Surpriză totală pentru ruși: Jill Biden a dat o fugă în Ucraina, via Slovacia, la o zi după vizita în România! Soția lui Joe Biden s-a întâlnit cu cea a lui Zelenski

1
2828
Moment istoric în vestul Ucrainei: Jill Biden și Olena Zelenska. FOTO: Susan Walsh / AP - The Associated Press / Profimedia

Jill Biden (70 de ani), Prima Doamnă a SUA, s-a deplasat duminică în Ucraina, unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite CNN.

Soția președintelui Joe Biden a trecut granița ucraineană la ora 15.41, venind cu mașina din Slovacia, unde se afla într-o vizită oficială, la o zi după cea din România.

Vizita lui Jill Biden în Ucraina a fost neanunțată, luându-i prin surprindere pe agresorii ruși.

Întâlnirea dintre Jill Biden și Olena Zelenska nu a avut la Kiev, ci în orașul Ujgorod din vestul Ucrainei, aproape de granița cu Slovacia.

„Am vrut să vin aici de Ziua Mamei”, i-a spus Jill Biden soției lui Volodimir Zelenski. „Am considerat important să arăt poporului ucrainean că Statele Unite îi este alături, că acest război brutal trebuie să înceteze”, a mai transmis Prima Doamnă a SUA.

Ujgorod, orașul în care s-a deplasat duminică după-amiază Jill Biden, este situat la circa 10 minute de mers cu mașina de granița cu Slovacia.

Întâlnirea de la școală

Cele două Prime Doamne s-au întâlnit la o școală din Ujgorod, într-o mică sală de clasă, fiind aşezate faţă în faţă la o masă. Ele au discutat în faţa reporterilor înainte de a avea o conversaţie privată. Soţia preşedintelui ucrainean şi copiii ei au fost duşi într-o locaţie nedezvăluită, din motive de siguranţă.

La întâlnirea de la școală, Olena Zelenska i-a mulţumit lui Jill Biden pentru ”acţiunea sa curajoasă”.

”Înţelegem care sunt măsurile necesare ce trebuie luate astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acţiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic – chiar şi astăzi”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei.

Şcoala în care s-au întâlnit cele două a fost transformată în locuinţe de tranziţie pentru refugiaţii ucraineni din alte părţi ale ţării.

Întâlnirea a avut loc după ce Jill Biden și Olena Zelenska au corespondat în ultimele săptămâni, potrivit unor oficiali americani, care au refuzat să ofere detalii suplimentare, deoarece nu erau autorizaţi să discute despre discuţiile private ale celor două doamne.

Când a ajuns la şcoală, Jill Biden a îmbrăţişat-o pe Olena Zelenska şi i-a dăruit un buchet de flori.

După întâlnirea lor privată, cele două s-au alăturat unui grup de copii care locuiesc în şcoală şi au realizat urşi de hârtie creponată, pentru a-i oferi cadou de Ziua Mamei.

Vizita lui Jill Biden s-a limitat la vestul Ucrainei, în condițiile în care Rusia îşi concentrează puterea militară în estul Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

1 COMENTARIU

  1. Prima …Doamna???Celelalte sunt sub demnitatea aceasta,sunt supuse??? Protocoalele astea demodate,demne de state bananiere ,credeti ca mai impresioneaza pe cineva azi?Un fel de ierarhie medievala ,care nu face decat sa aduca resentimente in electorat..si ce a facut concret?Un buchet de flori daruit altor „Prime Doamne”,imbratisari si..cheltuieli din banii cetatenilor,nu ai sai,cu drumurile securizate de servicii…Conducatorul SUA actual,a venit vreodata in Romania,dupa plecarea coruptului Petrov? Trump si fosta Prima a sa,s-au obosit cumva? Lasati protogoalele astea penttu presa obedienta,dvs nu dustineti ca sunteti liberi? Deci puteti sa criticati,sti fi mai aproape de cititori criticand oficialitatile aflate in fruntea statelor pe bani publici…tovarasa de viata a faraonului din fruntea statului roman,a venit vreodata sa multumeasca romanilor care au ajutat refugiatii inca din prima zi,din banii lor? NU!Mai mult, nu a acceptat langa dansa pe NIMENI,se strica poza….Prefer pe a doua Doamna a SUA, Doamna vice,cea care a venit imediat dupa invazia putinista la noi ,sa multumeasca ROMANILOR „DE RAND” pentru generozitate,sfidand protocolul stupid impus de securistii ce-l controleaza pe primul golfer al tarii!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here