7 mari greșeli făcute de ministrul Șoigu, pentru care Kremlinul l-ar fi otrăvit cu plante toxice care afectează vederea și respirația

0
7754
Serghei Șoigu

Serghei Șoigu (66 de ani), ministrul rus al Apărării, lipsește din spațiul public din data de 11 martie. Ar fi făcut infarct, dar nu din cauze naturale, ci după ce ar fi fost otrăvit chiar de serviciile speciale ale Kremlinului, la ordinul expres al dictatorului criminal Vladimir Putin.

În acest sens, s-ar fi folosit gelsemium rafinat. Substanța eliberată de această plantă toxică, originară din Asia și America de Nord, i-ar fi putut provoca un atac de cord, dezvăluie politologul și expertul ucrainean Igor Chalenko, președintele Centrului de Analiză și Strategii (analizează evenimentele din Ucraina și din lume), pentru postul ucrainean de televiziune Canal 24.

Chalenko: „Revenind la situația cu dispariția lui Șoigu din spațiul public, aș dori să remarc că există informații despre deteriorarea sănătății. Cel mai probabil, serviciile speciale au lucrat la deteriorarea stării de sănătate a ministrului. În special, poate fi vorba despre utilizarea diferitelor soluții toxice care cauzează inclusiv probleme cardiace. Este posibil ca împotriva ministrului să se fi folosit gelsemium rafinat, care l-a otrăvit pe omul de afaceri Aleksandr Perepelicinîi. Substanța eliberată de această plantă, în doze adecvate, provoacă un atac de cord”.

În 2018, afaceristul rus Perepelicinîi, despre care s-a spus că ar fi murit în urma otrăvirii cu gelsemium, a fost exhumat pentru un examen toxicologic. Medicul legist n-a exclus posibilitatea ca acesta să fi fost ucis de o substanță nouă, care nu lasă urme!

  • Gelsemium este un gen de plante cu flori din Asia și America de Nord aparținând familiei Gelsemiaceae.
  • Două specii sunt originare din America de Nord și una din China și Asia de Sud-Est.
  • Toate cele trei specii ale acestui gen sunt otrăvitoare.
  • Componentele active ale gelsemium sunt alcaloizii, care sunt prezenți într-o concentrație de aproximativ 0,5%: gelsemină (un compus foarte toxic, înrudit cu stricnina), scopoletină (numită și acid gelsemic), o cantitate mică de ulei volatil, acid gras și taninuri.
  • La 23 decembrie 2011, Long Liyuan, un miliardar chinez, a murit după ce a mâncat tocană de pisică otrăvită cu Gelsemium elegans.
  • La 10 noiembrie 2012, Aleksandr Perepelicinîi a murit în fața casei sale din Marea Britanie, după ce a avertizat despre amenințările cu moartea pe care le-a primit de la Kremlin legate de „afacerea Magnitski”. Un avocat al companiei de asigurări de viață a lui Perepelicinîi a declarat, într-o audiere prealabilă anchetei, că rapoartele de toxicologie au identificat urme de gelsemium în corpul afaceristului rus.
  • În 2018, trupul lui Perepelicinîi a fost exhumat pentru un examen toxicologic. Medicul legist a concluzionat că, „cel mai probabil”, Perepelicinîi „a murit din cauze naturale, și anume, ca urmare a sindromului de moarte subită aritmică”. Cu toate acestea, el n-a exclus posibilitatea ca afaceristul să fi fost otrăvit cu o substanță nouă, care nu lasă urme.
  • Simptomele de otrăvire cu gelsemium pot apărea imediat. Otrava afectează vederea și respirația.

„Plecați sau muriți!”

Conform aceluiași post de televiziune Canal 24, analiștii militari ruși au încercat să găsească motivele eșecului „operațiunii speciale” a Kremlinului. Țapul ispășitor: Serghei Șoigu.

Jurnalistul ucrainean Roman Țimbaliuk, prezent într-o emisiune, a divulgat cele 7 mari greșeli ale ministrului rus al Apărării.

1. Un plan prost conceput pentru primele bătălii. „Ei scriu că armata rusă nu se aștepta la o rezistență acerbă. Se spune că nu a existat o singură direcție în primele atacuri. Drept urmare – unii dintre participanții la primele bătălii au fost capturați sau uciși – «nemernicii au murit, sau mai degrabă au fost distruși, unii au fost arși».”

2. Logistica neexperimentată. „Acești așa-numiți «analiști» spun că frontul, care se întinde pe toată țara, a creat probleme majore de aprovizionare. Întăririle au fost livrate la Kiev prin zona Cernobîl, unde coloanele au fost în mod constant blocate în mlaștină.”

3. Rușii n-au reușit să captureze complet niciun oraș important, din cauza spatelui neprotejat. „Analiști ruși, băieți, nu este o greșeală! Pur și simplu nu ați putut face asta. Probabil v-ați simțit ca niște naziști lângă Moscova.”

4. Armata rusă este teribil de prost echipată. „Soldații ruși care au fost luați prizonieri aveau prăjituri expirate. Combustibil insuficient. Ei bine, e păcat. Adică este o «armată de oameni fără adăpost», se dovedește. Și chiar «experții» lor recunosc asta.”

5. Nepregătirea psihologică pentru război. „Nu mai este un secret că există cazuri de dezertare și refuz al ocupanților de a merge pe front. Rușii sunt confuzi. Ei nu știu practic pentru ce luptă în acest război, așa că «vor muri pur și simplu».”

6. Campanie de informare eșuată. „Și ce anume au vrut acești propagandiști până la urmă? Toată lumea știe foarte bine că ei au folosit întotdeauna minciuna.”

7. Contraatacuri reușite ale ucrainenilor. „Ei aduc în discuție modul în care ucrainenii resping cu succes atacurile orcilor. Și totul pentru că nu este nimic de făcut aici. Rușilor, regula în Ucraina este simplă pentru voi – plecați sau muriți!”

NOTĂ: „Coafatul” Serghei Șoigu a revenit pe micile ecrane cu declarații pe 29 martie. Ele nu trebuie luate în serios din cel puțin două privințe:

  • Sunt nedatate.
  • Sunt folosite pentru a elimina orice fel de suspiciune legată de starea de sănătate a lui Șoigu. În acest sens, a fost conceput și semnat un document oficial de către generalul Dmitri Bulgakov, înlocuitorul lui Șoigu, cel care ocupă funcția de ministru interimar al Apărării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia cerută foștii susținători

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here