O SCRISOARE MURDARĂ. Tudorel Toader o denigrează pe Codruța Kovesi în „Financial Times”, cerând ca ea să nu fie șefa Parchetului european

8
4362

Tudorel Toader și-a făcut un obiectiv prioritar din a împiedica numirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror-șef al Uniunii Europene. Pentru a-și atinge obiectivul, ministrul Justiției recurge la metode murdare, cum ar fi denigrarea în prea occidentală.

Toader a trimis o scrisoare prestigioasei publicații „Financial Times”, cea care o elogiase recent pe fosta șefă a DNA. În scrisoare, intitulată „Coerciția în campania anticorupție din România”, ministrul Justiției spune că „nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi”, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror-șef european.

Scrisoarea lui Toader a fost publicată la rubrica Letters to the Editor, care găzduiește diverse opinii și replici la subiecte abordate de ziar. Și scrisoarea ministrului român intră în categoria replicilor, la scurt timp după articolul elogios publicat de „Financial Times” despre fosta șefă a DNA.

În scrisoare, Tudorel Toader face eforturi s-o desființeze pe Laura Codruța Kovesi. El insistă, aproape disperat, că fosta șefă a DNA nu ar trebui numită în fruntea Parchetului european. Toader susține, în mod tendențios, că DNA, sub conducerea lui Kovesi, ar fi făcut 3.420 de dosare unor judecători și procurori. El o citează pe judecătoarea Dana Gârbovan (o apropiată a Antenei 3), care s-ar fi declarat „șocată” de aceste cifre.

„Aceste investigații rămâneau de obicei deschise și nu erau niciodată trimise în judecată. Ele erau folosite ca mijloc de presiune asupra judecătorilor”, a scris Toader. Ticăloșia lui este evidentă: el nu spune că nu sunt dosare propriu-zise, ci despre plângeri depuse pe numele unor magistrați și care sunt obligatoriu de înregistrat.

Pe 28 februarie, „Financial Times” scria: „UE este pe cale să numească primul șef al Parchetului european și ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru job. Aceasta este Laura Codruța Kovesi, un procuror curajos și remarcabil din România”.

Fragmente din scrisoarea lui Tudorel

Scrisoarea din „Financial Times”
 • „Nu am nimic personal contra Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați la poziția de procuror-șef în noua instituție a Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori și alte surse credibile -, ea nu ar trebui numită în această poziție de o importanță vitală”.
 • „Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că agenția anticorupție pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupți. Ea a fost demisă pentru că DNA încălca legea. Curtea noastră constituțională a spus acest lucru. Strategia de anchetare a doamnei Kovesi se baza pe coerciție”.
 • „Judecătorii care au analizat dosarele demarate de DNA au găsit stenograme modificate, probe falsificate, denunțuri false făcute de martori și probe ascunse intenționat față de acuzați. Asta nu este justiție. Instituția Procurorului European trebuie să-i caute cu insistență pe cei vinovați, dar nu prin sacrificarea drepturilor omului și a procedurilor normale”.

  CITIȚI ȘI:

8 COMENTARII

 1. Legea americană caută vinovații cu un suflu uman ce apropie drama de marea realitate a vremurilor. Ceilalți sunt condamnați la moarte fără a avea scăpare.

  Legea Anglicană e răzbunarea lorzilor care au susținut secuii în demersul lor macabru de a rupe Ardealul. După lichidarea la închisoarea Jilava a lui Dan Adamescu de către secui, Şefa DNA Laura Codruța Kovesi a fost demisă din funcție.
  Aceasta se poate sinucide cu glonț. Nu are pentru ce supraviețui.

  Legea Europeană nu cere îndurare. Mai presus de cuvinte sunt legile ereziei. A nu crede în vină. A nu forma opinii imediate.

 2. Într-un fel e bine să vadă toată Europa ce înseamnă bolșevicii fanatici si să ia în serios pericolul rusesc . Bolsevicul Tudorel nu precupețește nici un efort pentru a duce la îndeplinire saecina trasată de Partid si Iubitul său Conducător !

 3. Trebuie IGNORAȚI -cu toată gașca lor amorală și imorală și îndepărtați cît mai curînd posibil ca fiind iresponsabili și toxici ptr. țară în frunte cu tartorul dracnea ,chintesența a ceea ce ”Somnul N(R)AȚIUNII ,va naște MONȘTRI ”,..sau nici acum nu ați înțeles ?..Disperarea îi împinge spre irațional iar paranoia PUTERII le-a robit și subjugat mintea (și așa de slabă calitate -parvenitismul fiind și mijloc și scop pentru EI )așa că de bună-voie și nesiliți nu se vor da înapoi de la NIMIC -oricît de ilogic ni s-ar părea nouă .Sunt și prezintă simptome de DEMENȚĂ și fugă de realitate pe care o vor supusă lor și intereselor lor .PUNCT /și restul e BÎLCI și spectacol ieftin pentru ”boborul ” în numele căruia devalizează tot și îi subjugă -culmea ridicolului -încet și pe nebăgare de seamă ,drepturile !Astfel ,cu democrația (manipularea )..se instaurează DICTATURA !LEGAL -desigur ,că fac și desfac TOTUL ptr. că POT /așa că ;Culegeți ce ați semănat ,adormiților !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here