miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaAvertisment de la Kiev: Ucraina poate lovi Belarusul! Lukașenko "pune la dispoziția...

Avertisment de la Kiev: Ucraina poate lovi Belarusul! Lukașenko „pune la dispoziția ocupanților ruși spațiul său aerian, infrastructura militară și pe cea feroviară”

-

Colonelul ucrainean Vladislav Seleznev, trecut în rezervă în urmă cu 5 ani, avertizează că armata țării sale poate lovi oricând Belarusul condus de tiranul Aleksandr Lukașenko. Această țară le permite invadatorilor ruși să folosească spațiul său aerian și întreaga infrastructură militară și feroviară pentru agresiunea împotriva Ucrainei.

Colonelul Vladislav Seleznev a făcut aceste precizări într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com. El mai constată că dictatorul Belarusului recurge la tot felul de trucuri cu scopul de a nu-și întrebuința în mod efectiv trupele în războiul din Ucraina. „Mimează” o luptă surdă doar pentru a nu-l refuza pe Vladimir Putin.

Seleznev este de părere că Occidentul va ajuta cât mai curând posibil Ucraina pentru implementarea unui scut anti-rachetă. În opinia lui, trupele ruse au început să se dezmembreze mai ales după ce Kievul a intrat în posesia artileriei ultramoderne HIMARS MLRS.

„Lukașenko face tot felul de trucuri pentru a nu-și folosi efectiv forțele și mijloacele la această așa-zisă «operațiune militară specială», în ciuda presiunii colosale a lui Putin” 

Obozrevatel.com: Subiectul unei posibile ofensive din Belarus a fost actualizat încă o dată. Există informații că Lukașenko efectuează mobilizări ascunse. Deja sunt înmânate somații în sate. Totodată, se mai recrutează șoferi, bucătari și personal tehnic. Ar putea fi aceasta o umplutură informațională pentru a ne trage trupele în acea direcție?

- Advertisement -

Col. Vladislav Seleznev: În acest scop se desfășoară toate aceste evenimente. Este destul de evident că Lukașenko face tot felul de trucuri pentru a nu-și folosi efectiv forțele și mijloacele pentru a participa la această așa-zisă operațiune militară specială, în ciuda presiunii colosale a lui Vladimir Putin.

Prin urmare, pentru a 24-a săptămână consecutiv, Lukașenko ține exerciții la scară largă pe toate terenurile de antrenament, zdrăngănește săbiile, distribuie activ muniție și arme pentru armata lui Putin. Imită o activitate foarte violentă.

Dar face acest lucru pentru a evita participarea directă a forțelor sale armate la acest conflict. Fiindcă este destul de evident că forțele de securitate, armata de astăzi stau la baza sprijinului său. Pierderea unei astfel de baze va duce la consecințe pentru Lukașenko.

- Advertisement -

Simularea activității violente va continua. Accentul este destul de evident: că Forțele de Apărare ucrainene păstrează un anumit set de forțe și echipamente la granițele de nord ale statului nostru și nu transferă aceste forțe și echipamente în alte sectoare la fel de importante ale frontului.

„Rușii folosesc rampele de lansare și spațiul aerian al Belarusului pentru a lovi teritoriul Ucrainei cu bombe și rachete” 

Obozrevatel.com: Cu toate acestea, Lukașenko oferă, de fapt, ocupantului teritoriul țării sale chiar de la începutul războiului. Loviturile cu rachete sunt efectuate în mod special din Belarus. Credeți că astăzi Ucraina are dreptul moral de a riposta asupra teritoriului Belarusului?

Col. Vladislav Seleznev: Această întrebare ar trebui luată în considerare nu din punctul de vedere al moralității, ci din punctul de vedere al raționalității. Dacă există instalații militare care reprezintă o amenințare pentru activitățile Forțelor de Apărare Ucrainene, pentru locuitorii țării noastre, precum locurile de lansare a sistemelor de rachete, aerodromuri de pe care avioanele inamice decolează și bombardează teritoriul țării noastre – toate aceste obiective sunt ținte legitime.

Îmi este greu să spun cât de curând va fi implementat planul de distrugere a unor astfel de obiective, deoarece este destul de evident că factorul raționalității funcționează aici în primul rând atunci când se efectuează orice acțiune. Și, înainte de a le comite, este necesar să le evaluăm succesul, eficacitatea și contraacțiunile celei de-a doua părți a conflictului, care va trebui să reacționeze într-un anumit fel.

