Șoc la televiziunile rusești, de 9 mai: „Sângele copiilor ucraineni este pe mâinile voastre”! Hackerii au făcut zob propaganda lui Putin

1
10005
Hackerii au spart inclusiv contul canalului TV al Armatei ruse, Zvezda, și au afișat mesaje despre crimele din Ucraina în timpul paradei din Piața Roșie

Mașinăria de propagandă a Kremlinului a primit luni dimineața o veritabilă lovitură de măciucă tocmai înaintea marii parade militare organizate în Piața Roșie pentru a celebra Ziua Victoriei – capitularea Germaniei naziste în 1945. Site-urile posturilor de televiziune rusești au fost sparte, scrie Daily Mail, hackerii afișând peste transmisiile online cu preparativele de dinaintea discursului lui Putin mesaje precum “Guvernul și televiziunile vă mint” sau “Sângele a mii de ucraineni și a sute de copii este pe mâinile voastre”.

Parada se dorea un apogeu al propagandei putiniste care pretinde că Rusia nu e invadatoarea Ucrainei, ci un stat care se apără de „naziști”. Discursul oficial în Rusia este că nu există război, ci „operațiune specială” de “denazificare”, că în Ucraina armata rusă ocrotește civilii și infrastructura precum școlile și spitalele, iar luptele se dau doar cu acele unități „naziste”.

Putin a extins luni narativul, anunțând oficial că Rusia luptă, de fapt, cu Occidentul care vrea s-o invadeze și, deci, în Ucraina este o luptă de apărare a „pământului strămoșesc”.

Telespectatorii, indignați că le-au aflat copiii despre crimele comise de armata rusă în Ucraina

Lovitura hackerilor a afectat însă, luni dimineața, întreaga țară și foarte multe canale TV, inclusiv postul Zvezda, al Armatei. Audiența era maximă, pentru că oamenii se pregăteau să urmărească parada și discursul lui Putin.

Mesajele în care li se reamintea rușilor că au mâinile pătate cu sângele ucrainenilor au rulat pe numeroase posturi TV

Peste emisiunile difuzate în acel moment au început să ruleze mesaje precum:

  • „Nu războiului!”
  • „Sângele a mii de ucraineni și a sute de copii ai acestora este pe mâinile voastre”
  • „Televiziunea și autoritățile vă mint”.

Acestea au apărut inclusiv peste emisiunile pentru copii, nu doar la posturile care transmiteau de la pregătirile din Piața Roșie.

Primele evaluări arată că mesajele au ajuns la telespectatorii online ai diferitelor canale transmise de operatorii de telefonie mobilă MTS, NTV Plus, Rostelecom și Wink.

Publicul rus s-a arătat foarte iritat să vadă aceste mesaje. Un părinte din Tiumen, localitate în Siberia, a declarat: „Furnizorul (de televiziune) mi-a «încântat» copilul cu un astfel de mesaj pe canalele pentru copii, iar apoi s-a dovedit că același lucru s-a întâmplat și pe celelalte canale. Mesajul apare în descrierea oricărui program„.

Mesajele hackerilor despre adevărata situație din Ucraina au ajuns inclusiv pe posturile TV pentru copii din Rusia

Lovit a fost și canalul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării, pentru telespectatorii care îl accesau prin intermediul motorului de căutare Yandex. „Un atac cibernetic a fost efectuat asupra canalelor de difuzare a televiziunii ruse, din cauza căruia abonații ar putea avea inscripții extremiste în grila de difuzare“, a declarat MTS în Siberia. „Acum, specialiștii noștri IT elimină cu promptitudine consecințele hacking-ului, astfel încât abonații să poată primi servicii și viziona programe TV și filme cât mai repede posibil“.

Enervată, o telespectatoare pe nume Olga Ivanova a reacționat: „Am televiziunea prin satelit NTV Plus și acolo se întâmplă aceeași rahat pe fiecare canal. Nu este pe toate canalele MTS, dar pe multe a stat timp de câteva ore. Am pornit televizorul la 7 dimineața, era deja așa, s-a oprit abia la 11“.

Se așteaptă represalii crâncene contra responsabililor de la operatorii TV unde s-a produs atacul

Ksenia Sobceak, fostă prezentatoare TV și candidată la președinția Rusiei, se așteaptă acum la represalii groaznice ale regimului Putin împotriva celor găsiți vinovați la respectivii operatori.

„Noaptea și dimineața, locuitorii Rusiei care au vrut să urmărească un program TV festiv s-au împiedicat de astfel de mesaje. Cel puțin MTS, NTV-plus, Rostelecom și Wink. Mă întreb cine anume a fost piratat. Cui îi va zbura capul de pe umeri?“, a spus Ksenia Sobceak.

Nu sunt primele demersuri ale hackerilor care încearcă astfel să spargă cupola sub care regimul Putin și-a băgat propria populație, dezinformând-o și manipulând-o în legătură cu războiul din Ucraina. Mesajele ajung astfel la public, dar marea masă a rușilor, deja spălați pe creier, resping vehement orice informație care nu se potrivește cu ce le spune regimul de la Moscova.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Surpriză totală pentru ruși: Jill Biden a dat o fugă în Ucraina, via Slovacia, la o zi după vizita în România! Soția lui Joe Biden s-a întâlnit cu cea a lui Zelenski

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

* DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here