Medvedev amenință că Rusia va lovi centralele nucleare din Europa de Est, inclusiv pe cea de la Cernavodă!

0
1881
Medvedev, portavocea agresivă a lui Putin

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat că Moscova va lovi trei centrale nucleare ucrainene, dar și alte instalații nucleare din Europa de Est (inclusiv centrala de la Cernavodă), dacă se confirmă o presupusă încercare a forțelor armate ale Kievului de a ataca centrala de la Smolensk cu aşa-zise „rachete NATO”. Evident, este o bazaconie: nimeni nu vrea să atace centrala nucleară de la Smolensk. Poate doar rușii, sub steag fals…

Fost președinte (2008-2012), prim-ministru (2012-2020) și prim-viceprim-ministru (2005-2008) al Federației Ruse, Dmitri Medvedev (57 de ani) a scris pe Telegram, citat de Pravda Ucraina: „Dacă se confirmă încercarea de a ataca CNE Smolensk (în Desnogorsk, Rusia) cu rachete NATO, ar trebui să luăm în considerare scenariul unui atac rus simultan asupra centralelor nucleare Pivdennoukrainsk, Rivne și Hmelnițki (din Ucraina – n.red.), precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est. Nu există niciun motiv să ne reţinem”.

O presupusă încercare a forțelor armate ucrainene de a ataca centrala nucleară de la Smolensk cu rachete a fost raportată duminică seara de canalul de propagandă Mash de pe Telegram. Nu există informații oficiale în acest sens, dar totul pare o făcătură rusească.

Potrivit Mash, Ucraina ar fi încercat să efectueze un atac cu rachete asupra centralei nucleare Desnogorsk din regiunea Smolensk și asupra unui aerodrom militar din regiunea Kaluga. Canalul de Telegram sugerează că rachetele Storm Shadow de fabricație britanică au fost folosite în tentativa de atac asupra centralei nucleare – se presupune că acest lucru este dovedit de resturile rămase.

„Ambele rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă deasupra satului Bitoş, regiunea Breansk, în jurul orei 14.00. Prima a căzut pe un câmp, a doua în incinta unei fabrici de cherestea”, susține canalul de propagandă Mash.

Tot duminică, guvernatorul regiunii Breansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că două rachete ucrainene au fost doborâte în regiune, iar o fabrică de cherestea a fost distrusă în satul Bitoş.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, Dmitri Medvedev s-a remarcat prin mesajele belicoase la adresa Occidentului. Astfel, comentând un fake news, el a spus că n-ar fi o idee rea să lanseze un război spațial, ținta fiind sateliții Starlink pe care Elon Musk i-a trimis deasupra Ucrainei din a doua zi de război, pentru a asigura accesul acestei țări la internet și comunicații.

Medvedev a vorbit și despre riscul izbucnirii unui conflict direct cu NATO, care ar putea degenera rapid într-un război nuclear.

Apoi, el a făcut noi amenințări cu atacuri nucleare: „Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* „De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.