miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăDezvăluiriCumpănașu, încolțit de propria impostură. Delimitări, suspendări, verificări din partea unor instituții...

Cumpănașu, încolțit de propria impostură. Delimitări, suspendări, verificări din partea unor instituții care i-au girat șarlataniile

-

Uriașa rețea țesută de impostorul Alexandru Cumpănașu, zis „Unchiul”, începe să se destrame. Tot mai multe organizații și instituții ies din amorțeală și se distanțează de escrocul care, fără studii, pregătire sau pricepere, le-a căpușat sălbatic, prin tupeu și susținere politică.

Două dintre instituțiile în care se infiltrase impostorul au anunțat măsuri administrative împotriva acestuia. Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis joi reverificarea legalității procedurilor privind angajarea lui Cumpănașu într-un proiect care i-a adus anul trecut 66.762 de lei (14.200 de euro). O zi mai târziu, Fundația Colegiului Național de Apărare l-a suspendat pe același Cumpănașu din funcția de vicepreședinte.

În august și septembrie, alte trei organizații s-au delimitat de păienjenișul toxic al lui Cumpănașu. Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de Cumpănașu, a fost părăsită, pe rând, de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR, președinte Mihai Dărăban), Consiliul Național al Rectorilor (CNR, președinte Sorin Cîmpeanu) și Consorțiul Universitaria (care reunește cele mai mari cinci universități din țară).

- Advertisement -

MApN: un individ nefrecventabil

Consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că Alexandru Cumpănașu a fost suspendat din funcția de vicepreședinte ca urmare a „afirmațiilor publice” ale acestuia, considerându-le „nepotrivite și în neconcordanță cu valorile și principiile morale promovate de organizație”.

Conducerea fundației nu precizează clar care sunt declarațiile „nepotrivite” ale lui Cumpănașu, semn că instituția căuta un pretext să scape de un individ care o compromite.

Comunicatul Fundației

„Fundația Colegiului Național de Apărare se delimitează de ultimele afirmații publice ale domnului Alexandru Cumpănașu, considerându-le nepotrivite și în neconcordanță cu valorile și principiile morale promovate de organizație. Afirmațiile domnului Alexandru Cumpănașu au fost făcute în nume personal, fără mandatul sau consultarea prealabilă a board-ului Fundației Colegiului Național de Apărare.

- Advertisement -

Până la lămurirea situației, Consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare a decis suspendarea domnului Alexandru Cumpănașu din funcția de vicepreședinte.”

Fundația Colegiului Național de Apărare funcționează pe lângă Colegiul Național de Apărare, instituție de învățământ militar care aparține de Academia Militară, deci se află în zona de autoritate a Ministerului Apărării Naționale (MApN).

SNSPA: caz penal + banii înapoi!

Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis joi reverificarea legalității procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), a anunțat SNSPA printr-uni comunicat.

Comunicatul SNSPA

„Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare. În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun.”

„Cazul SNSPA” este distrugător pentru escrocul Cumpănașu. Pentru a se putea angaja la această instituție, el trebuia să fie absolvent de studii superioare. Deși nu ar e o asemenea diplomă, Cumpănașu a declarat pe propria răspundere că îndeplinește această condiție. Asta se încadrează la fals în acte publice și uz de fals, fiind de domeniul penalului.

O problemă majoră are și SNSPA, care s-a mulțumit cu o declarație pe propria răspundere ca să-l angajeze pe Cumpănașu. În mod normal, trebuia să-i ceară diploma de absolvire a facultății, nu să-l creadă pe cuvânt de onoare.

Această șarlatanie are și o latură pecuniară. Când se va dovedi că a fost angajat ilegal, Cumpănașu va trebui să returneze toți banii câștigați prin fals. 14.200 de euro sunt doar banii din 2018, dar escrocul a fost plătit mulți ani de această instituție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Acest personaj, ca atâția alții în țara asta, trebuie să înceapă să plătească material (restituirea sumelor de bani și a avantajelor materiale obținute prin fraudă) și penal (pușcărie, ocnă … cu executare !) pentru faptele ilegale comise ! Dacă NU, totul este frecție la un picior de lemn !!!

 2. eu aștept procuratura care să-i cheme la audiențe ca martori pe toți cei care i-au băgat bani escrocului, și să-i văd ieșiți inculpați
  delimitările anunțate sînt praf în ochii pulimii 🙁

  • Just,o fi Cumpănașu ce este,impostor ordib=nar,dar cine i-a dat banii,știa cu ce specimen are de-a face,în mod cert.
   Sper să nu treacă chiar așa,fără repercusiuni această întâmplare,sper să nu aflăm că lucrurile merg înainte ca și cum nu s-ar fi petrecut nimic.
   Și jigodia asta necrofagă,și cei care l-au alimentat cu bani publici,să dispară din viața publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -