Mahalaua finanţiştilor pe „moşia” lui Bogdan Chirieac. Dăianu către Teodorovici: „Vă rog să tăceţi, acum! Aţi jignit oameni”

7
3770

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, au avut, miercuri, un schimb de replici dure, în cadrul unui eveniment în domeniul investiţiilor organizat de DC News, site-ul lui Bogdan Chirieac, ziarist PSD-ist îmbuibat cu bani politici.

Nu este prima oară când lideri politici, inclusiv din opoziţie, se înghesuie să participe la un eveniment organizat de Bogdan Chirieac, fără să ţină cont de gravele probleme de etică şi de imagine ale celui poreclit „morsa competentă”.

Dar cum la mijloc sunt bani mulţi şi „like”-uri sau „view”-uri, politicienii cedează şi fac pactul cu diavolul. Însă nici Dumnezeu nu stă degeaba şi scoate adevărul la suprafaţă când toţi se aşteaptă mai puţin, pentru a le demonstra celor dispuşi să-şi vândă sufletul din considerente de imagine că justiţia divină e întotdeauna la locul ei.

Aşa s-a întâmplat şi azi. Nici nu era greu, având în vedere cine a fost chemat în centrul atenţiei de echipa lui Chirieac: Eugen Orlando Teodorovici, un ministru cu limbaj de cartier, care l-a jignit incalificabil pe un senator PNL, chiar în Palatul Parlamentului. Detalii, AICI.

Daniel Dăianu n-a mai răbdat în faţa tupeului de cartier

Daniel Daianu, sătul de mahalaua găzduită la DC News

Ministrul Teodorovici, un tupeist fără margini, l-a întrerupt pe Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, în timp ce acesta îşi exprima dezacordul cu privire la politica fiscal-bugetară.

„Aţi devenit foarte vocal de când sunteţi la Consiliul Fiscal”, i-a spus Teodorovici lui Dăianu, o afirmaţie provocatoare, fără nicio logică sau motivaţie serioasă.

Construit dintr-un alt „aluat”, diplomatic şi academic, Daniel Dăianu a replicat decent: „Am avut rezerve să vin la acest eveniment, la insistenţa organizatorilor şi de la un gând că o ţară nu poate să stea în loc şi nu stă în loc de runde de alegeri. Am avut rezerve pentru că propaganda este inevitabilă. Nu este firesc ca afirmaţia făcută de domnul Eugen Teodorovici: <<precedenţii miniştri de Finanţe au fost contabili>>, iar domnia sa… Această manieră de a vorbi nu vă onorează. Vă rog să mă lăsaţi să vorbesc, fără intervenţii. Puteţi să aveţi o replică după”.

După numeroase întreruperi şi neînţelegeri întrei cei doi, Dăianu n-a mai răbdat faţă de mahalagismul lui Teodorovici şi a bătut cu pumnul în masă:

“Aţi jignit oamenii în general. Domnule Teodorovici, vă rog să tăceţi acum! Există un cod de conduită”, a reacţionat ferm preşedintele Consiliului Fiscal.

Însă Teodorovici, om din filmul lui Bogdan Chirieac, a continuat cu tupeu: „Ştiu foarte bine de ce aveţi acest discurs. De fapt, colegii de la BNR ştiu şi mai bine frustrările care motivează poziţia dumneavoastră. O să vă arăt în continuare că lucrurile stau cum spun eu, nu cum vrea Consiliul Fiscal. Este şi mai bine că sunteţi mult mai temători”, a continuat Teodorovici, potrivit Mediafax.

L-a atacat pe Dăianu

Atacul lui Eugen Teodorovoci nu s-a oprit aici. El l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Fiscal că îşi depăşeşte atribuţiile şi a lansat o ipoteză abracadabrantă: că Opoziţia doreşte tăieri masive de posturi şi aplicarea unor noi taxe.

„Mă miră declaraţia domniei sale, îşi depăşeşte atribuţiile de Preşedinte al Consiliului Fiscal. Acest Consiliu are alte atribuţii, emit opinii atunci când se fac bugete, opinii de care noi ţinem cont, dar suntem liberi să avem şi noi opinia noastră. S-a văzut an de an, ce am spus noi a fost şi ceea ce a fost corect. Dar în timpul ăsta am o întrebare clară şi răspuns foarte clar. Da, asta doreşte Opoziţia, tăieri masive, concedieri şi fel de fel de alte aplicări de taxe. Asta ştiu să facă”, a declarat Teodorovici, în continuarea tiradei sale tupeiste.

