Ministrul-slugă al lui Putin a fabricat pe timp de pace mai multe medalii decât Stalin în al Doilea Război Mondial!

0
600
Șoigu l-a bătut la medalii pe Stalin!

Printre medaliații ministrului Apărării, Serghei Șoigu, s-au numărat angajatorii celor două fiice ale lui Vladimir Putin: Ivan Dedov (președintele Centrului Național de Cercetări Medicale pentru Endocrinologie) și Viktor Sadovnițki (rectorul Universității de Stat din Moscova).

Numai în Imperiul „Ciumei Roșii”, condus de Vladimir Putin de 20 de ani, se putea întâmpla așa ceva: ca unul dintre aghiotanții săi – ministrul Apărării, Serghei Șoigu – să devină campionul absolut la stabilirea premiilor departamentale, dintre toți liderii sovietici și ruși din istorie. Sub oblăduirea lui Șoigu, au apărut 78 de medalii și însemne noi: 53 de când conduce Ministerul Apărării și 25 din vremea în care diriguise Ministerul Urgențelor.

Această inflație de medalii reflectă gândirea paranoic-triumfalistă a lui Vladimir Putin, Șoigu este doar un executant.

Doar în 2014, când Rusia și-a adjudecat Crimeea cu forța, ca răspuns la înlăturarea din Ucraina a președintelui rusofil corupt Viktor Ianukovici, ministrul Șoigu a inventat 15 medalii – cu 5 mai multe decât în epoca Stalin, după victoria împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial!

Amănunt important: sub criminalul Stalin, toate medaliile au fost de ordin militar. Câteva dintre ele:

  • „Pentru victoria asupra Germaniei”;
  • „Pentru eliberarea Pragăi”;
  • „Pentru cucerirea Berlinului”.

În ultimul deceniu, sub Șoigu, pe lângă decorația „Pentru întoarcerea Crimeii”, s-au ivit medalii ca „Artist al grecilor” (pentru serviciile în crearea de opere patriotice), „Pentru serviciile sale în logistică” și chiar „Pentru Cupa Mondială de Biatlon – 2014”!

„Culmea, aceste medalii au ajuns să fie primite de către membrii ansamblurilor muzicale și de către interpreții de circ. Chiar Șoigu poartă 14 asemenea premii pe-o tunică”, scriu jurnaliștii de la Open Media.

Medalii caraghioase: „50 de ani ai revistei «Protecție Civilă»” și „Pentru promovarea cazului de salvare”

Până la venirea lui Vladimir Putin la putere, în anul 2000, Ministerul Apărării avusese în portofoliu doar trei medalii: „Pentru întărirea Comunității Militare”, „Distincția pentru serviciul militar” și „Pentru valoarea militară”. În paralel, Ministerul Urgențelor, o structură paramilitară, a deținut doar două medalii: „Pentru serviciul militar” și „Pentru serviciul impecabil”.

„Totul s-a schimbat după sosirea unei cunoștințe strânse a lui Vladimir Putin la Ministerul Apărării: Serghei Ivanov. În 2002, acesta a stabilit două noi medalii, în 2003 – patru, în 2004 – două, în 2005 și 2006 – câte trei. De remarcat medaliile «200 de ani la Ministerul Apărării» și «300 de ani la Flota Baltică». Medalia generalului-maior Alexander Alexandrov este acordată «pentru contribuția la crearea și popularizarea muzicii militar-patriotice a Rusiei și la dezvoltarea culturii muzicale a armatei»”, se mai precizează în publicația Open Media.

În paralel, Șoigu, pe atunci șef al Ministerului Urgențelor, a lansat 5 noi medalii în anul 2005. Printre ele: „Pentru promovarea cazului de salvare”, „75 de ani de apărare civilă”, „200 de ani de protecție profesională împotriva incendiilor la Moscova” și chiar „50 de ani ai revistei «Protecție Civilă»”!

Printre cei mai mari premianți s-au numărat și doi oameni de știință legați de fiicele lui Vladimir Putin:

  • Ivan Dedov (președintele Centrului Național de Cercetări Medicale pentru Endocrinologie) – consilier științific și angajator al fiicei celei mai mari a lui Putin, Maria Voronțova)
  • Viktor Sadovnițki (rectorul Universității de Stat din Moscova) – partener științific, client și angajator al celei de-a doua fiice a lui Putin, Katerina Tihonova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here