Acasă Justiție După Financial Times, o altă mare publicaţie internaţională o apără pe Kovesi...

După Financial Times, o altă mare publicaţie internaţională o apără pe Kovesi de atacul hoardelor penale: Le Monde

1
1579
Cotidianul francez de mare tiraj „Le Monde” este a doua mare publicație cu circulație internațională, după Financial Times, care cere printr-un editorial asumat de redacție numirea lui Kovesi ca șef al Parchetului European.
”Alegerea unui procuror român pentru a conduce Parchetul European ar fi un simbol puternic”, titrează cotidianul francez Le Monde, într-un editorial asumat de redacție.
”Desemnarea unei personalități din estul ex-comunist, aleasă de juriști competenți și ireproșabili, ar arăta atașamentul UE față de statul de drept”, mai arată editorialul Le Monde.

În cazul Le Monde, poziționarea editorială e cu atât mai importantă cu cât contracandidatul lui Kovesi este un francez – procurorul-șef din Reims, Jean – Francois Bohnert.

Aprecierile de care se bucură Kovesi în presa internațională vin pe fondul atacurilor constante la adresa ei din partea PSD, ALDE, a guvernului, dar și a secției pentru anchetarea magistraților, care a deschis un dosar penal în care o anchetează pe fosta șefă DNA.

”Această mică revoluție se anunță sensibilă din punct de vedere politic, știind că cel puțin trei lideri europeni (ei înșiși sau membrii familiilor) – Viktor Orban, Andrej Babis și Liviu Dragnea – sunt implicați în dosare de fraudare a fondurilor europene”, mai scrie publicaţia franceză citată de G4Media.ro.

CITIŢI ŞI:

Kovesi, susţinută de una dintre cele mai prestigioase publicaţii din lume. „Guvernul României devine rapid un abuzator în serie”

Tăriceanu despre Kovesi: „Ar fi bună ca mâna dreaptă a lui Putin, acolo ar face treabă excelentă”

1 COMENTARIU

  1. Laura Codruța Kövesi nu e un erou al secolului aşa cum s-ar crede sau cum se spune la cafeaua de cum aprind țigară Sobranie londoneză. Doamna a impus un sistem diabolic prin care a distrus pe Dinu Patriciu şi pe domnul Dan Adamescu, mult împotriva regulilor constituționale. A face din ziua de azi un calvar al notelor false politicianiste ca şi cum libertatea poate fi negociată de lepre şi nu fanii momentului educat prin elite memorie a neamului vertical al Dacilor din Carpații Meridionali unde frumosul neam vinde idei verzi prin oglinda sufletului.

    Laura Codruța Kövesi a părăsit neutrul crez al procurorilor pentru a paradi cu procurorul şef Onea de la Prahova, sau cu procurorul curvelor oraşului Negulescu, tot ce iese din barierele Constituției. Mic sau mare acest vraf de idei mizerii au încurcat politicile pe metru pătrat. Firesc ar fi ca scuzele să adune vorbe bune. Dar ura e mai mare ca biserica lui Dumnezeu.

    Laura Codruța Kövesi e premiatul cel corigent la materia umanitate liberală. Face ceea ce creierul îi impune. Vinde idei europenilor se scaldă în ape cu nămol din suflete arse de beduini, face ceva crime şi mai mulți dolari de care are nevoie un mileniu de trânte pe paturile de hotel. O ciudă cuprinde omul de rând. Mintea ei e criminala poziție a sistemului celest. Dar mai putem face un drum lung al Zeilor şi pentru frumusețea din om. Ea nu face parte din binele imediat. Copiii o urăsc.

    12 Martie 2019 ora 14:52

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările