miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsFirea, desființată de Astra Arad: "Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o...

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

-

Astra Vagoane Arad i-a dat o replică devastatoare Gabrielei Firea, care zilele trecute a lansat un nou atac la adresa tramvaielor pe care Primăria București condusă de Nicușor Dan le-a cumpărat de la compania românească. Firea, care în mandatul său a favorizat contractele cu firme turcești și cu cele care au legături în Rusia, nu contenește să-l atace pe actualul primar după ce la licitațiile organizate în mandatul acestuia au câștigat producători din România.

Gabriela Firea a insinuat luni că actualul primar a comis ilegalități când a acceptat înlocuirea motoarelor inițiale de pe tramvaiele Astra de 120 kW cu altele mai noi și mai performanțe, de 100-150 kW. Primele 9 din cele 100 de tramvaie comandate au sosit deja la București.

Firea a câștigat Primăria în 2016 cu sloganul „mândru că sunt român”, apoi a dat toate contractele pentru autobuze, troleibuze și tramvaie turcilor. Autobuzele sunt cu tehnologie învechită, iar celelalte două contracte au fost reziliate din cauza ilegalităților

Replica a venit de la conducerea Astra Vagoane Arad, firmă care produce tramvaie ultraperformante în cooperare cu producătorul german Siemens. Gabriela Firea a candidat în 2016 la Primăria București sub sloganul „mândru că sunt român”, dar apoi a descalificat sistematic producătorii români, favorizându-i pe cei turci. Ea a cumpărat sute de autobuze pe motorină depășite tehnologic și la suprapreț din Turcia, încercând apoi să dea contractele pentru troleibuze și tramvaie tot unor firme turcești care însă au fost descalificate pentru că nu îndeplineau nici măcar condițiile minime. Una din firme s-a prezentat la licitație cu un prototip de autobuz electric în loc de troleibuz!

Acum, conducerea Astra Vagoane Arad n-a scăpat ocazia să-i reamintească actualului ministru PSD al Familiei cine e ea cu adevărat și ce a făcut cât a fost primar.

- Advertisement -

„De peste patru ani, de când nu v-a reuşit afacerea cu turcii, lansaţi afirmaţii prin care denaturaţi intenţionat adevărul şi aduceţi grave prejudicii societăţii noastre“

Comunicatul e semnat de directorul general Vasile Diaconescu și de liderii sindicatului liber Astra Vagoane Călători Arad.

Mai jos, replica venită de la Astra Vagoane Arad după acuzațiile Gabrielei Firea: „Noi, colectivul de ingineri, tehnicieni care ne desfășurăm activitatea în cadrul societății Astra Vagoane Călători SA, suntem ofensați de aberațiile dvs., Doamnă Firea, care cu o nerușinare greu de înțeles atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra Vagoane Călători în colaborare cu Siemens Germania. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane. Va trebui să răspundeţi pentru criticile aduse acestora. De peste patru ani, de când nu v-a reuşit afacerea cu turcii în contractul de tramvaie, iar cu autobuzele probabil nu v-aţi achitat de obligaţii, atât dvs., cât şi câţiva funcţionari aduşi de dvs. în Primărie sau la STB, lansaţi afirmaţii prin care denaturaţi intenţionat adevărul şi aduceţi grave prejudicii societăţii noastre. În loc să vă ocupaţi de cadourile electorale, unde sunteţi o specialistă, vedem că aţi trecut acum la tehnologia fabricării tramvaielor“.

Într-un răspuns trimis site-ului Economedia.ro, Astra Arad adaugă: „Referitor la motoarele care echipează tramvaiele de la București, Astra a depus o ofertă cu 5 ani în urmă, în care este specificată puterea de 120 kW/motor. În perioada care s-a scurs de la depunerea ofertei au apărut motoare mai performante, mai fiabile și mai economice din punct de vedere al consumului de energie, așa că am decis înlocuirea motorului ofertat cu un motor Siemens – Germania care dezvoltă o putere cuprinsă între 100-150 kW, superior celui ofertat inițial, fapt confirmat și de singurul Organism de Omologare și Certificare din România. Menționăm că, în documentele de licitație nu a fost cerută o putere a motorului aceasta fiind de competența fabricantului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut în Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli, iar poporul rus a început să înțeleagă asta”

O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* Andrei Marga îi face „activiști rudimentari” pe cei care-i critică retorica putinistă. Turnătorul „Horia” insistă că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei. Minte că și „New York Times” îi susține aberația!

Numărul angajaților „la negru” a explodat după ce Guvernul PSD-PNL a impus suprataxarea contractelor part-time

Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Ce nu inteleg cei de la Astra Arad e ca ciubucul a fost incasat (si poate si cheltuit) pentru tramvaiele turcesti asa ca acum nu prea mai sunt „variante de lucru” pentru a onora „afacerea” iar doamna in cauza este cam strinsa cu usa. Asa ca tipa si ea pe toate caile sa fie exonerata de promisiunea de a achizitiona acele hirburi.

  2. Spunea Dincu intr-un comentariu ca romanii si-ar apara tara, in caz de razboi. La cat „patriotism” debordeaza din Fi(e)rea, eu as pune-o sa se ocupe de infiintarea Fortelor Terestre PSD, Fortelor Aeriene PNL, Trupelor de Cercetare-Diversiune AUR, fiecare la ce se pricepe. Alea navale (fortele) nu mai conteaza, ca oricum sunt simbolice, acolo poate i-as trimite la pescuit pe aia din Partidul Ecologist, ca si-asa e plin de trompete. Iar in cadrul fiecarei structuri dintre acestea, as constitui Corpul de Armata al Amantelor (aici l-as baga si pe Rujatul), Corpul de Armata al Nepotilor, Corpul de Armata al Pilelor de partid si trupele „Specialilor”. Cu asa ceva, Fi(e)rea, n-ai cum sa dai gres, cum ai dat-o cu afacerea cu tramvaiele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -