Alina Mungiu, „sora” lui Cumpănaşu. Tot obsedată de Kovesi, tot îndrăgostită de PSDragnea şi de propria persoană

10
13425
Mungiu şi Kovesi

Alina Mungiu nu se mai face bine. După ce-a porcăit Diaspora, înainte de măcelul din 10 august 2018, incitând indirect la ură faţă de zeci de mii de manifestanţi paşnici, Mungiu continuă cu aberaţiile sale pretins savante la adresa acelei Românii, pe care n-o poate „înghiţi” nici în ruptul capului. 

Obsesia ei rămâne „greşeala” americanilor de a susţine lupta anticorupţie în regiunile din estul Europei, unde corupţia ar trebui să fie tratată, potrivit concepţiei sale bolnave, ceva mai cu mănuşi.

Lăsată de izbelişte de Dragnea şi PSD, care nu i-au cumpărat maculatura „analitică” despre lume şi viaţă, Alina Mungiu se lăfăie în vorbe fără cap şi fără coadă, lipsite de logică, de bună-credinţă şi vizibil tendenţioase, acolo unde i se mai permite să-şi expună judecăţile-i semidocte.

Curios, ziarul Adevărul rămâne în continuare generos în a-i prelua tonele de rebut intelectual. În ultimul text publicat pe platforma online a publicaţiei amintite, Alina Mungiu arată de ce n-o suportă ea nici în ziua de azi pe Laura Codruţa Kovesi şi ce proşti sunt americanii că n-au sunat-o să le explice cum să procedeze cu mafia politică.

Se vede treaba că i-a picat greu la stomac iminenta desemnare a fostei şefe a DNA în postul de procuror-şef al Parchetului European, altfel nu se explică obsesia faţă de Kovesi, la care Mungiu pare că nu renunţă nici moartă.

Evident, pentru a părea mai deşteaptă decât e cazul, autoarea îşi ambalează atacurile la Kovesi&SUA în fraze autosuficiente despre marea sa operă de analistă apreciată prea puţin la nivel mondial (găsiţi mai jos, subliniat cu roşu, autoîmpăunarea sa demnă de Spitalul 9). Citindu-i aroganţa infectă, ai senzaţia că nimic nu se mişcă pe globul pământesc fără să primească în prealabil avizul consultativ al Alinei Mungiu.

Dacă chiar există cercuri dornice să afle părerea Alinei Mungiu, acelea nu pot fi decât la răsărit de România. Căci trebuie să fii cu adevărat dobitoc să te uiţi în gura unei morişti bună de împrăştiat rahat „fake-news”, care acum un an şi ceva făcea mişto de românii plecaţi la muncă în străinătate că şi-au permis să-i spună lui Dragnea să nu mai jefuiască ţara ca la drumul mare.

În esenţă, mesajul ar putea fi rezumat în câteva fraze simple, pe care nu e în stare să le conceapă tocmai din cauza rezervei infinite de infatuare care-i populează fiinţa. Ce vrea să spună complicat Alina Mungiu se traduce simplu cam aşa:

„Hei, Occident, SUA, UE, ia hai, valea cu valorile voastre, aici la noi. Da, avem corupţie, dar e a noastră şi dacă n-o toleraţi, vă rejectăm cât ai zice peşte. N-avem nevoie de voi, ne descurcăm şi singuri, din hoţie ne-am născut, în hoţie vrem să murim”.

Ceva de genul delirului Cumpănaş, care se laudă că el a adus scutul NATO la Deveselu. Ce bine le-ar fi mers acestor personaje într-o Românie încălecată de Dragnea&co.! Slavă Domnului că sunt tot mai puţini români care „pun botul” la producţia de slană URSS-istă a unor astfel de specimene.

Vă lăsăm în continuare în compania câtorva fraze ce par fabricate în laboratoarele Sputnik,  pe care această disperată anti-justiţie ne-ar fi obligat probabil să le visăm pe de rost, dacă România s-ar fi dus spre Teleormania. Noroc însă că oamenii simpli au mai multă minte decât cei ce se îndoapă cu sofisme antioccidentale, pe care vor să le vândă la suprapreţ amatorilor de consultanţă scumpă, uşor de dus de nas prin fraze sofisticate goale de conţinut.

Aberaţiile Alinei Mungiu

 • „În regiuni de importanţă strategică precum Ucraina serviciile secrete joacă un rol important, şi lor le cam place anticorupţia, fiind un fel eficient şi netransparent de a influenţa politica locală, de a controla justiţia şi prin ea puterea – că azi nu se mai pun la cale atentate, ca pe vremuri. România a fost cazul test. Numai după ce a cîştigat Zelenski am văzut că presa americană începe să citeze o conferinţă de presă de a mea de la Kiev de acum doi ani în care le spuneam să nu aplice modelul românesc”
 • „Deşi am fost consultată la cel mai înalt nivel, acest punct de vedere a fost, pînă foarte de curînd, minoritar şi excentric, parte şi datorită entuziasmului orb şi neavizat al societăţii civile pentru mitul Kovesi”
 • „Azi, suntem pe dos şi americanii îi cer lui Zelenski să îşi reformeze serviciile secrete – acum doi ani, cei din tabăra pro-NABU îmi ziceau ei mie că Ucrainei îi va merge mai bine ca României, că la ei serviciile nu se vor amesteca, etc. Of, of – dacă nu ar fi totul public, în videouri publice sau citate în presă – să nu creadă cineva că e plăcut rolul Casandrei”
 • „Dar nici o Casandră nu se aştepta să fie destabilizată America însăşi de stupiditatea agresivă a anticorupţiei ei în Ucraina, unde – deloc întîmplător – un agent CIA s-a hotărît să-l demaşte pe Trump, izolînd intervenţia lui dintr-un şir mult mai lung şi patologic de intervenţii dincolo de limită”
 • „Trump, ca şi Dragnea, are mari probleme cu serviciile – are pînă şi un Maior al lui care îl paşte şi lupta a ajuns pe faţă. Nu ar fi lipsit de interes să aflăm cum şi de ce Liviu Dragnea şi copiii săi nu mai au voie să călătorească în America pentru nişte şmenuri prin Teleorman, cînd Plahotniuc, Şor şi ai lor, care au spălat miliarde de euro din Rusia prin marile bănci internaţionale, nu au nici un fel de probleme cu americanii”
 • „Izolarea telefonului lui Trump din ansamblu îl face mai vinovat decît e -întreaga situaţie e patologică şi expune enorma contradicţie dintre discursul acestor lideri americani, foarte dur pro-integritate, şi comportamentul lor, familiilor şi furnizorilor, complet fără scrupule. Lumea îl bănuieşte pe Trump că a conspirat cu ruşii ca să cîştige, dar Trump pe faţă ar tranzacţiona şi cu dracu’, nu doar cu Putin, dar nu pentru că e trădător, ci pentru că asta e morala lui de om de afaceri – sau mai degrabă lipsa ei”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cumpănașu, încolțit de propria impostură. Delimitări, suspendări, verificări din partea unor instituții care i-au girat șarlataniile

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

 

10 COMENTARII

 1. Limbrikul ăsta sovietik / bolșevik fără gât care urăște din rărunchi România și poporul român este o subspecie hidoasă / gretzoasă / mizerabilă al cărei loc în nici un caz nu este în România, ci în Siberia, sau în stepele ori în tundrele sovietice, de acolo de unde își trage și seva !
  Muie, multă muie (deși s’ar putea să’i placă putorii !) !!!

 2. La Adevarul exista destui cu orientare pro-ciuma rosie. Liviu Avram scrie si vorbeste tot timpul anti-Johannis. Operele balenei albastre dupa ce ca sunt gazduite cu generozitate, Adevarul nici nu lasa comentariile. E un fel de propaganda, nu expunerea unui punct de vedere. Adica ai afirmat si ramine asa. Nimeni nu poate da vreo replica si sa demonteze aberatiile.
  Adevarul schioapata la fel ca si Digi24.

  • @Vlaicu
   Greșești. Liviu Avram este unul dintre cei mai buni jurnaliști pe justiție. Il critică pe Iohannis (la fel cum face și Ioana Ene Dogioiu la Ziare.com) pentru faptul că actualul președinte a fost mult prea comod, mult prea pasiv in lupta cu PSD, fapt care a dus la pesedizarea completă a instituțiilor din toată țara.

 3. RUBLA-и-KARBOAVA (bineinteles: convertite in… $ – & – € !): ASTA-I EXPLICATIA „SUCCIRII” (spre RASARIT !), din ultimii ani, a mintii-si-gatului… Femeii-FARA-GAT !!!

  PUTIN NU SE UITA LA BANI, in finantarea… „Razboiului HIBRID” !!!

 4. acest doct mare analist SOROSIST care crede ca oameni trebuie sa gandeasca toti la fel .adica sa ne aliniem toti in jurul lui SOROS singurul om „DASTEPT ” din univers si ceilalti care gandim altceva decat marele DOCT al planetei pamant GIORGICA SOROSICA suntem cumva sovietici si comunisti sau asa ceva ,adica avem ceva afinitati cu comunismul sovietic si vrem sa mutam Romania undeva in siberia sau pe acolo prin apropiere.In lipsa de argumente normal ca poti abera cu varf si indesat pe orice subiect folosind tot felul de lozinci care mai decare mai aberante ,dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul sa intrebam despre subiectele care ne intereseaza ,jignirile nu tin loc de argumente asa ca treceti direct la a prezenta argumentele la acele critici urate chiar si jignitoare fata de un om

 5. Sub pretextul ironiei, ati citat in extenso maculatura stupida a obezei obtuze din menajeria borfasilor PSD.
  Adevarul, este tot in buzunarul unui borfas nomenklaturist, Burci.

 6. Să mai remarcăm că madam Mungiu nu acceptă comentarii la articolele din Adevărul- ceea ce mi se pare un act de lașitate. Face trimitere la Romania Curata, acolo unde toate comentariile sunt moderate și apar doar cele care o laudă pe paukeriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here