miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsDezastru total: România e pe cale să piardă 17 miliarde de euro...

Dezastru total: România e pe cale să piardă 17 miliarde de euro din fonduri UE, din cauza miniștrilor PSD-iști Daea și Chesnoiu. Comisia Europeană a avut 370 de obiecții!

-

În ciuda milioanelor plătite posturilor TV ca să-și țină gura, dezastrul făcut de PSD în România începe să devină vizibil și de pe Lună. România e pe cale să piardă nu mai puțin de 17 miliarde de euro din fonduri europene care ar fi trebuit investiți în Agricultură după ce ultimii doi miniștri ai Agriculturii, Adrian Chesnoiu și Petre Daea, au făcut praf Planul Național Strategic (PNS).

Dezastrul este literalmente total. Suma pe care o poate pierde România e colosală. Administrația PSD de la Ministerul Agriculturii a făcut atât de prost Planul Național Strategic, încât Comisia Europeană l-a trimis înapoi cu nu mai puțin de 370 de obiecții! Practic, de la prima până la ultima pagină, totul e greșit – așa ceva nu s-a mai întâlnit și face România caz unic în UE.

USR l-a chemat pe ministrul Petre Daea să dea socoteală în Comisia de Agricultură din Senat, unde va trebui să explice cum a fost posibil așa ceva și ce are de gând să facă în continuare.

Datele sunt publice, România a încărcat deja în sistem, pe 30 septembrie, răspunsurile sale la cele 370 de observații ale Comisiei Europene. Planul Național Strategic vizează perioada 2023-2027.

- Advertisement -

Senatorul Sebastian Cernic, de la USR, a explicat că PSD vrea să direcționeze toți banii de la UE către baronii din agricultură: „Comisia Europeană a avut nu mai puţin de 370 de observaţii la PNS depus de Adrian Chesnoiu şi Petre Daea, iar România riscă să piardă 17 miliarde de euro pentru agricultură, pentru că PSD nu este în stare să spună Comisiei Europene cum va împărţi aceşti bani. PSD vrea să dea toţi banii firmelor mari şi să-i strivească pe micii producători. (…)  PSD vrea să controleze fondurile europene destinate fermierilor români şi să le direcţioneze către clienţii politici“.

Ceea ce vrea PSD este în total contratimp cu politica dusă de Comisia Europeană, care caută să sprijine și să încurajeze tocmai micii producători.

Pe 4 octombrie, Daea recunoștea că sunt probleme cu PNS: „După ce Planul Naţional Strategic a fost inserat în procedurile tehnice pe care le-a impus Comisia, evident că a fost o serie întreagă de observaţii, care nu au fost puţine. Au fost peste 370 de observaţii, pe care a trebuit să le analizăm împreună cu fermierii. (…) Sigur, mai sunt elemente de corectat, dar, vă spun, spre satisfacţia mea şi spre mulţumirea pe care am manifestat-o şi o manifest faţă de activitatea în comun pe care am desfăşurat-o în perioada aceasta, pe data de 30 septembrie România a depus, a încărcat în sistem, toate observaţiile pe care le-a avut Comisia vizavi de proiectul Planului Naţional Strategic al ţării“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un semn că Putin pierde războiul: „Ofițerii FSB și familiile lor au început să părăsească teritoriile ocupate. Planurile de evacuare au fost anunțate în Crimeea”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Adevărul despre Schengen: problemele României sunt corupția patronată politic și criminalitatea organizată, nu „dușmanii ne poartă pică”!

* Atac violent al RTV la presa independentă. Postul controlat de oligarhul fugar Ghiță îi numește „inamicii României”, care „nu vor să intrăm în Schengen”, pe jurnaliștii care scriu despre corupție

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

Rușinea poartă un nume: George Mîndruță. A fost senator USR-PLUS (aripa Cioloș), a dezertat la PSD!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dar ce surpriză! :))))))))))))

    Pentru cineva care chiar și-ar mai bate capul sa pună întrebări încuietoare „sistemului”, există o sumedenie de viduri legislative, tocmai din cauza unor cercopiteci cu aspect umanoid ca cel din poză…

    Doamne, ocolește-i pe români.

  2. Degeaba se straduiste USR sa faca lumina si in acest domeniu. Batranul naravit le va raspunde in acelas stil cu care ii cucereste pe fraieri, al escrocului care o face pe prostul.
    Televiziunile cumparate, vor trada din nou interesul public si vor denatura realitatea. KBa, mai mult, vor da in spatele USR, asa cum procedeaza de la un timp, in cel mai nerusinat mod, urmand punctajul dat de partidele care le-au mituiy.
    Felicit „Ziaristii” nu numai pentru corectitudine si curaj, dar si pentru exprimarea limpede, clara, fara artificii a adevarului din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -