7 cauze ale măcelului de la Săpoca. La fel ca la Caracal, crimele din Buzău au la bază Mafia PSD

8
10778
Marcel Ciolacu, PSD
Marcel Ciolacu se ferește ca nu care cumva PSD să ajungă din nou la guvernare și să stârnească furia opiniei publice

Masacrul din Spitalul de psihiatrie de la Săpoca, județul Buzău, a fost posibil din cauza unor grave probleme de sistem, determinantă fiind componenta politică. Nu întâmplător, și această nenorocire, ca și seria de crime de la Caracal, a avut loc tot într-un județ condus de PSD de aproape trei decenii.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30, un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă de la Săpoca, judeţul Buzău, în vârstă de 38 de ani, a omorât 4 pacienţi şi a rănit alţi 9, lovindu-i în cap cu un stativ de perfuzie. Victimele au fost colegii de salon ai atacatorului, precum și pacientele dintr-un salon vecin.

Lideri sindicali din sistemul sanitar, psihologi și psihiatri atrag atenția că principalul vinovat de ororile de la Săpoca nu este autorul acestora, care nu are discernământ, ci responsabilii din politică și administrație care au creat condițiile producerii unei asemenea nenorociri.

Responsabil pe mai multe paliere (politizarea instituțiilor publice din Buzău + procesul legislativ deficitar) este Marcel Ciolacu, deputat PSD de Buzău și, de două luni, președintele Camerei Deputaților.

Cauza nr. 1. Politizarea spitalului de la Săpoca

Angajați ai celebrului spital de psihiatrie din județul Buzău spun că toate funcțiile de conducere din unitatea medicală sunt deținute de oameni din clientela PSD. Pentru a le face loc acestora, au fost îndepărtați profesioniști pe linie medicală sau managerială.

Clica PSD-istă care a capturat de mulți ani spitalul de la Săpoca jonglează cu bugetul unității medicale cel puțin discutabil.

Angajările au fost făcute tot pe pile și pe criterii politice, pe toate palierele din organigrama spitalului.

Cauza nr. 2. O asistentă, un instructor și o infirmieră la 70 de pacienți periculoși

Sindicatul Sanitas SPMS Săpoca a emis un comunicat. „Conducerea sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și-au pierdut viața pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății, și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră sa rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului, l-am sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și în memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuți. De asemenea, sporul de periculozitate de 75% pe care l-am avut ni s-a diminuat la 50%, motivând că nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanță spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucrăm și sperăm că cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră, cât și a pacienților.”

Cauza nr. 3. Personalul nu are niciun mijloc de a se apăra

Mariana Spoială, liderul sindicatului Sanitas SPMS Săpoca, a declarat la Antena 3: „Sindicatul a făcut foarte multe memorii și solicitări. Nimeni nu ne-a luat în seamă. Avem două sute și ceva de pacienți cu fapte penale care nu au răspuns în fața legii, neavând discernământ, pacienți foarte violenți, cu una, două, trei crime. Am semnalat lipsa cadrelor medicale, lipsa instructorilor, care nu au niciun mijloc de a se apăra sau a apăra cadrele medicale”.

Cauza nr. 4. Ușile deschise ale unor saloane cu pacienți sedați

În spitalul de la Săpoca sunt internați zeci de pacienți periculoși, mulți dintre ei cu cazier bogat, autori ai unor fapte cu violență, alții cu potențial agresiv. Cu toate acestea, nu există proceduri interne și nu sunt luate măsuri preventive împotriva unor izbucniri de violență. De-a dreptul criminală este decizia de a ține deschise ușile unor saloane care găzduiesc pacienți extrem de agresivi, unii dintre ei având crime în „palmares”, dar și saloane cu pacienți inofensivi, sedați, incapabili să se apere în cazul unui atac.

Carnagiul a avut loc în saloanele 208 şi 209 ale spitalului de la Săpoca, unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat, neavând astfel nicio șansă să se apere.

Cauza nr. 5. Libertatea bețivului aflat în sevraj

Autorul masacrului este un bărbat de 38 de ani, fără ocupație, din comuna Săgeata, județul Buzău. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. Timp de două zile și jumătate, personalul medical a observat efectele sevrajului acestuia. Cum a fost lăsat fără alcool, individul a devenit din ce în ce mai agitat, tot mai nervos și agresiv. Era o bombă cu fitilul aprins. Cu toate astea, n-a fost izolat sau ținut sub observație. Mai mult, câteva saloane au fost lăsate la dispoziția bețivului cu apucături violente.

Cauza nr. 6. Spital județean fără secție de neurochirurgie

Cele 9 persoane rănite în atacul de la Săpoca (dintre care trei aflate în comă) au fost trasnferate cu elicopterul la patru spitale din București. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății, pentru că Spitalul Județean din Buzău nu are secţie de neurochirurgie.

Doi pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Floreasca, doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar şi doi la Spitalul Universitar.

