5 ani de când corupția a ucis la “Colectiv”. “Nu s-a schimbat nimic. Piedone e tot primar, sistemul sanitar are aceleași probleme, banii se fură în continuare”

0
926

Nimic nu pare să se fi schimbat în România la 5 ani după cea mai mare tragedie post-1989, cumplitul incendiu din clubul Colectiv care, în noaptea de 30 octombrie 2015, a dus la moartea a 65 de tineri și mutilarea altor sute. Aceasta este concluzia înfricoșătoare a supraviețuitorilor, a părinților celor decedați, dar și a cadrelor medicale care, în zilele de coșmar de după tragedie, au sesizat revoltate gestionarea criminală, de către Guvernul PSD, a crizei sanitare.

O trecere în revistă a Agenției France Presse (AFP) arată cum, în România, în ciuda tuturor eforturilor societății civile, mori în continuare cu dreptatea în mână în fața unui sistem mafiot care blochează orice reformă. Flavia Lupu (39 de ani), care a suferit arsuri grave la Colectiv, unde și-a pierdut și trei prieteni, spune că alegerea lui Piedone ca primar la Sectorul 5 este emblematică.

La 5 ani de la incendiul Colectiv și după ce a fost găsit vinovat pentru tragedie de instanță, Piedone a fost votat primar al Sectorului 5. Omul lui Dan Voiculescu a candidat sub sloganul “Ai grijă să nu te arzi!

În acel moment primar la Sectorul 4, omul oligarhului Dan Voiculescu a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de pușcărie, fiind găsit vinovat pentru că a dat “pe blat” autorizația de funcționare a respectivului club. Numai că Piedone a făcut recurs, e în continuare liber și, susținut de Antena 3 și Dan Voiculescu, pe 27 septembrie a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 5! “Ni s-a dat o palmă peste față nouă, tuturor. Nu m-am enervat că a câștigat, ci pentru că i s-a dat voie să candideze”, spune Flavia Lupu pentru AFP. Piedone și-a derulat campania sub incredibilul slogan “Ai grijă să nu te arzi”, un dispreț și sfidare totală la adresa celor uciși din cauza nemerniciei sale.

Nu a fost singura situație de-a dreptul irațională trăită de România în acești ani în care electoratul pare pur și simplu indiferent, oricâte atrocități ar comite împotriva sa sistemul mafiot aflat la putere. După incendiul de la Colectiv, sub presiunea străzii, Guvernul PSD condus de Ponta a demisionat. Un an mai târziu, poporul vota același partid masiv, dându-i din nou țara pe mână pentru a aruncat România în haos încă 3 ani.

2020: epidemia de coronavirus. Sistemul medical românesc se confruntă cu exact aceleași probleme ca și în 2015. Sstem construit pe amatorism, fraudă și corupție“

Epidemia de coronavirus izbucnită în primăvara lui 2020 a arătat că sistemul medical românesc nu s-a reformat absolut deloc după nenorocirile ieșite la iveală în 2015, când victimele de la Colectiv au murit cu zile în spitale, prost tratați și infectați cu microbi intraspitalicești. Flavia Lupu, transferată în Germania la presiunile opiniei publice, după ce guvernul PSD refuzase zile în șir acest lucru afirmând că în țară sunt toate condițiile, povestește: „Medicii germani ne-au spus că nu au mai văzut răni ca ale noastre de la război și că avem bacterii pe care, de asemenea, nu le-au mai văzut demult!“.

În urma incendiului de la Colectiv a ieșit la iveală faptul că, de decenii întregi, spitalele românești ascund infecțiile nosocomiale, pe care nu le raportează și pacienții se îmbolnăvesc în masă. S-au făcut anchete, s-au scris rapoarte, s-au făcut și filme, iar în 2020, după apariția epidemiei de coronavirus, au apărut exact aceleași probleme.

Medicul Camelia Roiu, care în 2016, revoltată de situație, a dat publicității un filmuleț în care se vedea cum viermii mișunau pe rănile unui pacient ars la Colectiv, spune că „sistemul nu s-a schimbat deloc, în ciuda crizei prin care am trecut acum cinci ani, care a fost gestionată de o manieră criminală. E un sistem construit pe amatorism, fraudă și corupție“.

AFP îl citează și pe Vlad Mixich, jurnalist ajuns în Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă. Acesta spune că “fondurile allocate spitalelor, oricum limitate, devin și mai mici din cauza corupției”.

Concluzia este tras[ de Eugen Iancu, un părinte care și-a pierdut fiul, pe Alexandru, în incendiul de la Colectiv: “Trăim într-o țară în care nu există Justiție. Toți suntem de vină, pentru că de 30 de ani trăim în complicitate și suntem gata să facem orice pentru a evita respectarea regulilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here