Miliardarul francez Dassault, patronul gigantului care produce avioanele de vânătoare Rafale și Mirage, a murit în accident de elicopter

0
1361

Olivier Dassault (69 de ani), miliardar și politician francez celebru, patron al giganticei companii aviatice Dassault, care produce avioanele de vânătoare Rafale și Mirage, a murit duminică, într-un accident de elicopter.

Aparatul s-a prăbușit în apropiere de localitatea Deauville, în timpul unui zbor privat.

Deputat în Parlamentul Franței, Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault (decedat în 2018), industriașul de la care moștenise complexul militar cu același nume.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a adus un omagiu miliardarului dispărut: „Olivier Dassault a iubit Franţa. Lider în industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanele lui dragi“.

Uzina de armament, înființată în 1929 de Marcel Bloch, inginer, designer și inventator în domeniul aviatic, și-a schimbat numele în Marcel Dassault. Fabrica a fost implicată în producerea unora dintre cele mai eficiente avioane franceze înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

După 1945, producția a fost reluată, iar uzinele Dassault au fabricat unele dintre cele mai performante avioane de luptă din lume. Acum, Dassault face parte dintr-un proiect comun, alături de firme din Spania și Germania, pentru a produce un avion de luptă pentru țările UE.

Implicată în producția de aeronave militare și civile, precum și în industria spațială, compania a avut în 2019 venituri de 7,34 miliarde de euro.

Numai Grecia a cumpărat, anul trecut, 18 avioane Rafale de la Dassault.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.