General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

0
16917
Harta care rată dispunerea forțelor strategice ale Rusiei

Generalul Nikolai Malomuj, fost ofițer KGB și șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei (2005-2010, în perioada președintelui pro-european Viktor Iușcenko), spune că dictatorul criminal Vladimir Putin se pregătește de cea de-a treia fază a războiului. Cu toate astea, „secretele sale nucleare” nu mai sunt deloc secrete.

Teroristul de la Kremlin plănuiește noi provocări care să justifice mobilizarea generală în Federația Rusă. Recentele explozii din Sankt Petersburg (la un bloc de locuințe) și Tiraspol (la sediul FSB) sunt doar două exemple de atacuri organizate de regimul Putin.

Într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, generalul Nikolai Malomuj (66 de ani) susține că SUA și Marea Britanie controlează prin toate mijloacele, inclusiv cele spațiale, tot ceea ce se petrece pe teritoriul Rusiei. De aceea, nu există oportunități ca invadatorii să folosească arme nucleare în Ucraina. Un asemenea conflict fatal n-ar fi acceptat nici măcar de China.

„Ceea ce spune Marea Britanie despre utilizarea propriilor arme nucleare este un semnal pentru Rusia. În special, acesta este un răspuns la declarațiile lui Putin”

Obozrevatel.com: Premierul britanic Boris Johnson a spus că țara sa este pregătită să lovească Federația Rusă dacă aceasta va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. Cum ar putea arăta asta în practică?

Gen. Nikolai Malomuj: Faza actuală de confruntare dintre Ucraina și Rusia devine strategică. Aceasta este deja o confruntare la nivelul actorilor globali – Statele Unite, Marea Britanie, NATO, Uniunea Europeană și Rusia.

În timp ce bătăliile se desfășurau cu folosirea armelor convenționale, Rusia nu a adoptat niciun fel de pași serioși în legătură cu posibilele pregătiri pentru lansarea unor lovituri nucleare tactice și strategice. Iar când „operațiunea specială” s-a târât, când obiectivele stabilite pentru câteva săptămâni nu au fost atinse timp de o lună, confruntarea s-a prelungit. Utilizarea armelor occidentale în Ucraina a început. Prin urmare, Putin a ajuns la modelul șantajului prin război nuclear.

Este clar că, în cazul utilizării armelor nucleare tactice, și cu atât mai mult strategice, acesta va fi deja un format de confruntare nu între Ucraina și Rusia, ci între comunitatea mondială și Rusia. În primul rând, țările NATO, în special Statele Unite și Marea Britanie.

Pe acest fond, are loc o escaladare puternică a situației, dar amenințările cu utilizarea armelor nucleare sunt departe de realitate. Acum sunt folosite ca element de descurajare a sprijinului pentru Ucraina.

Cum ar putea arăta asta în practică? Rusia poate lovi în centrele de decizie din Ucraina, în centrele de poziționare strategică și de concentrare a trupelor, echipamentelor și armelor noi. Aceste centre sunt acum sub atenta supraveghere a Rusiei. Sunt în curs de desfășurare pregătiri pentru a lovi asupra lor în cazul unor noi livrări de arme și echipamente, în special a celor de înaltă precizie.

Ceea ce spune Marea Britanie despre utilizarea propriilor arme nucleare este un semnal pentru Rusia. În special, acesta este un răspuns la declarațiile lui Putin că Federația Rusă poate folosi diverse mijloace pentru a se apăra.

Dar adevărul este că Statele Unite și Marea Britanie, folosind mijloacele lor, inclusiv cele spațiale, controlează orice puncte tactice și strategice care se află pe teritoriul Rusiei – cum se mișcă, cum se desfășoară, cum se fac pregătirile pentru utilizarea lor în luptă. Ei au postat chiar și o hartă cu toate armele nucleare ale Federației Ruse, pentru acces gratuit. Acum este cunoscută în toată lumea.

„Boris Johnson a declarat direct: «Cunoaștem toate armele nucleare care sunt disponibile în Rusia, așa că o lovitură asupra lor va fi instantanee»”

Obozrevatel.com: Revenind la declarația lui Boris Johnson. Adică, dacă Putin decide să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei, Marea Britanie poate lovi unul dintre aceste puncte pe care le-ați menționat?

Gen. Nikolai Malomuj

Gen. Nikolai Malomuj: Da. Dar de ce Marea Britanie? Pentru că această țară s-a angajat să asigure orice aprovizionare și protecție a Ucrainei în cazul utilizării de către Rusia a armelor nucleare. Acest lucru a fost spus și în timpul vizitei lui Johnson la Kiev.

Johnson a declarat direct: «Cunoaștem toate armele nucleare care sunt disponibile în Rusia, așa că o lovitură asupra lor va fi instantanee». El a mai afirmat că astfel de măsuri nu vor fi coordonate cu NATO. Acesta este un alt punct important, deoarece birocrația NATO presupune o perioadă foarte lungă de aprobare pentru utilizarea unor astfel de arme.

Marea Britanie are arme nucleare puternice, astfel încât poate răspunde atât lansărilor tactice, cât și strategice ale Federației Ruse. Dar acesta este deja începutul unui război nuclear global. Aceasta este perspectiva de a atrage întreaga umanitate în ea. În acest caz, este deja nerealist să vorbim despre neutralitatea Statelor Unite și a Marii Britanii. Vor fi atrași în război chiar și la nivel strategic.

Există terți, în special China, care urmăresc acum foarte îndeaproape evoluția situației. China se află în situația de a descuraja folosirea armelor nucleare, deoarece va suferi din cauza faptului că va fi atrasă într-un război nuclear.

