IMAS confirmă căderea PSD pe locul 3: PNL 27,7%, USR-PLUS 23,1%, PSD 19,5%. PNL și USR-PLUS ar guverna cu 55,4%

2
1720

Barometrul Europa FM, realizat de IMAS, confirmă și în septembrie fixarea PSD pe locul 3, la distanță mare (3,6 procente) de locul 2, pe care se află USR-PLUS. Pe prima poziție în intențiile de vot ale românilor continuă să fie PNL, cu aproape un procent mai mult decât la europarlamentare. 

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, și nu anul viitor, 27,7% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL. Pentru acest partid, scorul din septembrie este mai mare cu 0,7% decât cel de la alegerile europarlamentare din 26 mai, dar mai mic cu 0,7% decât cel de la Barometrul IMAS din luna august.

Pe locul 2 s-ar clasa Alianța USR-PLUS, cu 23,1%. IMAS le-a măsurat separat, USR obținând 17,9%, iar PLUS 5,2%. La alegeri însă, cele două partide vor merge împreună, în alianță. Scorul USR-PLUS este mai mic cu 2,2% decât cel de la Barometrul IMAS din august.

PSD e cotat cu 19,5%, în creștere cu 1,6% față de luna precedentă, dar tot sub plafonul de 20%.

Celelalte partide se află la mare distanță de trioul PNL, USR-PLUS, PSD. Niciunul dintre ele nu atinge 10%.

Cel mai aproape de a sparge acest plafon se află Pro România, partidul lui Victor Ponta, cu 9,1%, în ușoară creștere față de august (8,7%).

Locul 5 este ocupat, în continuare, de ALDE, partidul cvasi-destructurat al lui C. A. C. P. Tăriceanu. Acesta pierde 1,2% față de luna august, de la 7,4% la 6,2%.

UDMR este cotat cu 5,3%, iar PMP cu 3,3%.

Observație: PNL și USR-PLUS fac majoritatea împreună, însumând 50,8%. După redistribuirea celor 9,1% rămase sub prag, acoperirea parlamentară a unei coaliții de guvernare formată din PNL și USR-PLUS ar ajunge la 55,4%.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 9-28 septembrie pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare: +/- 3%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Caracatița Plumb. Escrocheria prin care PSD-ista a încercat să păcălească Europa: a „vândut” două apartamente care nu-i aparțin!

Am pus mâna pe sondajul secret al PSD! În județul Constanța: PNL 31%, USR-PLUS 27%, PSD 17%. Finală Iohannis – Barna la prezidențiale

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

2 COMENTARII

  1. Cu conditia ca romanii sa iasa masiv la vot. Mi-e teama insa ca trimiterea dupa gratii a lui Dragnea ar putea fi considerata „misiune indeplinita”, urmata apoi de o apatie generala

    A doua mare problema pe care o vad acum este lupta surda dintre sustinatorii USR-isti si PNL-isti. Pe multi i-am auzit ca li s-a facut atat de lehamite incat nu vor sa mai vina la vot. Asta ar fi un dezastru. Romanii trebuie sa fie mobilizati din nou, batalia nu este nici pe departe castigata. Poate sunt eu mai pesimist zilele astea, dar pana nu vad negru pe alb ca PNL-USR+ nu obtin peste 50% nu ma linistesc.

  2. AMBELE (!!!) sondaje, publicate luni si marti, sunt… (FOARTEEEEEEEEEEEEE !) DUBIOASE (mai ales… cel de ieri, al I.M.A.S. !), parand a fi ori… PROST (in sensul de:… NEPROFESIONIST !) REALIZATE, ori… CU INTENTIE MANIPULATORIE BRUTALA !!!

    SINGURUL sondaj REAL-si-PROFESIONIST, ca realizare, este, DEOCAMDATA, cel facut la comanda… P.S.D. (Sic !), EXCLUSIV PENTRU UZ… INTERN (motiv pentru care a si fost, de la bun-inceput, destinat a fi tinut… ULTRA-SECRET — !!!!! –, fata de opinia publica, in general, si chiar fata de membrii de partid… „de rand” !), cercetare-sociologica din care noi am reusit, IN EXCLUSIVITATE (!), sa obtinem (si sa publicam, vineri !) secventa pe judetul si municipiul CONSTANȚA !!!!!

    Pacat ca nu putem obtine si rezultatul NATIONAL al acelui sondaj, deoarece sursa noastra este de la organizatia locala a P.S.D., iar la organizatiile judetene NU au fost trimise, de la „Centru”, decat „scorurile” pentru judetul respectiv !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here