Barna nu mai vrea să lucreze cu Cîțu: „A arătat imaturitate. A pierdut susținerea USR-PLUS”

10
598

Dan Barna, președinte al Alianței USR-PLUS, a anunțat miercuri, după ședința de urgență a liderilor acestei formațiuni politice, că premierul Florin Cîțu a pierdut susținerea USR-PLUS pentru această funcție. USR-PLUS solicită o întrunire de urgență a coaliției guvernamentale care să decidă schimbarea premierului.

Liderul USR-PLUS a menționat că „demiterea de către premier a lui Vlad Voiculescu (din funcția de ministru al Sănătății – n.red.) e o decizie unilaterală și imatură politic“, iar gestul de miercuri „ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce coaliția“.

Barna a spus că premierul l-a chemat să-i spună despre decizia demiterii lui Voiculescu după ce trimisese deja actele la președintele Iohannis, apoi Cîțu a anunțat că președintele USR-PLUS va prelua interimatul la Sănătate fără să-l întrebe și pe el dacă e de acord.

„Am fost invitat de premier la o discuție la care mi-a comunicat o decizie deja luată și transmisă președintelui României. Nu a existat nici o discuție. Anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului s-a făcut fără consultarea mea. E o decizie care confirmă iar imaturitate. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție“.

Dan Barna a spus că USR-PLUS solicită întrunirea cât mai rapidă a coaliției, pentur a discuta despre demisia lui Cîțu.

„O coaliție de guvernare nu poate funcționa decât pe bază de respect. Nu trebuie să vorbim despre evaluări dacă ele nu există (apropo de faptul că Voiculescu a fost demis peste noapte, fără ca premierul să-i evalueze oficial activitatea, așa cum se convenise în coaliție – n. red.). Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea un dialog responsabil cu președinții Orban și Kelemen Hunor pentru a discuta retragerea premierului Cîțu“.

Ar putea exista chiar o mediere a șefului statului, dar USR-PLUS nu va renunța la intenția de a realiza reforme, inclusiv la Sănătate, a explicat Barna.

„I se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut nici un moment sub control. Campania de vaccinare e direct sub controlul premierului și suntem pe locul 25 din 27 în UE, în ciuda unui start bun. USR-PLUS rămâne asumat pe responsabilitatea de a face reforme. Vom avea o discuție în coaliție astăzi pentru a vedea cum continuăm. Ce se întâmplă dacă PNL îl susține pe Florin Cîțu? Am toată încrederea în înțelepciunea coaliției pentru ca România să meargă mai departe! Am avut o discuție cu președintele Iohannis acum câteva ore, vom vedea dacă e necesară medierea sa“.

Barna i-a întors lui Cîțu replica din această dimineață, când a motivat demiterea lui Voiculescu prin aceea că nu stă guvernul într-un singur om.

„Am toată încrederea în înțelepciunea și maturitatea coaliției pentru a continua guvernarea. Răspunsul e foarte simplu, ni l-a dat chiar premierul azi: coaliția nu stă într-o singură persoană. Vom avea o discuție în coaliție pe subiectul retragerii încrederii premierului Cîțu. Până azi, toate deciziile majore au găsit consensul și înțelepciunea necesare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

10 COMENTARII

     • Sincer…, chiar NU avem impresia că dl. „Pataki” și cei ca dânsul (șiii… sunt destui pe-aici!) ar fi bolșevici…, noi credem că pur și simplu ei sunt niște… P.N.L.-iști FANATICI (și… este DREPTU’-LOR, de altfel!), păcat că asta înseamnă că sunt implicit și niște… ANTI-U.S.R.-iști la fel de FANATICI: FANATISMUL NU-I BUN, NICĂIERI-și-NICIODATĂ, în politică „y compris”!

      Din păcate, P.N.L.-iștii FANATICI… URĂSC Alianța U.S.R.-P.L.U.S. mai mult decât urăsc P.S.D.-ul (!!!): am văzut asta și la ultimele alegeri, din 2019 (prezidențialele) și 2020 (localele și parlamentarele)!
      PĂCAT, MARE-PĂCAT!!!

 1. Faceți ceva domnilor de la USR+, ca sunteți folosiți ca paravan în spatele căruia se regrupează Mafia care a jefuit Romania ! Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Politie și Jandarmerie ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” anticorupție ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Administrația locala și centrala? Vedeți acum „reforma” în Sănătate ? De fapt peste tot USL trăiește iar alianța PNL-USR+ este doar de fațadă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here