Gălăţeanul căruia Fiscul i-a ucis afacerea nu s-a dat bătut: statul îi datorează acum 600.000 de euro, iar funcţionarii care l-au hărţuit riscă puşcăria

3
12987

Situaţie stupefiantă în judeţul Galaţi, unde experţii financiari desemnaţi de o instanţă au ajuns la concluzia că firmele unui om de afaceri au fost pur şi simplu distruse în urma acţiunilor abuzive ale unor angajaţi ai Fiscului.

Expertiza a fost cerută de Judecătoria Tecuci într-un dosar (nr.7382/324/2018) în care societatea Agromec SA Berheci contesta executarea silită a bunurilor sale la cererea Administraţiei Fiscale din Tecuci. Decizia a fost luată de magistraţi în aprilie 2019, iar verificarea a acoperit o perioadă de 16 ani, respectiv din 2003 până la zi şi s-a încheiat cu un amplu raport, care a fost înaintat Judecătoriei pe 12 septembrie 2019.

Concluziile expertizei sunt alarmante. Experţii au transmis judecătorilor că firma Agromec SA Berheci (care-l are ca principal acţionar pe omul de afaceri Ion Banu) a fost deposedată de Fisc, în baza unor acţiuni abuzive, de suma totală de 2.931.562 lei (aproximativ 600.000 de euro).

„Sunt un fermier care vrea să trăiască din munca lui”

„Eu nu am făcut altceva decât să cer să se respecte legea. Nu ştiu pe cine am supărat de am ajuns la o aşa situaţie. Nu am făcut niciodată politică, nu am avut cu nimeni probleme. Sunt un fermier care vrea să trăiască din munca lui, dar nu sunt lăsat. Mă bucur că adevărul iese la lumină până la urmă, chiar dacă am fost hărţuit atâta timp”, a declarat Ion Banu pentru ziarul Adevărul.

Omul de afaceri spune că este ferm hotărât să facă pângeri penale împotriva angajaţilor de la Fisc care au luat deciziile abuzive împotriva firmelor sale.

„Toţi cei vinovaţi trebuie să plătească, pentru că altfel vor mai păţi şi alţii ceea ce am păţit eu. Le fac plângeri penale. De ani de zile mă lupt să demonstrez că sunt victima unor abuzuri fără precedent, la care au fost complici funcţionari publici, poliţişti, procurori, judecători”, a mai declarat Ion Banu.

Omul de afaceri a mai mărturisit şi că nu poate trece cu vederea faptul că marea majoritate a controalelor fiscale venite în cascadă peste firmele lui, concomitent cu măsurile abuzive de executare silită a firmelor sale, au fost dispuse de şefa Administraţiei Fiscale Tecuci, Carmen Dodu.

Ultima „rafală” de controale a fost dispusă, la toate firmele lui Ion Banu şi ale fiilor acestuia, imediat după ce magistraţii au cerut, în aprilie 2019, expertiza judiciară independentă – cea menţionată la începutul articolului, care a stabilit valoarea daunelor pe care i le-au produs angajaţi ai Fiscului al căror unic scop pare a fi acela de a distruge destine de business.

Cazul patronului din Sibiu, din acelaşi „film” al controalelor abuzive

Nu este singurul caz de acest gen. Săptămâna aceasta, ZIARISTII.COM a dezvăluit o situaţia relativ asemănătoare. E vorba de un proprietar de pensiune din zona Sibiului, care a devenit abonat la controale şi amenzi nu din partea Fiscului, ci a unei alte instituţii a statului: Inspecţia Muncii, parte a Ministerului Muncii.

De cum a deschis firma, Cristian Mihai Marinescu a fost amendat la foc automat. De fiecare dată, a câștigat procesul cu ITM. Acum, se află din nou în acelaşi coşmar: a plătit o nouă amendă și a deschis un nou proces. Situaţia se repetă parcă la infinit.

„Nu știu cum se face, dar anual ajung la mine şi, întâmplător sau nu, îmi dau amendă. Ultima oară un inspector a spus că a venit să pună ștampilă pe delegație. Și dacă tot a venit, s-a gândit el să taie o sancțiune de 30.000 de lei. Am contestat în instanță, iar amenda a fost anulată. Dar am pierdut timp, am cheltuit bani pe avocat și suma a fost blocată până la finalizarea procesului. Oricum, el a fost blând față de primul control, unde doamna Adriana Faur s-a comportat de parcă era în solda Gestapo. A făcut percheziție și control de parcă aș fi făcut nu știu ce acolo. Mi se pare că vor să-mi pună bețe-n roate. Așa a fost cu o așa-zis campanie națională, unde tot eu eram cel mai mare vinovat. Și-n total au dat șase amenzi pe ţară. E bătaie de joc”, a declarat Cristian Mihai Marinescu, pentru ZIARISTII.COM.

Foto: Costel Crângan, Adevărul

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Povestea unui mic patron PSD-ist terorizat de statul PSD-ist. Inspecţia Muncii de la Sibiu, ca la Gestapo

Cumpănașu, încolțit de propria impostură. Delimitări, suspendări, verificări din partea unor instituții care i-au girat șarlataniile

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

3 COMENTARII

  1. Cretinul care a scris articolul a avut vreodata interactiuni cu ANAF? Astea sunt cazuri fericite care castiga in instanta.

    Va comportati de parca ar fi nu stiu ce … aceste abuzuri au fost pe timpul la toti, si au sa fie chiar daca castiga PNL+USR.

  2. Apropo voi nu va declarati veniturile a ANAF? Chiar daca primiti donatii tot trebuie declarate. Sigur unu din voi s-a intalnit cu recalcularile de la sanatate din ultimii 2 ani … care este inca un abuz.

  3. Statul-NEprietenos (de fapt: chiar… DUSMANOS, de-a dreptul !) este una dintre cauzele… REFUZULUI românilor din Diaspora de a onora ipocrita invitatie a Dăncilei, adresata „diasporenilor” si in timpul PENIBILEI recente vizite („PRIVATE”, dar… „DE LUCRU” – Sic ! – !!!) in S.U.A., de a se intoarce (definitiv) in Tara !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here