Medic: valul 5 pandemic a venit! „În câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă”. Generos, Rafila anunță: zero măsuri de pregătire

0
4097
Medicul Egri Eduard a fost imediat atacat de postacii AUR

Valul 5 pandemic a ajuns și în România și se va propaga, de acum înainte, cu viteză fulgerătoare, anunță medicul sibian Egri Eduard, din Sibiu, care avertizează că „în câteva săptămâni nici nu o să știm cum ne cheamă”. Toți specialiștii avertizează asupra acestui lucru, în timp ce Guvernul PSD-PNL a decis, la ordinul lui Iohannis, să renunțe la introducerea certificatului verde la locul de muncă și să nu ia nicio măsură de pregătire înaintea uraganului.

După ce postarea lui Egri Eduard a fost preluată de site-ul Antena3.ro, doctorul și-a schimbat setările de confidențialitate, contul său fiind luat efectiv cu asalt de conspiraționiștii care au potopit un val de insulte.

„Singurul lucru pe care îl știm este să urlăm în numele libertății. Doctorul a fost imediat asaltat de valul conspiraționiștilor AUR

Medicul a lansat un avertisment: „Gata, a venit, în câteva săptămâni nici nu o să ştim cum ne cheamă. Va fi haos. Pregătiţi nu suntem. Măsuri nu suntem în stare să luăm“. Apoi a observat: “Singurul lucru pe care îl ştim este să urlăm în numele libertăţii“.

Ceva mai târziu, confruntat cu asaltul descreieraților și după ce și-a schimbat statusul postărilor, Egri Eduard a fost apostrofat de pe un cont fals înregistrat pe numele „Popescu George” și care promovează extremiștii AUR: „Domn doctor, gata cu predictiile despre pandemie? Unde a disparut marea postare de aseara pe baza careia sunteti vedeta pe site-urile de stiri?“.

Medicul a răspuns: „Stimate domn, vă răspund:

1. este pagina mea iar postările sunt pentru lista de prieteni,

2. frumos ar fi fost să fiu întrebat înainte să fiu citat,

3. dacă citiți foarte atent postarea veți descoperi că subiectul nu este clar amintit, practic fiecare a înțeles ce a vrut să înțeleagă, poate m-am referit la criza financiară, poate la educația copiilor, poate la valul 5, poate toate la un loc sau la nici una din ele,

4. ce s-a întâmplat nu este altceva decât interpretări fără obiect, doar emoțional așa cum funcționează și o mare parte din societate la ora actuală,

5. azi a trebuit să descopăr cum se postează doar pentru cei din listă iar încrederea în bunul simț mi-a dispărut,

6. se pare că totul se reduce la a căuta circ și a hipnotiza cu astfel de, artificii o anumită categorie de public,

7. Probabil am sa fac o postare cu ce am scris aici“.

În acest timp, Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, ținea o conferință de presă în care anunța, în esență, că nu s-a luat și nu se ia nicio măsură pentru a reduce amploarea valului 5 pandemic. Rafila a încercat să introducă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dar Iohannis și PSD, speriați de agresivitatea conspiraționiștilor, au blocat orice discuție.

Până la urmă, totul se va reduce la câteva recomandări: Rafila îi roagă pe români să-și cumpere termometre și pulsoximetre. Și cu asta, gata. Culmea e că tocmai Alexandru Rafila a fost, în ultimele luni, printre cei mai vocali critici ai miniștrilor USR ai Sănătății, cărora le-a reproșat că n-au pregătit valul 4 pandemic.

Rafila, marți, în conferința de presă în care a anunțat iminenta sosire a valului 5 pandemic: recomandări, sfaturi, opinii, zero măsuri

„Continui să susţin şi eu şi toţi colegii mei, profesionişti din sistemul de sistemul de sănătate publică – vaccinarea previne formele severe şi decesele. Avem dovada că numărul deceselor este de zece ori mai mic în cazul persoanelor vaccinate, faţă de persoanele nevaccinate, transmiterea este mai mică, chiar dacă este posibilă.

Testarea este un element esenţial, îl încurajăm în toate felurile, fie că discutăm de persoanele simptomatice sau contacţi, fie că discutăm de testarea voluntară; poţi să te testezi şi singur dacă urmează să ai contact cu o persoană vulnerabilă, mai ales nevaccinată.

Nu tratamentului cu antibiotice, nu tratamentului cu antivirale, care pot fi toxice, ci doar la recomandarea medicului. (…) Antiviralele pot fi administrate pentru o perioadă limitată numai persoanelor eligibile.

În ceea ce ce priveşte angajatorii, triajul zilnic al angajaţilor: orice persoană care prezintă simptomatologie poate fi îndrumată către un serviciu medical, unde poate fi testată.

E foarte importantă monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaţilor, organizarea programului de lucru decalat pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune şi a mijloacelor de transport, implicit, încurajarea muncii la domiciliu sau telemuncii în această perioadă, existenţa materialelor dezinfectante şi a măştilor în spaţiile unde oamenii îşi desfăşoară activitatea, încurajarea vaccinării, evident, pentru că angajatorii sunt, alături de medici, cei mai credibili vectori în ceea ce priveşte respectarea unor măsuri sau vaccinarea. Aşa spun studiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi este foarte important pentru următoarele două luni de revizuire a acestor planuri de continuare a activităţii în cazul apariţiei sau posibilităţii apariţiei unui absenteism masiv.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here