Armele nucleare strategice pot distruge toată viața. Nu există niciun format pentru supraviețuire. Nimeni nu va fi salvat, nici în buncăre, nicăieri. Pământul se va transforma practic în Lună – o planetă fără viață”

Obozrevatel.com: În fața amenințării războiului nuclear, China va fi de partea lumii civilizate, și nu de cea a Rusiei?

Gen. Nikolai Malomuj: Da, de partea lumii civilizate și a lumii în ansamblu. Pentru că armele nucleare strategice pot distruge toată viața. Dacă sunt folosite toate mijloacele, nu există niciun format pentru supraviețuire. Nimeni nu va fi salvat, nici în buncăre, nicăieri. Pământul se va transforma practic în Lună – o planetă fără viață. Rusia înțelege foarte bine acest lucru. Cred că nu vor merge la o astfel de sinucidere, cineva va spune stop. Dacă nu Putin, atunci anturajul lui.

Obozrevatel.com: Opinia publică rusă a început să vorbească despre faptul că Forțele Armate ale Ucrainei vor încerca să bombardeze un mare depozit de muniții de pe teritoriul Transnistriei.

Gen. Nikolai Malomuj: Cunosc acest depozit. Există muniție veche, dar poate fi folosită pentru echipamente militare convenționale – tancuri, transportoare blindate de personal, obuziere și altele asemenea. Cred că atunci când va exista o escaladare directă a tensiunii în această regiune, Ucraina va folosi toate mijloacele pentru a neutraliza orice aprovizionare de muniție din aceste depozite. Până atunci, nu se va lua nicio măsură, pentru a nu agrava situația din această regiune.

„Se pregătesc «atacuri teroriste» la Moscova, Sankt Petersburg, Briansk, Belgorod și în alte orașe”

Obozrevatel.com: Pe 25 aprilie a avut loc o explozie într-o clădire de locuințe din Sankt Petersburg. Se pare că a fost un atac terorist. În acest context, jurnalistul Andrei Țaplienko a amintit deja de exploziile de case din Federația Rusă în 1999. Poate Kremlinul să repete cu adevărat acest scenariu?

Gen. Nikolai Malomuj: Putem doar specula. Rusia pregătește o serie de scenarii pentru a provoca o confruntare mai globală și pentru a declara mobilizarea și chiar războiul. Prin urmare, probabil, se pregătesc atacuri teroriste la Moscova, Sankt Petersburg, Briansk, Belgorod și în alte orașe. Acest format este posibil, deoarece conducerea rusă folosește astfel de metode tot timpul. În același sens, ar trebui luate în considerare afirmațiile despre posibila utilizare a armelor chimice, dând vina pe noi, ucrainenii. Acesta este un atac asupra infrastructurii individuale din Rusia.

Obozrevatel.com: În aceeași zi, pe 25 aprilie, la Tiraspol au răsunat o serie de explozii. În ce scop face acest lucru Rusia?

Gen. Nikolai Malomuj: Atacurile sunt acum folosite pentru a arăta societății ruse că Ucraina începe „activități teroriste” pe teritoriul Rusiei și al Transnistriei. Ei trebuie să pregătească societatea pentru mobilizarea totală, pentru război, și să-și justifice operațiunile ofensive nu numai în direcția Donețk, Lugansk sau sudul Ucrainei, ci și dinspre Transnistria. În acest caz, vorbim despre pregătirea sistematică a societății ruse și pregătirea mijloacelor militare. Au nevoie de motive. Pentru aceasta se fac provocări la granița cu Rusia, dar și în interiorul Federației Ruse și în Transnistria.

Trebuie să înțelegem că astfel de pregătiri la scară largă sunt în desfășurare pentru a începe cea de-a treia etapă, cea a unui război global. Dacă nu se vor realiza în viitorul apropiat acorduri cu participarea lui Erdogan privind posibilele mecanisme de încheiere a războiului, este posibilă o a treia fază, pentru care se vor forma noi forțe, vor fi organizate provocări în toate punctele fierbinți, inclusiv în teritoriile rusești, sudul Ucrainei și Transnistria. Este posibil ca situația să fie escaladată de Belarus, dar acest lucru este încă mai puțin realist.

Problema Transnistriei este că au un grup foarte mic și sunt nemotivați, mai ales în mediul Ucrainei și Moldovei. Prin urmare, este puțin probabil ca republica nerecunoscută să lanseze o operațiune de amploare împotriva Ucrainei cu mijloace mici. Nu cred că au nicio șansă aici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia își completează trupele cu pușcăriași violenți din închisorile Ceceniei. FSB trimite în Ucraina și deținuți politici, dar și rude ale acestora

* „ARDEREA RUSIEI”. Putiniștii sunt disperați: ucrainenii le-au aruncat în aer o baterie de lansatoare de rachete BM-27 Uragan și 5 unități din sistemul de focoase termobarice TOS-1 Buratino

* Mișcare disperată a lui Putin: l-a trimis în Donbass chiar pe șeful Armatei, generalul Gherasimov! Înlocuirea generalului Dvornikov confirmă noul eșec al Rusiei

* Ucrainenii l-au spulberat pe comandantul rus al unității de elicoptere Mi-8. Putiniștii s-au răzbunat trăgând cu obuze asupra populației civile

* Putin a tras cu rachete după secretarul general al ONU, care-l vizitase cu o zi înainte! Centrul Kievului, bombardat de ruși în timp ce acolo se afla Antonio Guterres

* Sprijin fabulos al SUA și UE pentru Ucraina. Americanii dau 33 de miliarde de dolari, din care de 20 de miliarde armament, în timp ce europenii elimină toate taxele pentru comerțul cu această țară

Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

* Primarul Piedone, reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni, când fugea în Italia! Omul trioului PSD – Antena 3 – Dan Voiculescu se grăbea să plece înaintea sentinței definitive din „Dosarul Colectiv”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here