miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsFratele baronului Marian Neacșu (PSD), parașutat în conducerea Autorității Aeronautice Civile, deși...

Fratele baronului Marian Neacșu (PSD), parașutat în conducerea Autorității Aeronautice Civile, deși e agricultor! Numirea a fost semnată de ministrul Sorin Grindeanu, zis și „Ordonanța 13”

-

Încă un episod revoltător din serialul „Sinecuriștii regimului Iohannis-PSD”: Mihai Neacșu – fratele secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu (PSD) – a fost băgat în Consiliul de Administrație al unei instituții strategice, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează G4Media. Fratele baronului PSD-ist nu are absolut nicio tangență cu domeniul în care a fost numit pe următorii 4 ani, el fiind specializat în agricultură. Singura experiență profesională a fost la firma familiei, unde fratele său l-a pus director de vânzări și administrator. A cultivat și vândut cereale, rapiță și floarea soarelui, acum e șef la avioane!

Întrebat de jurnaliștii de la G4Media ce l-ar putea recomanda pe fratele baronului Marian Neacșu într-o asemenea funcție, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), cel care a semnat numirea, a răspuns: „În cadrul procesului de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română au fost respectate toate procedurile prevăzute de legislația în vigoare. (…) Cred că e vorba de o grilă de punctaj. Iar toate acestea sunt condiții care se punctează în plus”.

Sorin Grindeanu este odiosul personaj care în seara zilei de 31 ianuarie 2017, la ordinul lui Liviu Dragnea, a semnat sinistra Ordonanță 13, prin care era hăcuită justiția.

Recidivistul Marian Neacșu

Mihai Neacșu are zero competență în domeniul unde l-a „parașutat” fratele său pe un salariu lunar „de bază” de 15.168 de lei (peste 3.000 de euro), plus o indemnizație substanțială pentru îndeplinirea obiectivelor și indicatorilor de performanță. Valoarea indemnizației nu e publică și se face ulterior, printr-un act adițional la contract.

- Advertisement -

Omul băgat de PSD la Autoritatea Aeronautică a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea de Mecanică, și a lucrat până acum la firma fratelui său, baronul Marian Neacșu. Acesta și-a pus fratele director de vânzări și apoi administrator, înainte să-l mute, pe 11 octombrie, „prin concurs”, la Autoritatea Aeronautică, adică pe o sinecură din bani publici.

Mihai Neacșu s-a ocupat până acum de firma Estrella Impex SRL, care cultiva cereale, plante leguminoase și semințe oleaginoase – adică grâu, porumb, morcovi, țelină, rapiță, floarea soarelui etc. În următorii 4 ani, în schimb, se va ocupa de problemele aernautice ale României, pentru care statul îl va echipa cu absolut tot ceea ce are nevoie, decontându-i cheltuielile pentru deplasările în teritoriu și străinatate, diurnă generoasă, telefon mobil, tabletă, laptop etc.

Baronul Marian Neacșu este un client vechi în astfel de povești. Are la activ o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce, deputat fiind, și-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

- Advertisement -

În urmă cu doar câteva zile, un director din interiorul Secretariatului General al Guvernului a dezvăluit că același Marian Neacșu-PSD și-a angajat un prieten, pe Victor Moraru, dându-i pe mână tot bugetul primit de SGG de la Uniunea Europeană prin PNRR!

Cum distrug România din interior PSD și PNL. Și-au „proptit” toate pilele și neamurile șefilor în funcții-cheie ale instituțiilor publice, inclusiv în cele de importanță strategică

Sfidarea bunului simț, a rațiunii, a locuitorilor țării și a tuturor partenerilor din Uniunea Europeană continuă în regimul Iohannis la cote maxime, exact ca și în perioada 2012-2019, când la putere s-a aflat PSD.

Numirea unor sinecuriști de partid și neamuri în funcții importante ale unor domenii strategice afectează la propriu siguranța națională a țării tocmai într-un moment în care la granițe este în plină desfășurare un război.

Exemplul stupefiant de la ANRE este relevant. Criza energetică mondială a prins România cu o instituție-cheie, care ar fi trebuit să reglementeze piața gazului și a electricității, plină de atârnători. Președinte e un electrician pus de PSD, partid care a vrut să-l pună vicepreședinte și pe fratele baronului Paul Stănescu. Până la urmă, în funcție a „aterizat”, tot pe filiera PSD, un personaj absolut controversat, acuzat chiar anii trecuți că e omul Rusiei. Iar fratele lui Paul Stănescu a fost recuperat tot într-o funcție publică plătită generos, fiind pus să „vămuiască” fondurile europene în zona Olteniei!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un semn că Putin pierde războiul: „Ofițerii FSB și familiile lor au început să părăsească teritoriile ocupate. Planurile de evacuare au fost anunțate în Crimeea”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Adevărul despre Schengen: problemele României sunt corupția patronată politic și criminalitatea organizată, nu „dușmanii ne poartă pică”!

* Atac violent al RTV la presa independentă. Postul controlat de oligarhul fugar Ghiță îi numește „inamicii României”, care „nu vor să intrăm în Schengen”, pe jurnaliștii care scriu despre corupție

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

Rușinea poartă un nume: George Mîndruță. A fost senator USR-PLUS (aripa Cioloș), a dezertat la PSD!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Nici maar nu se mai feresc, fac ticalosii atat de grosolane, incat numai un popor prost le-ar putea suporta.: fufe numite in fruntea unor agemtii importante, agricultori la Aviatie, astea sar in ochi.
    Le fac la vedere fiindca ne stiu prosti, sau vor ca, preocupandu-ne de aceste magarii vizibile, sa nu observam cat de mult fura?
    Chiar suntem incapabili sa ne descotorosim de acesti mafioti care s-au cocotat in functii ca sa ne jefuiasca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -