Doamna Dăncilă, sunteți cumva în Antarctica?! Acolo n-a fost reperat încă niciun covid

4
2247
Viorica Dancila, PSD
Viorica Dăncilă

Doamna Dăncilă, căci despre dânsa este vorba, a ieșit iarăși din congelator. Din congelatorul PSD. În urmă cu două zile, când s-a decongelat un pic, imediat cum a dat de-o sursă de căldură roșie, s-a luat de Orban, cel care a scos-o din Palatul Victoria. Apoi, rămasă fără foc, s-a recongelat.

Acum, doamna Vasilica s-a topit de dragul învățământului românesc. Îi este atât de dor de el, încât se întreabă ce se întâmplă de trei săptămâni încoace. O ia la rost pe ministresa Monica Anisie.

„Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni, Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori. Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?” – se frământă Minunea de la Videle.

Doamna Dăncilă, vedeți că în România e epidemie de COVID-19! E stare de urgență. Vă arde de școli? Au murit peste 80 de oameni din cauza asta. Oamenii stau în case, în autoizolare, în carantină centralizată. Nu-i de glumă. Sunteți sigur în România? Sunteți sigur în Europa? În toate țările din UE e epidemie de COVID-19. La nivel global: pandemie!

Să nu fiți cumva în Antarctica! Acolo nu s-a raportat niciun caz de COVID-19. S-ar putea să fiți și să nu vă dați seama din cauza frigului. Ați mai fost, în timpul mandatului dumneavoastră de premier, la Priștina, v-ați și bucurat că sunteți acolo, dar, în realitate, erați la Podgorica. Ați mai fost și la Hunedoara, dar, tot în realitate, erați la Suceava, acolo unde este în prezent cel mai mare focar de coronavirus din țară. Sunt peste 30 de morți. Orașul e în carantină totală.

Dacă tot sunteți încă în stare de decongelare, să vorbim repejor despre învățământul românesc. Doamna Dăncilă, sunteți ultima persoană care ar trebui să-și dea cu părerea despre școli, profesori, carte, întregul sistem educațional. Știți de ce? Ați picat cu mare succes cele două trepte de liceu. Apoi, în perioada în care v-ați exercitat funcția de prim-ministru, ați lăsat un adevărat dezastru în țară, inclusiv în învățământ. Despre ce recomandări de școală online vorbiți? Alo! Suntem în România! În România de-abia ieșită din guvernarea apocaliptică a PSD.

Poate nu știați că:

1. Doar în județul Timiș, al treilea ca PIB pe cap de locuitor din țară după București și Cluj, sunt 4.300 de elevi și 80 de profesori fără un calculator personal. N-am spus-o eu. A spus-o fostul inspector general de la ISJ Timiș, Aura Danielescu, pusă de PSD în fruntea inspectoratului. Nu vreau să mă gândesc câți elevi fără calculator or fi în Teleormanul dumneavoastră drag sau în alte județe.

2. Cei mai mulți dintre profesori au ajuns să care de-acasă la școală coli și cartușe pentru imprimantă ca să-și țină lecțiile. Cumpărate pe banii lor, nu pe banii dumneavoastră sau ai PSD.

3. De la tragedia Colectiv, din 2015, școlile nu au nici acum autorizație de incendiu. PSD a guvernat în toți acești ani, nu mătușa Tamara!

4. Școlile nu au nici pază. Poate intra orice nebun, poate amenința pe oricine.

Cred că e suficient. Vă dau un sfat, doamna Dăncilă: reveniți imediat în congelator, de unde ați început să ieșiți cam des și să vorbiți fără rost! Reveniți acolo și nu mai scoateți capul cel puțin până la încheierea pandemiei de COVID-19. Sunteți un adevărat „dezastru produs de calamitate”, așa cum vă place să vă exprimați.

P. S. La finalul postării de pe Facebook, v-ați amintit de coronavirus. Doar atât.

4 COMENTARII

  1. Mi se pare o insulta la adresa cititorilor popularizarea de catre presa a dobitoceniilor acestei somere analfabete. Asta a fost un nimic si este un nimic. Ea fiind analfabeta saraca nu si-a dat si nu isi da seama. Propriul partid o trateaza ca nimic, doar presa o baga in seama. Sunt subiecte tari, dificile pentru presa in toata lumea zilele acestea, presa din Romania sta de barfe!

  2. D-na dancila, ca de obicei, bate campii, este total dezinformata. De doua saptamani cadrele didactice ajuta copiii sa se inscrie pe platformele puse la dispozitie de minister, am inrosit telefonul, de dimineata pana seara, ajutand, invatand copiii cum a lucreze, invatand noi insine cum trebuie sa facem. Se lucreaza doamna cam peste tot, copiii pe telefon pentru ca si acum asteapta tabletele promise. Stai doamna in banca matale ca stai bine, pe un sac de bani. Lasa-ne pe noi, ca stim sa ne facem treaba, nu trebuie sa arunci cu noroi si sa ne nesocotesti munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here