Acasă Opinii Ciocăzanu De ce ajută BEC, fără să vrea, USR şi PLUS

De ce ajută BEC, fără să vrea, USR şi PLUS

Oricât de bătut în cap ai fi, nu poţi să nu-ţi dai seama că decizia de azi a Biroului Electoral Central (BEC) este un atac politic. Reacţia lui Dacian Cioloş, după decizia BEC de a respinge înscrierea Alianţei 2020 USR+PLUS, este logică şi de bun-simţ:

„Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, ne interzice să candidăm la alegerile europarlamentare.

Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total. PSD și ALDE, împreună cu sateliții săi, distrug principiul elementar al democrației prin încălcarea dreptului de a candida și a fi ales.

Vom face toate demersurile necesare și vom protesta până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat. De la primul anunț că intrăm în politică și până astăzi suntem ținta celor mai murdare atacuri. Când au văzut că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la manevrarea politică a instituțiilor statului. Fac un apel la toți membrii PLUS și USR să se solidarizeze și să luptăm împotriva acestui act nedemocratic.”

Reacția de mai sus a liderului PLU vine după ce BEC a respins cererea de înscriere în alegerile europarlamentare a Alianței „2020 USR PLUS”. Motivul, unul pentru materie cenuşie tip Dăncilă sau „Mitralieră”: că Dan Barna și Dacian Cioloș „nu figurează ca președinți ai celor două partide în registrul partidelor politice”. Mă laaaşi!

Cu tot răul pe care Dragnea şi Tăriceanu vor să-l facă cele două partide tinere, prin decizia BEC (iată de ce trebuie să ne temem că vor fura alegerile de anul viitor!), opinia mea e că, în prostia lor de şacali cu muşchi şi fără creier, cei care au comandat atacul la USR şi PLUS le-au făcut, de fapt, un mare bine celor două partide.

Chiar dacă decizia BEC încurcă planurile strict administrativ-electorale şi consumă inutil energiile simpatizanţilor celor două grupări (e posibil să o ia de la cap cu strânsul de semnături), ea este în măsură să-i enerveze şi mai tare pe militanţii tinerelor formaţiuni politice.

Şi nu doar pe ei, ci şi pe acei votanţi nehotărâţi, care vor vedea în atacul pe axa BEC-PSD-ALDE o lovitură premeditată de a bloca o alianţă cu mari şanse de a se clasa pe podiumul alegerilor europarlamentare.

Există un precedent: cazul Sorin Oprescu, candidat independent la Primăria Capitalei, în alegerile din 2008. Oprescu a fost blocat la BEC (azi, cred că intenţionat, de către echipa sa de campanie), ceea ce l-a victimizat suficient de mult încât să intre în turul 2 şi apoi să câştige Bucureştiul.

Şi acest gest al BEC în cazul USR şi PLUS va crea un efect similar în rândul publicului indecis.

Şi chiar dacă ambele partide vor fi obligate în cele din urmă să meargă pe liste separate la alegerile din mai, tot la fel vor fi privite: ca victime ale Ciumei Roşii.

De aceea, indiferent de situaţie, atacul de azi va mobiliza masele de susţinători, chiar dacă le va pune la muncă înzecit. Dar există dovada că USR şi PLUS sunt un pericol pentru PSD şi ALDE.

Şi-atunci cum să nu te baţi pe viaţă şi pe moarte cu acest balaur roşu!

loading...

7 COMENTARII

 1. Ca o „coincidenta” alianta asta n/a putut fi inregistrata…In cazul LCK deja se stie totul este coincidenta…mai prostilor de la conducerea PSD/Alde noi nu sintem prosti si sintem cu ochii pe voi! Si sintem multi!

 2. Criminalii PSD-ALDE nu vor ceda puterea numai prin razboi civil. Daca nu vor reusi sa fure si la alegerile generale vor spune ca noi opozitia am furat la vot si ca nu recunosc rezultatul. In acest caz rezolvarea va fi razboiul civil si disparitia PSD-ALDE ca grup infractional. Disparitia acestui grup infractional inseamna si disparitia din viata civila a bestiilor din PSD-ALDE. Nu cred ca este necesar sa aruncam bani pt a creste confortul in puscarii. Am sa renunt la meseria de chirurg pt cea de gardian daca vom invinge! Va garantez ca martirii anticomunisti ai Romaniei vor fi razbunati – am ceva experienta din anii in care am luptat in HOS si HVO impreuna cu verisorii mei pt o Croatie libera de bestiile comuniste de la Beograd.

 3. Atitudinea asta ilustreaza cel mai bine expresia „Beating a dead horse”.
  Daca oamenii nu figureaza ca presedinti in registrul partidelor nu pot semna oficial ca presedinti pentru infiintarea aliantei, deci alianta nu exista legal.
  Oricat nu mi-ar placea situatia nu vad de ce este la mintea lui Dancila sau vreo manopera frauduloasa a BEC.

  • Gino, problema este relativ simpla:
   1. Presedintele unei formatiuni politice il stabileste formatiunea politica respectiva (sau instanta, daca sunt litigii). In nici un caz Registrul Partidelor. Ei doar iau act de deciziile forului de conducere al Partidului (sau instantei). Deci presedintii (alesi conform statutului, sau deciziei instantei) POT semna, legal, orice ar scrie in Registrul ala. Ala IA ACT de de deciziile forului de conducere al Partidului (sau instantei), nu STABILESTE in locul acestora. Si alianta exista legal, daca conducerea celor doua partide decide aceasta, indiferent daca Registrul Partidelor a luat act sau nu. Vointa membrilor de partid conteaza, nu basinile unui functionar de la Registrul cu pricina.
   2. Prin ceea ce spuneti dvs, vi se pare normal ca niste functionari sa dispuna de vointa a mii, poate zeci de mii de mebri. Un functionar poate decide sa NU inregistreze un act in Registrul Partidelor, ca „n-are dosar cu sina”, sau „n-are sapca”. Si pentru ca asa vrea functionarul respectiv, dvs spuneti ca respectivul act nu exista. Adica democratia depinde de functionarul cu pricina, nu de membri de partid.
   Uite, de aia manopera e frauduloasa. Ca substituie functionarul conducerii unui partid LEGAL constituit. Si e demna de mintea unei Dancila. Trebuie doar sa ai mai mult de un neuron ca sa-ti dai seama de toate astea.

   P.S. Dupa mintea dvs „N-ai FaceBook, nu existi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările