Moscova chiar crede în lacrimi! Val de manifestaţii, în toată Rusia, în semn de solidaritate cu opozanţii arestaţi de regimul Putin

2
3032

Se clatină din nou puterea lui Vladimir Putin! La scurt timp după ce partidul său n-a mai fost votat masiv, ca altădată, în alegerile locale din capitala Rusiei, oamenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu opozanţii oprimaţi de regimul forte al „ţarului de la Kremlin”.

Circa 20.000 de manifestanţi au cerut duminică, la Moscova, eliberarea opozanţilor arestaţi la protestele precedente din seria declanşată în iulie, relatează DPA.

Valul de manifestaţii a fost provocat de interzicerea participării mai multor candidaţi ai opoziţiei la alegerile locale. Ulterior, protestele – alimentate de violenţele poliţiei împotriva demonstranţilor – s-au extins în mai multe oraşe din Rusia.

Circa 2000 de manifestanţi au fost reţinuţi după demonstraţii neautorizate. Înregistrări video difuzate pe internet arată cum poliţiştii lovesc cu bastoanele protestatarii.

Duminică, pe străzile capitalei ruse au răsunat sloganuri cum ar fi „Libertate pentru deţinuţii politici” şi „Daţi-le drumul”. Manifestaţia a fost autorizată pe o singură stradă, uşor de izolat, în apropierea inelului din jurul centrului Moscovei.

Vladimir Putin şi Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, unul din cei mai cunoscuţi lideri ai opoziţiei, a acuzat autorităţile că nu au permis accesul protestatarilor în zona delimitată.

El a declarat presei că la manifestaţie s-a văzut „doar vârful unui aisberg”. El a participat la mişcarea de stradă pentru prima oară după ce a fost eliberat din închisoare luna trecută, după 30 de zile de detenţie pentru organizarea repetată a unor proteste neautorizate.

Poliţia din Moscova a comunicat că s-a permis participarea a doar 20.000 de persoane.

Organizatorul manifestaţiei, Partidul Libertarian, s-a aflat în fruntea cererilor de eliberare a celor arestaţi începând din vară. „Putem obţine nu doar eliberarea lui Pavel Ustinov, ci a tuturor celor arestaţi odată cu el”, a susţinut formaţiunea politică pe pagina sa de Facebook.

Ustinov, un actor în vârstă de 23 de ani, era puţin cunoscut înainte ca forţele de ordine să îl acuze de ultraj cu ocazia unui protest recent la Moscova. El a negat participarea, iar o înregistrare video a incidentului pare să îi susţină declaraţiile; în favoarea sa s-au pronunţat mai multe celebrităţi, relatează Agerpres.

Se aştepta ca manifestaţia de duminică să fie cea mai amplă după cele din jurul datei alegerilor municipale de la Moscova, de luna aceasta, la care candidaturile mai multor politicieni din opoziţie au fost respinse din motive tehnice, cum ar fi autenticitatea unor semnături de susţinere, fapt considerat de către opoziţie un abuz al regimului Putin.

Partidul Rusia Unită, susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, a pierdut circa o treime din locurile în consiliul municipal al capitalei, însă a rămas pe primul loc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gălăţeanul căruia Fiscul i-a ucis afacerea nu s-a dat bătut: statul îi datorează acum 600.000 de euro, iar funcţionarii care l-au hărţuit riscă puşcăria

* Alina Mungiu, „sora” lui Cumpănaşu. Tot obsedată de Kovesi, tot îndrăgostită de PSDragnea şi de propria persoană

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Cumpănașu, încolțit de propria impostură. Delimitări, suspendări, verificări din partea unor instituții care i-au girat șarlataniile

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

2 COMENTARII

  1. PUTIN (la fel ca Erdogan, in Turcia…) incepe saaa… NU mai reuseasca TOTALUL CONTROL asupra societatii din tara pe care o… „CALARESTE” (!) de aproape doua decenii !!!

  2. Am trimis o echipă de Protecție SRI la Kremlin pentru Medvedev și Putin. Federația Rusă a trecut la salariile din Germania deci nu va niciun ianuarie 2012. Cei care nu muncesc în Rusia și ies în stradă pentru Opoziție ajung la pușcărie.

    HQ SRI București: el e îngerul Nathaniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here