Cauza nr. 7. Lipsa unei legi fundamentale

Legea sănătății mintale zace de mai mulți ani în sertarul conducerii Senatului, dar n-a fost pusă în dezbatere. Personalul medical de specialitate și sindicatele din domeniul sănătății au solicitat imperativ Guvernului și Parlamentului să inițieze și, respectiv, să voteze Legea sănătății mintale. Dar Biroul Permanent al Senatului, condus de C. A. C. P. Tăriceanu, n-a avut nicio preocupare pentru dezbaterea și adoptarea acestei legi. Avea alte priorități: masacrarea Justiției și securizarea imunității parlamentare a unor Tăriceanu, Vosganian, Corlățean etc.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Măcel la Spitalul de psihiatrie Săpoca. Un pacient bețiv a lovit în somn 13 oameni, dintre care 4 au murit. I-a izbit în cap cu un stativ de perfuzie

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

Mesajul soţiei lui Zsolt Torok, alpinistul mort în Făgăraș. Se căsătoriseră abia cu o lună în urmă

Mafia chineză, trimisă de guvernul comunist să „liniștească” Hong Kong-ul. Protestatarii sunt bătuți de „oamenii în alb” ai Triadelor

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

8 COMENTARII

 1. Acessta mafie a PSD -ului a distrus dpdv. Economic, social și politic absolut tot in România.
  Niște impotenței care au fost educați sa jefuiască totul și ne mai miram ca peste 3,7 milioane de romani in străinătate.!!!!!

 2. La spitalele de psihiatrie din România recomand modelul spitalului de psihiatrie de la Târgu Jiu: 3 doctori, 5 asistenți medicali și 4 la ordine interioară.

  Dr. Griguț

 3. Adica in subsidiar acuzati poporul roman.
  PSD este teribil de rau, perfect de acord. Dar romanii au ales in timp si altii la conducere. Pa CDR, ba alianta DA. Si nici ei nu au fost mai breji. Cind a fost CDR, functiile au fost ale CDR pe baza algoritmului. Cind a fost alianta DA + solutia imorala Gabriel Oprea functiile au fost ale lor. Meseriasi si profesionisti in functii nu mai sunt de mult.
  Daca lucrurile mergeau bine si se traia mai bine, se lucra la infrastructura, se cautau meseriasi si profesionisti mai vota lumea PSD? Nu… Dar vorba unui amic, se schimba o haita cu alta.
  Va reamintesc zicerea lui Crin de la USL: schimbam din functii pina la portar si femeie de serviciu.
  Sunt legi ca legea functionarului public votate cu complicitati teribile. Asa ca azi pentru a putea face curatenie este nevoie de jucat dur de tot. Se poate, chiar cu legile de azi. Dar este nevoie de extrem de multa hotarire. Si nu exista in Romania astfel de oameni. Va veti convinge curind.
  Chiar modul cum se discuta despre ce s-a intimplat reflecta starea de lucruri si cum se pune problema. Se vrea un tap ispasitor, un vinovat si nu evitarea unor astfel de situatii mai tirziu.

  • Ba eu zic s-o lasati balta, si sa nu amestecati la gramada cu aceasta monstruoasa guvernare psd-alde guvernarile CDR si alianta DA. Pe vremea lor nu s-a intamplat asa ceva, oricat or fi fost si ei de nepriceputi, plus ca s-au scindat tot datorita sforilot trase de criminalul de psd(fsn).
   Continuati in expozeu cu felul in care se discuta, si faptul ca se cauta un vinovat, pai tocmai actualii monstri psd-alde cauta vinovati oriunde, doar sa nu pice ei, cand de fapt sunt vinovati pentru tot ce merge prost si foarte prost in tara asta. Numai hotie, coruptie si prostie psd-alde, oriunde te uiti, numai de cardasiile lor dai. Probabil ca in 2016 n-ati votat, nu-i asa? Ca de, n-aveati cu cine vota, la fel si alti idioti din tara asta, care-au stat acasa la gratare, in loc sa mearga la vot.

   • Multumesc pentru calificativ!
    Putem discuta de o maniera corecta si putem fi de acord ca undeva nu suntem de acord.
    Am inceput prin a spune ca sunt teribil de rai, dar vina nu le apartine in intregime. Va aduc aminte cel mai celebru fapt cunoscut, de care se vorbeste si azi: taierea cu 25% a salariilor si a pensiilor de acum 1 deceniu. Poate ca a fost necesar. Dar prin faptul ca cei ce le-au taiat nu l-au aplicat si lor a insemnat ca numai unii trebuie sa plateasca. Si atunci s-a votat USL… Oare nu era normal? De numai noi, nu si voi?
    Sa presupunem ca s-ar fi aplicat cei 25% de la vladica la opinca.(Ba n-ar fi fost rau ca vladica sa fi avut taiat 30%, ca avea de unde!) Si ar fi revenit cu masurile treptat, primii beneficiari ai cresterilor si ai revenirii fiind opinca, iar ultimii beneficiari ar fi fost vladicile. Opinca ar fi vazut ca vladicai ii pasa pasa si i-ar fi lasat la guvernare, ca era logic ce au facut.
    Nenea PNL si nenea USR fac campanie la tv, nu din sat in sat sau din oras in oras. Ei n-au ce spune. In schimb, PSD face campanie din poarta in poarta ba cu cuponul de pensie marita, ba cu venitul minim garantat…
    Si atentie, majoritatea pensionarilor din vremea anilor 90 ce se spunea ca voteaza PSD nu mai sunt in viata. (Citi locuitori peste 85 de ani are Romania? Citi din ei merg la vot?) Si totusi au 3 milioane de votanti… Pai de unde?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here