O declaraţie care nu se bazează pe nimic concret, dar care face aluzie la perioada post-Guvernul Tăriceanu, după 2008. Atunci, Guvernul Boc a fost nevoit să taie în carne vie în sistemul bugetar pentru a salva România de la falimentul la care a împins-o intenţionat cel care azi conduce partidul ALDE, aliatul Pro România.

L-a jignit incalificabil pe Florin Cîţu

Eugen Orlando Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL)

Ministrul Finanțelor nu este la prima ieşire de acest gen. În luna martie, el a depăşit orice limită, într-o discuţie publică, la Palatul Parlamentului.

Atunci, Teodorovici a folosit un limbaj care îl definineşte, specific băieţilor de cartieri. El l-a jignit pe un senator ales al României, chiar sub cupola Casei Poporului: Florin Cîțu, parlamentar PNL, un economist decent, moderat, atent şi civilizat. ​

În timp ce senatorul PNL depunea un amendament la Legea bugetului, ministrul nesimţit le-a cerut colegilor săi să-l respingă și i s-a adresat lui Cîțu ca un bădăran fără cei şapte ani de-acasă:

”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”.

Întrebat ulterior de ce a folosit aceste apelative, Teodorovici a susținut că nu a spus nimic urât: ”Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeți ce înseamnă chiparos…”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Noua porcărie impusă de borfașii PSD: moțiune de cenzură votată sâmbăta! PNL și USR reacționează dur

Sondaj IMAS: Iohannis are mai mult decât următorii trei candidați la un loc! Bătălie teribilă pentru poziția a doua

IMAS confirmă căderea PSD pe locul 3: PNL 27,7%, USR-PLUS 23,1%, PSD 19,5%. PNL și USR-PLUS ar guverna cu 55,4%

VIDEO. Lazarus a „ars” două fete în „butoiul lui Dincă”, la RTV. „Lasă-te mai moale!”, i-a cerut el fetei din butoi

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

 

 

 

7 COMENTARII

 1. Nu l-am pus eu sa se amestece in troaca.
  Nu zicea bine Noica? „Cu derbedeii nu discuti.”
  Si a nu se uita cine a fost Daianu. Nu-l faceti vreo Alba ca Zapada pe Daianu.
  In rest, numai de bine.

 2. Acest… PÂRȚAR-în-BOSTANE (!!!!!!!!!!) de Orlando, este un GOLAN parca scos (precum prenumele său, cel care-i numa’… „de seară-noapte-zori” – Sic ! –, dupa cum ne-a informat, recent, chiar el !) direeeeect din… „TELENOVELAS”-urile latino-americane sau/SI din… „MANELELE” de Obor (sau de zaiafet al „SUEDEZILOR” din… Cartierul-de-CORTURI – Sic ! –, ori de orgie a PESEDEILOR, cu „Rovana-PE-SUB-MASA” pe post deee… „GURISTA”/”ORALISTA” !) !

  In lumea FINANTISTILOR se poarta (de fapt: este… COSACRAT-si-…OBLIGATORIU !), in mod traditional, un alt… STIL (!), inclusiv (sau, poate,… MAI ALES !) in situatiile deee…, hai sa le numim… preopinențe-in-exprimarea-si-cantarirea-de-idei, stil caracterizat prin: DECENTA, ELEGANTA, SERIOZITATE-a-ARGUMENTATIEI, PROFESIONALISM !!!

  Adecateleeeeaaaaa…, EXAAAAACT CE-I LIPSESTE acestui MITOCAN OBRAZNIC „TELENOVELISTUL”-„MANELIST”-discotecar E. Orlando T., daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

  • Precizare: SA FIE CLAR, pentru toata lumea, caaa… NU vorbim, aici, in favoarea… FOSTULUI (sau, poate, siii… ACTUALULUI !) SECURIST Daniel Dăianu (pe deasupra siii… fost PESEDIST de altfel, temporar… „INFILTRAT” si prin P.N.L. !), ci doar SUBLINIEM MITOCANIA si OBRAZNICIA acestui DERBEDEU-TUPEIST de Orlando-MINTE-PUȚINĂ, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 3. Agentii pro-rusi sunt educati la scoala minoritatii rrome. Rusii isi distrug natiunile adversare prin minoritatile din tarile acestora care urasc natiunile respective cel mai abitir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here