Comisia Europeană trece la monitorizarea specială, prin experți, a mutilării justiției române. Timmermans către Dăncilă: „Avem îngrijorări crescânde legate de situația din justiție”

3
6788
Vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles s-a soldat cu un nou avertisment dur din partea Comisiei Europene. Prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans (social-democrat olandez), i-a transmis premierului Dăncilă că are „îngrijorări crescânde” privind situația din justiție. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Comisiei.
Potrivit sursei citate, Timmermans și Dăncilă „au abordat chestiuni legate de Mecanismul de Cooperare și Verificare”.
„Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat îngrijorarea crescândă cu privire la situația actuală și la cele mai recente evoluții. El a declarat că sunt necesare progrese urgente în toate chestiunile care au generat îngrijorare în ultimele săptămâni. Cei doi oficiali au decis ca experți din România și Comisia Europeană să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta aceste probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al „guvernului” european.
Întâlnirea de azi, de la Bruxelles, vine la scurt timp după ce Timmermans i-a trimis premierului român o scrisoare în care îi cerea clarificări privind cele două ordonanțe de urgență pe justiție adoptate de Guvern. El își exprima „dezamăgirea” că în întâlnirea pe care au avut-o în 7 februarie, la Bruxelles, Dăncilă nu i-a spus despre intenția de adoptare a ordonanțelor.
Oficialul european i-a transmis atunci premierului Dăncilă că „acum devine chiar urgentă” reluarea procesului de reforme în justiție. De asemenea, i-a cerut să se abțină de la orice măsuri „care să răstoarne progresul realizat în ultimii ani”.

CITIȚI ȘI:

Iohannis, devastator: „PSD vrea să pună mâna pe rezerva de aur a României!”. „Rămâne bugetul rușinii naționale. Oferta PSD: taxe și impozite mărite”

„Încetați sabotarea Codruței Kovesi! V-ați făcut un titlu de glorie din faptul că ați denigrat-o”

3 COMENTARII

  1. Doar vorbe si indemnuri nu ajung, dn Timmermans..Cand va intelege Europa ca are in fata cu niste primitivi , barbari veniti din negura timpului ca sa distruga cu toporul civilizatia??Cand va intelege ca istoria ne invata ca de atatea ori lipsa fermitate a unor masuri concrete duce la consecinte dramatice??Oamenii astia nu stiu nici istorie??

  2. Doar vorbe si indemnuri nu ajung, dn Timmermans..Cand va intelege Europa ca are in fata niste primitivi , barbari veniti din negura timpului ca sa distruga cu toporul civilizatia??Cand va intelege ca istoria ne invata ca de atatea ori lipsa fermitate a unor masuri concrete duce la consecinte dramatice??Oamenii astia nu stiu nici istorie??

    • Europa se va trezi atunci cand noi cei care iubim DEMOCRATIA ne vom face dreptate singuri! Pana la capat si de ce nu cu arma in mana. Daca Romanii nu vor intelege sa declanseze GREVA GENERALA atunci pentru a scapa de CRIMINALII PSD-ALDE razboiul civil ramane singura optiune. DA, TREBUIE CA ACESTI CRIMINALI SA DISPARA DIN ISTORIE. DEVINE TOT MAI CLAR CA ALEGERILE VOR FI MASLUITE ATAT CELE EUROPARLAMENTARE CAT SI CELE GENERALE. CRIMINALII PSD-ALDE TREBUIE SCOSI IN AFARA LEGII – ART.40 ALIN.2 DIN CONSTITUTIE. CRIMINALII DIN ACESTE PARTIDE TREBUIE SA PUTREZEASCA IN PUSCARII. Daca acesti criminali vod pierde alegerile – ma indoiesc pt ca vor fi masluite – atunci vor spune ca nu recunosc votul, vor da vina pe Occidentul putred si vor cere iesirea din UE – visul lor pt a putea sa fure la nesfarsit!!!! Sunt un fost voluntar in HOS apoi HVO, am luptat impotriva bestiilor comuniste de la Beograd pt o CROATIE libera de comunism. Sunt gata sa mor pt libertatea copiilor mei. ROMANIA LIBERA DE BESTIILE FILO-RUSE GRUPATE IN GIO PSD-ALDE TREBUIE SA FIE VISUL FIECARUIA DIN NOI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.