sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsMinistrul Bode și-a făcut lucrarea de doctorat cu fragmente copiate de pe...

Ministrul Bode și-a făcut lucrarea de doctorat cu fragmente copiate de pe Wikipedia, acuză USR! Lucrarea demnitarului fusese ascunsă o vreme

-

Lucian Bode, secretarul general al PNL și ministrul de Interne al României, pare să fi dus plagiatul la noi recorduri absolute, imposibil de bănuit: și-a făcut lucrarea de doctorat în domeniul securității energetice cu fragmente copiate de pe Wikipedia! Acuzația vine de la USR, care prezintă și dovezi după ce a reușit, cu mare greutate, să transcrie lucrarea lui Bode la Biblioteca Națională.

Cristian Ghinea, membru al USR căruia i-a venit ideea să transcrie teza ministrului pentru a depăși obstacolele puse de Puterea politică actuală, spune că Lucian Bode a tradus, pur și simplu, texte din Wikipedia, fără a indica sursele, fără a pune ghilimele sau a face vreo trimitere la bibliografie.

PNL finanțează la televiziuni și pe multe site-uri o violentă campanie de denigrare a USR după ce acest partid a dezvăluit, în ultima lună, scandalul celor 600 de BMW-uri achiziționate de Poliție la suprapreț, într-o licitație aranjată, de la prietenul lui Iohannis. Apoi, tot USR a anunțat că membri de partid s-au oferit voluntar să meargă la Biblioteca Națională, pentru a transcrie teza de doctorat pe care Lucian Bode o ține ascunsă de atâta vreme. Actualul director al Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, a îngreunat și mai mult accesul și așa extrem de complicat la lucrările de doctorat ale politicienilor. Dacă ai norocul să ți se aprobe cererea de a consulta lucrarea respectivă, o poți face doar în sala de lectură, la ecranul unui computer care nu e conectat la rețeaua externă, fără dreptul de a face poze sau de a descărca fișierul pe un memory stick!

- Advertisement -

Bode a copiat grosolan de pe Wikipedia și de la alți autori găsiți cu ajutorul Google, fără să pună ghilimele și să citeze sursele

După ce au reușit să transcrie de mână textul cu care Bode și-a luat titlul de doctor, făcând cu schimbul timp de mai multe zile și în ciuda obstacolelor puse de administrația Bibliotecii Naționale (în unele cazuri, teza le-a fost adusă la ora 17.00, în condițiile în care instituția se închide la ora 18.00!), cei de la USR au descoperit și motivul pentru care Bode și PNL s-au agitat atât. Lucrarea nu doar că are texte plagiate, dar nu respectă nici rigorile academice. Spre exemplu, notele de subsol nu corespund unor texte citate cu ghilimele! Multe părți din lucrare se regăsesc în alte articole academice care pot fi foarte ușor găsite folosindu-se Google.

Cei de la USR, care l-au botezat acum pe Lucian Bode „Doctor Wiki”, au încărcat teza sa de doctorat pe internet și au pus-o la dispoziția publicului. De asemenea, au arătat locurile unde doctorul Bode a copiat cuvânt cu cuvânt, fără să citeze sursele, din alte texte postate de diverși autori sau care se găsesc pe Wikipedia.

Până acum, din Guvernul Ciucă fabricat de Iohannis astă-toamnă au demisionat deja miniștrii Florin Roman (prins că și-a trucat studiile) și Sorin Cîmpeanu (plagiator). Premierul Nicolae Ciucă a fost și el dovedit plagiator, dar este menținut de coaliție cu orice preț în funcție. Acum, a ieșit la iveală și plagiatul lui Lucian Bode.

- Advertisement -

Însă acesta din urmă este unul din oamenii-cheie pe care mizează sistemul actual de putere din România. El era văzut chiar ca un posibil înlocuitor pentru Ciucă la șefia Guvernului și a partidului. Bode a căzut în picioare, până acum, după toate scandalurile în care a fost implicat, fiind considerat un loial al instituțiilor de forță din România.

Analiza unde se pot compara pasajele copiate cu cele originale poate fi găsită aici.

Întreaga teză de doctorat a lui Lucian Bode poate fi citită AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -