Măcel la Spitalul de psihiatrie Săpoca. Un pacient bețiv a lovit în somn 13 oameni, dintre care 4 au murit. I-a izbit în cap cu un stativ de perfuzie

2
1833

Un adevărat masacru a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30. Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă de la Săpoca, judeţul Buzău, a omorât 4 pacienţi şi a rănit alţi 9 cu un stativ de perfuzie. Atacatorul a avut un episod psihotic acut.

Potrivit lui Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, este vorba de 4 morţi şi 9 răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale, informează Agerpres.

Agresorul are 38 de ani, este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, și nu are ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi.

După producerea atacului, ucigașul a încercat să fugă. Polițiștii care au intervenit l-au prins la poarta spitalului, cu stativul de perfuzii în mână. A existat o luptă între agresor și forțele de ordine, până când descreieratul a fost imobilizat. Acum, el se află în custodia Poliției.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, a declarat că atacul s-a produs în jurul orei 3.30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv. Acesta i-a atacat mai întâi pe colegii de salon, apoi s-a năpustit asupra pacientelor aflate într-un salon alăturat.

Au fost înregistrate în total 13 victime, dintre care trei au murit în spitalul din Săpoca, iar a patra a decedat după ce a fost transportată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău, având un traumatism cranio-cerebral grav.

Dintre cei 9 răniţi care au supraviețuit până dimineața, trei au traumatisme cranio-cerebrale majore, iar şase au traumatisme cranio-faciale minore.

„Atacatorul era interant într-un salon cu regim de supraveghere normal, simptomele pe care le-a arătat nu prevedeau nenorocirea care avea să se întâmple”, a declarat Viorica Mihalaşcu.

„Totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede. Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Erau medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoși. Avem și doi paznici, dar erau la poartă și în curte. Una dintre asistente se afla la aproximativ doi metri de saloane. În momentul în care și-a dat seama că este nevoie de intervenție, pentru că lucrurile s-au derulat extrem de repede, deja faptele erau consumate”, a explicat directoarea spitalului, Viorica Mihalașcu.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

* Mesajul soţiei lui Zsolt Torok, alpinistul mort în Făgăraș. Se căsătoriseră abia cu o lună în urmă

* Mafia chineză, trimisă de guvernul comunist să „liniștească” Hong Kong-ul. Protestatarii sunt bătuți de „oamenii în alb” ai Triadelor

Hai, Orlando, vino peste noi, să-ți ardem niște șuturi în fund!

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

2 COMENTARII

  1. La psihiatrie doctorii folosesc un tip de medicamentație care induce o stare de involuție a creierului. Un tip de recul de memorie real conduce organismul spre suicid, în toate formele psihiatrice cunoscute. Doctor Griguț Târgu Jiu
    Recomand în tratarea schizofreniei paranoide acute, imediate sau latente sau în cauzele letale de nebunie juvenilă medicamentul Zypadhera 300 mg la fiecare 14 zile. Socola… auzi?

    Cei internați la psihiatrie nu mai au voie să dețină carnet de șofer tendința poliției de a-i crede pe cuvânt că se fac bine nefiind o posibilitate credibilă pentru societate. Dacă Gheorghe Dincă nu avea carnet de șofer Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu decedau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here