Tatăl unui tânăr ars la Colectiv: „Morți, mereu morți, același Arafat. Niciodată nu se schimbă nimic, absolut nimic!“

4
1006

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, unul dintre tinerii dispăruți în 2015 în incendiul de la “Colectiv”, a avut cuvinte foarte dure pentru președintele Iohannis și pentru Raed Arafat, coordonatorul ISU, după noul dezastru produs vineri dimineață, la Institutul “Matei Balș”, unde 4 pacienți au decedat în flăcări.

Disperarea se simte în rândurile pe care Eugen Iancu le-a postat pe contul său de Facebook, la aflarea veștii despre noua tragedie. Omul observă că Raed Arafat, coordonatorul ISU care în 2015 dădea asigurări că totul e sub control, este și azi în funcție și nimic nu se schimbă, tragediile se țin una după alta fără să îndrăznească cineva din România să-l tragă la răspundere.

Intangibilul Raed Arafat, supraviețuitorul tuturor guvernelor și al tuturor tragediilor

Raed Arafat pare intangibil. În 2012, când Traian Băsescu (pe atunci președinte) a vrut să-l schimbe și să facă reforma sistemului sanitar, au izbucnit proteste de stradă soldate cu căderea guvernului.

În 2014, când s-a prăbușit elicopterul ISU în Apuseni și autoritățile au fost incapabile să-l găsească la timp pentru a salva supraviețuitorii, din nou Arafat a căzut în picioare.

În 2015, după dezastrul de la “Colectiv”, cabinetul Ponta și-a dat demisia. Singur Raed Arafat a rămas în funcție.

În 2019, după căderea guvernului PSD, printre foarte puținii supraviețuitori ai vechiului Executiv s-a numărat, din nou, Raed Arafat.

Concluzia este că, pentru statul român, Raed Arafat este specialistul universal. Indiferent de numărul și gravitatea tragediilor și indiferent de guvern, șeful ISU este de neatins și de neînlocuit.

„Nu pot să spun decât că suntem singura țară care nu învață nimic. Suntem singura țară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâți oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate“

Eugen Iancu observă că, de fapt, nimic nu se schimbă, și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că refuză să se implice în reformarea reală a situație și reduce totul la operațiuni de PR.

Într-un prim comentariu, puțin după ora 7 dimineața, Eugen Iancu scrie: “Astăzi este despre Matei Balș. Nu pot să spun decât că suntem singura țară care nu învață nimic. Suntem singura țară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâți oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiași“.

Ceva mai târziu, revine cu relatarea unei scene petrecute la Antena 3, unde unui reporter care a încercat să aducă vorba despre responsabilitatea lui Raed Arafat i s-a tăiat scurt macaroana din studio: “Un reporter pe antena 3 incearcă să ne spună despre modul mizerabil in care Arafat și gasca lui au venit in fata microfoanelor cu o poezie pregatită, fiecare a recitat nuște cifre, totul sub atenta supraveghere a lui Arafat. Critică lipsa de comunicare față de aparținători, critică lipsa de controale, a preventiei. Ghiciți ce se întâmplă, din studio este intrerupt, nu ai voie să il critici pe Arafat. Nu imi iese din cap acel «Vlăduț». Asta ne arată ce inseamnă ministrul sănătății pentru Arafat. Este că președintele Iohannis este mândru de cum merge justiția si preventia in România? Domnule Iohannis este necesar să îi mai oferiți o decorație lui Raed“.

„Iohannis vine la Matei Balș să ne arate că îi pasă. La fel vine an de an la Colectiv. Jocul de PR nu salvează vieți domnule Președinte“

Discursul lui Arafat, care a făcut bilanțul dezastrului de la “Matei Balș”, este taxat de Eugen Iancu la fel de dur. El remarcă faptul că, de fiecare dată, pompierii sunt absolviți de vină și că anchetele nu se soldează niciodată cu descoperirea vinovaților: După fiecare incendiu in instituții, în fabrici, depozite sau spații publice apare un pompier sau însuși Raed și ne spune că pompierii tocmai făcuseră un control în respectivul spațiu. Rezultatul controlului, o amenda sau un avertisment. Pompierii si-au făcut treaba, au bifat o vizită, și-au incasat banii, sunt absolviți de orice vină. Ah și să nu uităm «Acest spațiu funcționează fără autorizație de la IGSU». Restul este poezie, interventie exemplară, zeci de mașini, lumini colorate, «să vină si cei de la salvare». «Vlăduț», «colegii», «ancheta ne v-a lamuri» (dar trec lunile și anii iar rezultatele anchetelor nu vin, timpul trece, se uită), morți, mereu morți, același Arafat“.

Eugen Iancu are un mesaj dur și pentru președintele țării: Iohannis vine la Matei Balș, Câțu este si dumnealui interesat de situație. Vor primi informările de la Arafat, același Arafat care știe să numere morții. An de an ne mor rudele, prietenii, vecinii, colegii în incendii care nu lasă in urmă nimic in afară de durere, niciodată nu se schimbă nimic, absolut nimic. Nici nu se va schimba nimic atâta timp cât vor fi aceiasi Arafat si a sa echipă, aceiasi manageri de spitale, același sistem inexistent de prevenție, atâta timp cât justitia nu anchetează si nu pedepsește. Iohannis vine la Matei Balș să ne arate că îi pasă. La fel vine an de an la Colectiv. Jocul de PR nu salvează vieți domnule Președinte. România are nevoie de o schimbare pe care dumneata refuzi să o produci“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Corect 100%! Constitutia spune clar ca comandantul suprem al iadului numit Romania in care printre altele arzi de viu in spitale este iohannis klaus werner pe care il doare in basca primita de la Trump de vietile romanilor. Cronologia faptelor tragice demonstreaza ca Apuseni, Siutghiol, Colectiv, Caracal, Neamt si acum Matei Bals s-au intamplat sub conducerea ISU a lui arafat, dar mai ales s-au intamplat in mandatele lui iohannis klaus werner care nu a convocat niciodata o dezbatere nationala, transparenta intre autoritati si cetateni despre masuri privind eficientizarea si profesionalizarea serviciilor de urgenta si mai ales pedepsirea exemplara mai intai pe plan profesional si apoi in justitie a responsabililor! In schimb comandantul suprem al iadului a decorat tot felul de paraziti care in orice alta tara bananiera sau democratica careia ii pasa de cetatenii ei ar fi infundat demult puscaria!

  • 1. Tragedia aviatică din Munții Apuseni (20 ianuarie 2014) și cea a elicopterului prăbușit în Lacul Siutghiol (15 decembrie 2014) NU s-au petrecut în timpul mandatului de președinte al lui Klaus Iohannis, care a preluat funcția ABIA în data de 21 decembrie 2014!

   2. NU poate fi președintele unei țări PRINCIPALUL (!) vinovat pentru tragediile enumerate (ne mirăm că ați „sărit” cazul maternității Giulești, din… 2010!)…

   • Iohannis… NU este nici Ceaușescu, nici… Iliescu (din primele două mandate: 1990-92, 1992-96), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

    NU este un… JUPÂN, care să DIRIJEZE (!) tot!!!!!!

 2. @Paul Parvu
  Probabil aveti dreptate… sau probabil nu. Oricum un „deschizator de drumuri” ar fi putut fi daca i-ar fi pasat macar de propria imagine. A dezamagit mult presedintele actual al Romaniei, desi l-am votat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here