„Viciosul virus a intrat în țară!”. Kim al III-lea a găsit vinovatul: un transfug care a revenit din Coreea de Sud forțând o graniță super-militarizată

0
2830
Kim Jong Un

Minune dumnezeiască: dictatorul Coreei de Nord a recunoscut primul caz de cetățean nord-coreean infectat cu Covid-19! Dar nu orice cetățean, ci un transfug care, după 3 ani de „rătăcire” în Coreea de Sud, a reintrat ilegal în Coreea de Nord!

Conducerea Coreei de Nord a informat, la nivel de vârf, despre un prim caz „suspectat” de contaminare cu noul coronavirus. Mai mult, a instituit „starea de urgenţă maximă” pentru a stopa flagelul, a anunţat duminică agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, preluată de agențiile internaționale și de Agerpres.

Cazul se referă la o persoană care „s-a întors la 19 iulie după ce trecuse ilegal linia de demarcaţie” ce serveşte drept graniţă între Coreea de Nord și Coreea de Sud, potrivit KCNA.

Dacă se confirmă, acesta ar fi primul caz de Covid-19 înregistrat oficial în Coreea de Nord, unde infrastructura sistemului de sănătate este total inadecvată pentru a trata o astfel de epidemie.

Persoana suspectată că ar purta virusul este prezentată ca „un transfug care s-a dus în Sud cu trei ani în urmă” şi s-a întors în oraşul nord-coreean Kaesong, la frontiera cu Coreea de Sud. Această persoană ar fi reuşit să treacă graniţa puternic fortificată care desparte cele două ţări.

Totuşi, din Coreea de Sud nu au existat informaţii cu privire la vreo tentativă de trecere frauduloasă a acestei frontiere marcate, între altele, de zone minate, fiind una dintre cele mai puternic supravegheate frontiere din lume, din punct de vedere militar.

Potrivit agenţiei KCNA, bărbatul în cauză „a fost într-o primă etapă pus sub o carantină strictă”. „Toate persoanele care au intrat în contact cu el şi cele care au venit în acest oraş în ultimele 5 zile constituie obiectul unei anchete aprofundate”, a mai anunțat oficiosul nord-coreean.

Phenian-ul asigurase anterior că nu există niciun caz de coronavirus pe teritoriul nord-coreean şi că graniţele ţării vor rămâne închise.

Pentru a face faţă „situaţiei periculoase, care ar putea duce la o catastrofă mortală şi distructivă”, liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat sâmbătă o reuniune de urgenţă a Biroului Politic. Scopul: „să adopte un sistem de urgenţă maximă” şi „să emită o alertă de înalt nivel” pentru a opri propagarea epidemiei, a afirmat agenţia oficială de presă a Phenianului.

În pofida măsurilor de carantină stricte, „s-ar spune că viciosul virus a intrat în ţară”, a afirmat Kim Jong Un, conform KCNA.

Liderul nord-coreean a spus că, pe 24 iulie, Guvernul a luat „măsura preventivă de a izola total oraşul Kaesong”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here