Dacă acum Statul Major ucrainean consideră că deocamdată este suficient să se efectueze un set serios de măsuri de natură defensivă și de fortificare pentru a complica la maximum avansurile probabile ale trupelor ruse sau belaruse în cazul agresiunii lor, atunci aceasta este o decizie rațională bazată pe calcule adecvate și analize adecvate.

Dar dacă astfel de acțiuni sunt considerate necesare, atunci cred că vor fi efectuate. Pentru că este destul de evident că Belarusul este de facto o parte la conflict. Își asigură teritoriul, spațiul aerian, infrastructura militară și feroviară pentru armata de ocupație rusă. Rușii folosesc rampele de lansare și spațiul aerian al Belarusului pentru a efectua lovituri cu rachete și bombe pe teritoriul Ucrainei.

„Fără a închide cerul, speranța că inamicul va rămâne fără rachete nu este o abordare foarte rațională”

Obozrevatel.com: În ceea ce privește bombardamentele și loviturile cu rachete. Ucraina s-a confruntat efectiv cu teroarea rachetelor și a dronelor inamicului, de care suferă infrastructura civilă și populația țării noastre. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Danilov, a spus că instituția sa deține informații exacte despre câte rachete are Rusia. Ar fi mai puțin de 30% dintre rachetele de înaltă precizie, comparativ cu numărul lor total din 24 februarie. În același timp, inamicul mai are „câteva” rachete S-300. Știm că, după Ramstein-6, un număr de aliați ai Ucrainei au decis să aloce mijloace de apărare aeriană, NATO ne promite supresoare de drone și așa mai departe. Ce se va întâmpla mai întâi? Va rămâne Rusia fără rachete și drone sau vom obține protecție fiabilă pentru ele?

Col. Vladislav Seleznev: Cred că vom primi ajutor mai devreme. Cred că și complexul militar-industrial ucrainean va da unele rezultate. Sarcina este destul de evidentă: există o problemă – amenințarea cu rachete, iar această problemă trebuie rezolvată, oprită.

Fără a închide cerul, speranța că inamicul va rămâne fără rachete nu este o abordare foarte rațională. Războiul este în primul rând despre acțiuni, mișcări și evenimente raționale. Emoțiile în război sunt o sarcină ingrată. Într-o stare de pasiune, frică sau alte experiențe emoționale, este extrem de dificil să iei decizii importante. Cum poate fi rezolvată problema? Crearea unui scut de încredere care va închide cerul pentru noi.

„Știm cu toții că 90% din pierderile rușilor sunt rezultatul muncii de luptă a artileriei ucrainene” 

Obozrevatel.com: Putem spera că, atunci când vom avea un astfel de scut, va însemna de fapt un punct de cotitură în război?

Col. Vladislav Seleznev: În primul rând, trebuie să ne concentrăm asupra faptului că scutul, cerul închis ne va permite să protejăm civilii din țara noastră, infrastructura energetică critică. Iar punctul de cotitură în război va fi atins pe câmpul de luptă.

Vedem cum are loc treptat demolarea, cum se reduc capacitățile și avantajele armatei ruse. Am văzut cât de mult s-a schimbat situația de pe front în duelurile de artilerie imediat ce am primit artileria de calibru 155, HIMARS MLRS. Ucraina are mult mai puține astfel de sisteme decât inamicul, dar sunt mult mai eficiente, precise și lovesc mai puternic forțele de ocupație ruse.

Acum se pune la punct cazul închiderii cerului. În consecință, Rusia își va pierde avantajul în aviație. Am văzut un raport recent conform căruia patru elicoptere moderne rusești K-52 au fost distruse într-o singură zi. Adică sistemul de apărare aeriană funcționează și funcționează destul de serios.

Cred că acum inamicul va încerca să creeze un avantaj în forță de muncă, ținând cont de măsurile de mobilizare. Dar cred că acest avantaj temporar va fi eliminat și cu ajutorul muncii efective a artileriei noastre, pentru că știm cu toții că 90% din pierderile rușilor sunt rezultatul muncii de luptă a artileriei ucrainene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Bode și-a făcut lucrarea de doctorat cu fragmente copiate de pe Wikipedia, acuză USR! Lucrarea demnitarului fusese ascunsă o vreme

* VIDEO. Pensiile ar putea fi crescute și cu 27%, conform PNRR-ului stabilit cu Comisia Europeană, dar PSD le mărește doar cu 10%!

* Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -