sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăOpiniiÎn loc de spital modular pentru Covid-19, ați făcut un rahat turcesc...

În loc de spital modular pentru Covid-19, ați făcut un rahat turcesc de 13 milioane de euro!

-

Pe modelul Alianței Vestului, v-ați creat o Asociație de dezvoltare intercomunitară care să reprezinte Moldova. I-ați dat și un nume: „Euronest”. Doar că termenul „Euro” n-are vreo treabă cu afacerea voastră dezastruoasă.

Spre exemplu, v-a plăcut mai mult rahatul turcesc al lui Erdogan – la fel ca și primăriței Gabriela Firea – decât Kaizerul nemțesc al lui Merkel. Așa că: rahat ați vrut, rahat aveți! Dar nu de ăla bun, ci unul plin de arome și coloranți sintetici, cu nuanțe de „ciumă”.

Cam așa sună ceea ce ați „realizat” în comuna Lețcani, județul Iași, unde miercuri, 10 iunie, trebuia să dați în folosință un spital modular destinat bolnavilor infectați cu Covid-19. Proiectul vostru a rămas, cum era de așteptat, doar pe hârtie.

N-arăta chiar rău în machetele publicate luna trecută de ziarul „Libertatea”! Dar de-atunci v-au adus turcii, în schimbul a 13,2 milioane de euro, cu 4 milioane de euro date în avans, numai 13 module din 101. Celelalte 88 n-au mai venit.

- Advertisement -

Acel spital, pentru cine dorește să-l vadă, e „garat” în curtea unui parc agroindustrial din Lețcani, aproape de Iași, denumit TransAgropolis. Acolo-s o parte din banii contribuabililor. Restul s-au evaporat. Unde anume? Ar fi cazul să vă scoateți leucoplastul de la gură și să dați explicații, altfel… „DNA / Să vină să vă ia!”.

Cine sunteți voi? Hai, să vă știe lumea: patru PSD-iști din tot atâtea județe. Maricel Popa (președintele CJ Iași), Ionel Arsene (președintele CJ Neamț), Costică Macaleți (președintele CJ Botoșani) și Sorin Brașoveanu (președintele CJ Bacău).

Sunteți cei patru care au speriat nord-estul României. Vă stă pavăză Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului. Și ea s-a înhăitat cu turcii și a primit 400 de autobuze, dintre care unele au început să se defeceze în mijlocul bulevardelor. Vinovați? Nicidecum ea sau adjunctul ei, Aurelian Bădulescu, sau PSD în ansamblul lui, ci șoferii care le-au condus.

- Advertisement -

De unde au pornit nenorocirile? De la actualul pușcăriaș Liviu Dragnea, la acea vreme (2016) vătaf peste PSD și peste întreaga țară. Cu el la timonă, ajutat și de Viorica Dăncilă, turcii ne-au înconjurat mai tare decât în versurile lui Dimitrie Bolintineanu. În loc să fim în rând cu Occidentul, să le dăm bani nemților, francezilor, italienilor, spaniolilor să ne construiască spitale, cale ferată, centuri ocolitoare etc., noi, prin PSD, am virat totul spre turci.

Ce-a rezultat? Se vede! Turcii ne-au construit:

* un spital invizibil ca avioanele de luptă americane: în comuna Lețcani, județul Iași;

– mijloace de transport de toată jena, ce nu respectă normele europene.

Conform site-ului G4media.ro, iată ce-au reclamat șoferii:

 • poziție incomodă la volan și vizibilitate scăzută în oglinzi;
 • frig în habitaclu;
 • uși care nu se deschid;
 • spargerea instalației de încălzire;
 • inundarea unui autobuz.

Conform Digi24.ro:

 • autobuzele din gama de 10 metri şi 18 metri lungime au cu până la 30 de centimetri mai mult decât maximul admis;
 • autobuzele M3 nu sunt omologate în UE pentru lungimile maxime admise;
 • uşile se deschid cu 10 centimetri mai puţin decât minimul cerut;
 • unitatea care asigură service-ul nu este autorizată pentru clasa M3; autobuzele nici nu încap în service, căci lăţimea uşilor este mai mică decât cea a autobuzului; lifturile de ridicare au o putere de doar 3 tone, faţă de cele 11 tone ale unui autobuz;
 • autobuzele nu sunt certificate CEE ONU R66 privind rezistenţa în trafic la şocuri şi vibraţii.

Și de-aici, ca și din multe alte situații, cum ar fi tentativa de modificare a legilor justiției sau de tăiere a fondurilor pentru modernizarea infrastructurii, se poate desprinde că PSD este realmente un partid extrem de periculos.

Urmează alegerile legislative, probabil în luna decembrie a acestui an. Dacă vreți turci „țepari” în jurul vostru, n-aveți decât să votați PSD! Dacă vreți în schimb o țară ca afară, asta însemnând statele din Vestul Europei, votați partidele din opoziție: PNL sau USR.

Mare atenție la partidele satelit care se învârt în jurul PSD-ului! Nu puneți ștampila pe ele, altfel veți striga ulterior mai puternic ca-n poezia „Muma lui Ștefan Cel Mare”: „Vântul suflă rece… rănile mă dor!”.

P. S. Puteați să semnați contracte cu firme turcești de încredere. Ați preferat însă să vă înhăitați cu cele ce sunt specialiste în arta „țepuirilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dezastru în campania Firea-Covid-19! Din 500 de oameni anunțați, au venit vreo 10! Se testează PSD-iștii, nu bucureștenii!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Foarte adevarat,foarte binevenit articolul-semnal,dar as completa eu cu ceva,la fel de revoltator si periculos,cel putin dupa parerea mea:STIRILE FALSE!Da,stirie false sunt lansate tot de baronii rosii,penalii au intret in campanie electorala si pentru a-si pastra ciolanul ,lanseaza prin presa locala condusa de ei tot felul de mizerii ,ceva tipic pentru acest mizerabil partid ruso-turco-chinez- asta le este orientarea NU ESTE PARTID ROMANESC,,s-o spunem pe sleau! Ca exemplu,monitoarele de Iasi ,de Focsani lanseaza mizerii despre ministrii liberali veniti din zonele respective -Nelu Tataru,ministrul sanatatii(un medic chirurg,nu o facatura cu diploma falsa!),Costel Alexe ,ministrul mediului si ministrul dezvoltarii ,de loc din Focsani (imi scapa numele),un om care s-a dovedit corect,care nu si-a angajat pe nimeni in minister asa cum au urlat Oprisan si primarul sau prin monitorul de Focsani!- care s-au dovedit FAKEuri ordinare,demontate in emisiuni,in direct chiar de dansii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -