Acasă Lumea Europa Mesajul Europei e pro-Kovesi. "Cerem statelor UE să fie de partea justiţiei...

Mesajul Europei e pro-Kovesi. „Cerem statelor UE să fie de partea justiţiei şi să nu cedeze presiunilor Guvernului României!”

Co-președintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, a declarat, joi, după ce confernița președinților din Parlamentul European și-a exprimat sprijinul pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, că Guvernul României încearcă să o discreteze pe fosta șefă DNA chiar și azi. Europarlamentarul german le cere statelor membre să nu cedeze presiunilor exercitate de Guvern.

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi folosind parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arate că sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Ska Keller.

Co-președinta verzilor mai arată că Parlamentul European a trimis prin votul de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției, fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență și expertiză. ”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ADLE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller, citată de G4Media.ro.

Votul de susţinere din Parlamentul European pentru Laura Codruţa Kovesi vine exact în momentul în care clanurile penale o anchetează pe fosta şefă a DNA folosind… procurori! Azi, Kovesi a fost chemată a doua oară la audieri de către „Secţia lui Tudorel”, înfiinţată cu procurori-slugă ai politicienilor penali şi ai infractorilor (vezi ancheta comandată de urmăritul penal Sebastain Ghiţă, pe care procurorii mafiei au pus-o imediat pe roate, făcându-i dosar lui Kovesi).

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings