E oficial: teoria “virusul folosit de elite pentru a reduce populația” a fost fabricată de China și Rusia! UE acuză public cele două dictaturi

3
18756

Înalți oficiali ai Comisiei Europene au denunțat miercuri public, în numele UE, campania de dezinformări pe care Rusia și China o duc pe tema epidemiei de coronavirus în Europa. Teorii precum aceea privind “Covid-19 este o infecție provocată de elitele globale pentru a reduce populația” sunt date ca exemplu de fake-news fabricat în laboratoarele de propagandă de la Moscova și Beijing.

Acuzația este un gest fără precedent din partea Uniunii Europene, care în premieră condamnă direct și fără perdea cele două puteri totalitare.

Teoria privind „virusul fabricat de elitele lumii pentru a reduce populația“ este de proveniență ruso-chineză. UE acuză public cele două dictaturi de atac hibrid

Cehoaica Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene, și spaniolul Josep Borell, înalt reprezentant al Comisiei Europene pe afaceri de politică externă și securitate, au dat publicității un raport în care, în premieră, indică direct Rusia și China ca state ostile UE.

În documentul numit “Combaterea dezinformării legate de Covid-19” se scrie, textual, că “actori străini și anumite terțe țări, în special Rusia și China, s-au angajat în operațiuni de influență țintite și campanii de dezinformare pe tema Covid-19 în UE, în vecinătatea ei și la nivel global, căutând să submineze dezbaterea democratică, să exacerbeze polarizarea socială și să-și îmbunătățească propria imagine în contextul Covid-19”.

Același fel de concluzie s-a tras și în România, în urmă cu câteva săptămâni, de către specialiștii unui institut care lucrează sub patronajul Secretariatului General al guvernului.

“Sfatul” să bem clor sau alcool pur pentru a ucide virusul e tot de proveniență ruso-chineză. Vicepreședinte UE: “E momentul să spunem adevărul!

Raportul UE vine cu exemple concrete. Propagate pe rețelele sociale și pe site-urile conspiraționiste, valurile de dezinformări și teorii alarmiste fac parte dintr-un atac sistematic și organizat al Rusiei și Chinei la Uniunea Europeană, cu scopul destrămării acesteia.

Printre fake news-urile nominalizate în raportul Comisiei Europene ca fiind produsul celor două puteri ostile se numără “consumul de clor sau de alcool protejează de coronavirus” sau afirmația că virusul a fost “provocat de elitele lumii pentru a reduce populația”.

Vera Jourova avertizase încă de marți: „Pentru prima dată am decis să numim China în raportul nostru. Îmi pare bine că am făcut asta pentru că dacă avem suficiente dovezi, trebuie să o spunem. Este momentul să spunem adevărul”.

Rusia este un client vechi al UE, al SUA și al NATO.

Centrul de coordonare al atacurilor rusești asupra UE, SUA și NATO este Agenția de cercetare pentru internet de la Moscova

Acțiunile de propagandă online și de subversiune sunt purtate prin Agenția de cercetare pentru internet a Rusiei. Printre țările atacate foarte puternic în ultimele luni s-a numărat și România. Conjunctural sau nu, Rusia a purtat campania de subversiune din țara noastră cu sprijinul PSD și al partidului lui Victor Ponta, Pro România.

Activiști pro-ruși și membri ai PSD au organizat chiar câteva încercări de mobilizare a populației, la mijlocul lunii mai, pornind de la teoria că starea de urgență a fost impusă de Iohannis pentru a instaura dictatura și a introduce vaccinarea obligatorie.

Toate aceste teme se regăsesc printre narațiunile susținute de Moscova. Concomitent cu susținerea acestui atac mediatic, Putin a interzis, în propria sa țară, orice știre sau aluzie la faptul că virusul n-ar exista sau că epidemia ar fi inventată.

China primește consultanță de la Rusia pentru a-și perfecționa tactica în materie de fake news. În schimb, UE preferă să păstreze libertatea de expresie chiar cu riscul de a suferi noi atacuri

În ceea ce privește China, această țară e un actor relativ nou pe scena atacurilor asimetrice. Autocratul rus Vladimir Putin și dictatorul chinez Xi Jinping au încheiat un acord prin care rușii, cu o expertiză de 100 de ani în acțiunile subversive purtate în alte țări, au oferit consultanță puterii din Beijing.

Josep Borell, oficial UE, a lăsat de înțeles miercuri că vor fi mobilizare resurse suplimentare pentru a bloca atacurile lansate dinspre Extremul Orient.

Într-o echilibristică delicată între necesitatea de a stopa atacurile Chinei și Rusiei, pe de o parte, și respectarea celui mai de preț atu în fața regimurilor dictatoriale – libertatea indivizilor, UE caută cu precauție soluțiile. Vicepreședinta Jourova a menționat că se vor lua măsuri de contracare a atacului, dar că acestea nu vor fi dure, preferându-se o abordare care păstrează libertatea de exprimare a cetățenilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moartea misterioasă a lui Costin Mărculescu, actorul vulgar cu legături dubioase. Era falit și plin de datorii, îl căutau recuperatorii

MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

Dezastru în campania Firea-Covid-19! Din 500 de oameni anunțați, au venit vreo 10! Se testează PSD-iștii, nu bucureștenii!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here