Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev după numai 4 zile! Ce declarații au stârnit ura opiniei publice ucrainene

1
868

La doar 4 zile după ce a semnat un contract pe 3 ani cu Dinamo Kiev, antrenorul român Mircea Lucescu a demisionat! Motivul acestei incredibile răsturnări de situație îl reprezintă adversitatea fanilor de la echipa din Kiev, dar și reacția opiniei publice din Ucraina.

Mircea Lucescu (75 de ani) n-a fost iertat de suporterii formației Dinamo Kiev pentru că a antrenat 12 ani la rivala Șahtior Donețk (2004-2016). Declarațiile critice și atacurile dure lansate de-a lungul timpului la adresa federației și a clubului Dinamo Kiev n-au fost uitate de fani. Aceștia au protestat și chiar l-au amenințat pe Lucescu.

Declarațiile făcute de Lucescu acum 4 ani, când a ajuns la Zenit Sankt Petersburg, au aruncat în aer fanii și publicul din Ucraina

Și mai grave au fost declarațiile imprudente făcute în 2016 de antrenorul român când s-a mutat la echipa rusă Zenit Sankt Petersburg. Printre altele, Mircea Lucescu a afirmat atunci că “pentru mine, Ucraina și Rusia sunt aceeași țară. Aceiași oameni, aceeași limbă, aceleași obiceiuri. Aici este Uniunea Sovietică”.
Acum, declarațiile readuse la lumină de presă au stârnit aversiune și chiar ură în opinia publică. Lucescu a fost apărat de patronul de la Dinamo Kiev, Grigori Surkis, care s-a certat cu fanii și le-a spus că vor numi antrenorul atunci când “veți băga voi 30 de milioane de euro la echipă”.

Până la urmă, însă, Mircea Lucescu n-a rezistat.

“Am hotărât să renunț. N-am fost niciodată laș, dar nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului”

Într-o epistolă trimisă directorului de la Gazeta sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, antrenorul a explicat situația și a anunțat că demisionează:

”Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here