Acasă Cultură Renaşte ŞCOALA cetăţii! Liiceanu, în stradă alături de studenţi şi profesori solidari...

Renaşte ŞCOALA cetăţii! Liiceanu, în stradă alături de studenţi şi profesori solidari cu magistraţii

Zeci de studenţi şi profesori de la mai multe facultăţi din Capitală, printre care cea de Litere şi de Filosofie, protestează, la ora transmiterii ştirii, în semn de solidaritate cu magistraţii, contestând modificările aduse legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

“În semn de solidaritate cu protestele magistraţilor din toată ţara împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, dar şi cu colegii de la alte facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, un grup de profesori şi studenţi ai Facultăţii de Filosofie vor protesta joi, 7 martie, ora 12, în faţa Facultăţii”, au anunţat profesorii Facultăţii de Filosofie din Bucureşti.

Studenţii au ieşit cu pancarte în faţa facultăţilor pe care scrie „Fără o justiţie independenţă nu există oameni liberi”, „Ne-am săturat de corupţie şi incompetenţă” şi „Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie”.

Noi am trăit 40 şi ceva de ani într-o ţară neliberă total. Am vrea să rămânem liberi aşa cum prin moartea a peste o mie şi ceva de oameni am devenit după 1989. În clipa în care justiţia îşi pierde independenţa, atunci suntem la cheremul oricărei clase politice, oricărui demagog, a oricărui arivist politic, a oricărui om care îşi pune mai presus puterea şi interesele lui decât interesele ţării. Deci nevoia de libertate ne împinge aici. Cine vrea să ia independenţa justiţiei vrea să ne ia libertatea. În final, se poate face cu fiecare dintre noi ce se vrea”, a declarat Gabriel Liiceanu, profesor univeristar al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Şi profesorii şi studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti protestează, joi, faţă de OUG 7, în semn de solidaritate cu magistraţii, notează Mediafax.

Până acum, profesorii şi studenţii din cadrul Universităţii din Bucureşti, dar şi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi-au manifestat solidaritatea cu iniţiativele magistraţilor şi ale specialiştilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 şi stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării mersul justiţiei în România.

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings