marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRușii rămân fără rachete de înaltă precizie. "Din totalul pe care l-au...

Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

-

Copleșiți de luptătorii ucraineni în plan terestru, ocupanții ruși nu vor mai putea folosi în curând rachetele de înaltă precizie pentru a bombarda orașele ucrainene. Stocurile sunt pe terminate. O spune secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev, Aleksei Danilov.

Într-un interviu acordat postului de radio Novosti Vremia, preluat de site-ul Obozrevatel.com, oficialul ucrainean susține că regimul criminal de la Moscova nu se mai poate baza în acest moment nici pe 30% din proiectilele de top din întregul arsenal pe care-l avea la dispoziție pe 24 februarie, în prima zi a invaziei.

Serviciul de informații al Ucrainei monitorizează cu mare atenție și acuratețe situația în privința resurselor militare ale țării agresoare. Ar fi vorba în principal de S-300 – sistemul de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune, de proveniență sovietică. Conform analizei Kievului, forța „denazificatorilor” slăbește vizibil în fiecare zi.

Aleksei Danilov: „Acest moment se apropie deja. Serviciul nostru de informații lucrează impecabil. Noi știm cu eroare matematică numărul de rachete rămase pe teritoriul Federației Ruse. Vorbim despre rachetele de înaltă precizie, care ne dau cele mai mari bătăi de cap. N-am dreptul să ofer cifre absolute, pe care ați fi dorit să le auziți de la mine. Dar dacă ar fi să ne luăm după procente, atunci vorbim de 25-28% din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie”.

- Advertisement -

Jurnaliștii ucraineni de la Obozrevatel.com amintesc că rachetele de înaltă precizie, la care s-a referit Danilov, au capacitatea să-și schimbe traiectoria de zbor după lansare și să lovească anumite ținte cu precizie și de la distanțe mari.

De asemenea, până acum, rușii au întrebuințat deseori rachete de croazieră X-101 și X-55 trimise din avioane, inclusiv din bombardierele Tu-85 și Tu-160.

„În plus, Federația Rusă a lansat o serie de rachete balistice la sol în Ucraina, inclusiv Tocika-U și Iskander-M. Inamicul mai folosește adesea rachete de croazieră Kalibr, lansate de pe navele de război din Marea Neagră”, a precizat site-ul ucrainean.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli”

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

* „Antrenorul” Gigi Becali face de râs România: 0-10 cu o modestă echipă daneză! FCSB e cea mai slabă din Conference League. CFR Cluj îi dă o lecție usturătoare: dublă victorie cu puternica Slavia Praga!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -