Niște pescari își deschid o cherhana de succes. Vine primarul PSD, le fură plaja și încearcă să-i falimenteze ca să preia afacerea. Edilul e trimis în judecată de DNA

4
33539
Pescăria lui Matei, cherhanaua pe care primarul din Agigea a încercat s-o falimenteze, este foarte cunoscută pe litoral. FOTO: newmoney.ro

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Este vorba de combinații prin care a forțat falimentarea afacerii „Pescăria lui Matei” ca să favorizeze restaurantul concurent, deținut prin interpuși de familia sa, anunță G4Media.ro.

Patronii de la Pescăria lui Matei, local foarte cunoscut printre cei care merg pe litoral, au fost expropiați abuziv de primar, care a vândut apoi plaja, fără licitație și la preț de nimic, unui interpus al fratelui său, care are propriul restaurant în apropiere.

Edilul din Agigea i-a expropriat ilegal pe pescarii care deschiseseră Pescăria lui Matei și a vândut plaja, la preț de nimic, unui interpus al fratelui său. DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Povestea este simplă și foarte cunoscută, ca rețetă și mod de operare, pentru cei care au de-a face cu culisele administrației românești.

Niște pescari din Agigea cumpără, la începutul anilor 2000, clădirile unei pisciculturi unde lucraseră înainte de 1989, împreună cu un teren de aproape un hectar la malul mării. Pun pe picioare acolo o mică afacere, un restaurant care începe să aibă succes și devine cunoscut printre turiștii de pe Litoral: Pescăria lui Matei.

Dar în scenă apare primarul localității, Cristian Maricel Cîrjaliu, fost milițian, acum membru PSD aflat la al treilea mandat. Deși pescarii de la Cherhanaua lui Matei plătesc impozite și au documente, inclusiv hotărâri ale Curții de Apel Constanța și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, care le atestă dreptul de proprietare, edilul decide că actele sunt false. În 2012, el îi expropriază cu de la sine putere de cei 8.940 de metri pătrați pe care îi dețineau și blochează atât accesul turiștilor în restaurant, cât și ieșirea bărcilor pe mare.

Sus: primarul PSD al comunei Agigea, fostul milițian Cristian Maricel Cîrjaliu. Jos: fratele Bogdan Cîrjaliu și finul său, Dumitru Stanciu, cel care a cumpărat la preț de nimic 1.700 de metri pătrați din suprafața expropriată abuziv de la proprietarii Pescăriei lui Matei. FOTO: Ordinea.ro

1.700 de metri pătrați din terenul luat cu forța de la proprietarii de drept sunt mai întâi închiriați cu 0,83 euro/m², apoi vânduți cu doar 18 euro/m² către o societate administrată de un apropiat al fratelui primarului.

Potrivit investigației făcute de publicația locală Ordinea.ro, operațiunea s-a făcut fără licitație și fără măcar o hotărâre de Consiliu Local. Societatea care a cumpărat plaja luată de la pescari fusese împrumutată chiar de fratele primarului. Terenul a ajuns la firma Cherhanaua Bibanu SRL, deținută la acel moment de Dumitru Stanciu, un mecanic auto al cărui naș de cununie era fratele edilului Cîrjaliu.

Bineînțeles, pasul următor al grupării conduse de primar a fost construirea unui alt restaurant, numit Golful Pescarilor, pe terenul luat de la adevărații pescari, care aveau alăturat Cherhanaua lui Matei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

Dezastru în campania Firea-Covid-19! Din 500 de oameni anunțați, au venit vreo 10! Se testează PSD-iștii, nu bucureștenii!

4 COMENTARII

  1. Sa spunem ca pana acum e bine…a ajuns dosarul la DNA,dar de acum incolo incepe adevarata problema,cu dosarul odata ajuns in justitie!! Caci ,chiar daca e beton ,hotul poate are noroc de un avocat si judecator corupti si atunci DA,putem spune ca justitia e made in Romania PSDului!!🧐🤔☹😠

    • Nu mai vorbiti de judecatori…judecatorii judeca dosarul facut de politisti si procurori. Instrumentarea proasta duce la un dosar prost si judecătorii care au la dispoziție codurile si dosarul prost facut trebuie sa dea o solutie. E normal ca smecherul scapa daca dosarul are vicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here