A murit de Covid și muzicianul Nelu Ploieșteanu. Cântărețul de muzică lăutărească era internat de două săptămâni la Floreasca

1
1314

Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică lăutărească din România, a murit vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, răpus de Covid.

Muzicianul avea 70 de ani și era internat de două săptămâni, interval în care medicii au încercat să-l salveze deși era într-o stare foarte gravă. Nelu Ploieșteanu mai avea și alte afecțiuni, iar infectarea cu Covid s-a dovedit fatală.

Nelu Ploieșteanu, pe numele real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, într-un sat din Prahova. La 20 de ani s-a mutat în București, construindu-și rapid un nume după ce a început să cânte la Teatrul de revistă “Ion Vasilescu”. Din 1979, Nelu Ploieșteanu a început să participe și la turnee în străinătate, cu ansamblul folcloric Mugurelul.

Cu doar o săptămână în urmă murise Cornelia Catanga, o altă cântăreață de muzică lăutărească. Acesteia i s-a făcut rău acasă. Cauza morții este încă neclară, deoarece testul inițial rapid făcut de ambulanța chemată a ieșit negativ, apoi i s-a mai făcut unul la spital, care a ieșit pozitiv.

Soțul Corneliei Catanga, care nu crede în Covid, spune că aceasta n-avea nimic și i s-a făcut rău dintr-o dată. Dar jurnalista Mara Bănică, prietenă a familiei Catanga, a povestit chiar în ziua morții cântăreței că aceasta era bolnavă și a încercat să se trateze singură acasă cu Ivermectină, medicamentul de uz veterinar pentru combaterea paraziților intestinali pe care conspiraționiștii îl prezintă drept leac pentru Covid.

Luna trecută a murit și Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo, tot din cauza Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu să-l odihnească!!!

    Era unul dintre… ULTIMII (!!!!!!!!!!!!) LĂUTARI-AUTENTICI!

    NENOROCIȚII care le bagă-n cap oamenilor teoriile-conspiraționiste PUTINISTE mai au pe conștiință (astaaa… DACĂ mai au vreo urmă de așa ceva!!!) o VICTIMĂ, după Cornelia Catanga și alți naivi care au înghițit IMBECILITĂȚILE „șoșociste”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here