marți, martie 5, 2024
AcasăNewsMinciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie...

Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

-

Scandalul declanșat joi de Curtea Constituțională a României (CCR), prin declararea neconstituțională a legii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, face ravagii la vârful politicii autohtone. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a repliat apelând la o minciună gogonată, ușor de demontat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat vineri, la Timişoara, că el, personal, nu va beneficia de pensie specială, deoarece la finalul fiecărui mandat de parlamentar ar fi demisionat.

Ulterior, Marcel Ciolacu (54 de ani) a insistat și printr-un mesaj pe Facebook, încercând să obțină capital politic pe o temă care-i pune partidul în ofsaid. PSD a introdus majoritatea pensiilor speciale, ba chiar încearcă să impună și altele (precum cea pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, pe care refuză s-o elimine prin vot în Parlament).

Ciolacu recurge la un populism ieftin când spune că „pensiile speciale trebuie să dispară definitiv”. În realitate, Ciolacu personal a votat introducerea multor pensii speciale, iar ca președinte al PSD și al Camerei Deputaților n-a mișcat un deget pentru eliminarea lor.

- Advertisement -

Mai mult, Ciolacu se mândrește cu faptul că „proiectul de lege care a trecut prin Parlament a fost depus de mine şi de colegii mei”. Liderul PSD a uitat să spună și că, anterior, el și colegii săi au refuzat să voteze proiectul similar inițiat de USR! Asta se numește minciună prin omisiune.

Apoi, legea cu pricina, inițiată de Ciolacu și ai lui, nu e un motiv de mândrie, din moment ce a fost declarată neconstituțională de o Curtea Constituțională dominată de PSD-iști!

Mesajul lui Marcel Ciolacu pe Facebook

„Eu nu am pensie specială. Și nu voi avea niciodată. Pentru că mi-am dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar.

- Advertisement -

De aceea, pot să vorbesc deschis despre acest subiect. Am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii imorale și nejustificate. Am promovat ca președinte PSD mai multe legi de impozitare sau tăiere a pensiilor speciale. La fel voi face și de data aceasta.

Decizia CCR este obligatorie și vom ține cont de ea. Ne vom însuși observațiile și vom veni urgent cu un nou proiect de lege. Iar politicienii de 30 de ani care își rup cămașa în lupta cu «specialele», dar în privat își freacă mâinile să le pice încă o «specială», sau colecționarii de speciale de la Bruxelles vor fi din nou dezamăgiți.

Pensiile speciale trebuie să dispară definitiv!”

Ciolacu se califică la pensia specială maximă: 15.000 de lei (3.000 de euro)

Marea minciună a lui Marcel Ciolacu a fost rostită la Timișoara și întărită în mesajul de pe Facebook. Președintele PSD, omul numărul 3 în stat și vitor prim-ministru (din luna mai 2023, conform înțelegerii cu PNL, ar urma să preia conducerea Guvernului), a spus și a scris: „Eu nu am pensie specială, pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege”.

În realitate, Marcel Ciolacu a avut un mandat întreg! El se află la cel de-al treilea mandat de deputat, dintre care pe primul, 2012-2016, l-a dus până la capăt, chiar dacă a încercat să-l mascheze în spatele unei demisii invalide și tardive.

Astfel, Ciolacu se încadrează în cerințele legale care-i dau dreptul la pensie specială (când va ajunge la 65 de ani): să fi avut cel puțin un mandat întreg.

Pentru celelalte mandate, ponderea la pensia specială va fi proporțională cu lungimea mandatului, adică – în cazul său – 99,9% (îi lipsesc doar câteva zile, după demisia din 2020).

Așadar, Ciolacu se încadrează în acest moment la pensie specială, cu circa 10.000 de lei pe lună. Dar cum a intrat și în cel de-al treilea mandat, pensia lui specială va urca spre 15.000 de lei (maximum cât se acordă).

Apropo: nimeni nu are garanția că Marcel Ciolacu își va da demisia în ultimele zile ale acestui al treilea mandat. Iar dacă o va face, va fi doar pentru imagine, dat fiind că are deja un mandat integral.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate (unul, două sau 3+).

Demisia din 2016 a fost o păcălelă. Depusă în ultima zi, fără a fi legalizată în fața notarului, nu produce efecte

În 2016, Marcel Ciolacu a făcut o șmecherie care-i permite să spună că nu va beneficia de pensie specială (pentru că și-a dat demisia la final de mandat), dar care în realitate îi permite să acceseze pensia specială (pentru că, în realitate, demisia sa nu e înregistrată legal, iar mandatul a fost integral, până în ultima zi).

Cererea de demisie din Camera Deputaților semnată de Marcel Ciolacu la finalul legislaturii 2012-2016 a fost depusă și înregistrată oficial în ultima zi a sesiunii respective, pe 19 decembrie.

Altfel spus, ultima zi de mandat pentru Ciolacu a fost aceeași, 19 decembrie, ca și ultima zi de mandat pentru ceilalți deputați și senatori!

Ultima ședință de plen din legislatura 2012-2016 a avut loc sâmbătă, 5 decembrie, cu o zi înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În schimb, ultima ședință a Biroului Permanent a avut loc sâmbătă, 19 decembrie 2016, a început la ora 14.00, s-a încheiat la 14.15, iar demisia lui Marcel Ciolacu a fost discutată la punctul 12 – „Diverse”, conform stenogramei publicate pe site-ul Camerei Deputaților.

”Sunt şi două demisii: este una care îl vizează pe domnul deputat Ciolacu Ion-Marcel, care demisionează începând de astăzi, 19 decembrie 2016. Și domnul deputat Dragnea Nicolae-Liviu, la fel – începând cu data de 19 decembrie 2016, potrivit articolului 235. Biroul Permanent ia act. Sunt observaţii? Nu sunt”, a anunțat Florin Iordache, cel care a condus ultima ședință a Biroului Permanent din legislatura 2012-2016, conform stenogramei citate de Spotmedia.ro.

Imediat după această precizare, sinistrul „Ciordache” a trecut la pregătirile pentru prima sesiune din următoarea legislatură, 2016-2020.

Florin Iordache: „Vreau să vă spun ca program: mâine, de la ora 12.00, se deschide noua sesiune; şedinţa va fi prezidată de preşedintele de şedinţă, de domnul deputat Miron Ignat, care este cel mai în vârstă, asistat de cei mai tineri patru deputaţi. Se va constitui Comisia de validare, vor fi 30 de membri în Comisia de validare. (…) Poimâine, miercuri dimineaţă, la ora 9.00, va începe şedinţa, şi vom începe să depunem jurământul. La finalizarea depunerii jurământului, miercuri după-amiaza se va alege preşedintele (…) Declar închisă şedinţa de astăzi a Biroului Permanent„.

Şedinţa din 19 decembrie 2016 s-a încheiat la ora 14.15.

Regulamentul Camerei Deputaților prevede, la art. 237, următoarele:

„(1) În cazul în care deputatul şi-a depus demisia, preşedintele, în prima şedință publică a plenului Camerei Deputaților, îl întreabă pe deputat dacă stăruie în demisie şi, dacă acesta răspunde afirmativ sau nu se prezintă în şedința de plen pentru a răspunde, preşedintele ia act de demisie şi supune votului plenului Camerei adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat.

(2) Deputații pot să-şi retragă demisia prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei Deputaților până la data la care acesta trebuia să informeze plenul despre demisie. Dacă cererea de demisie a fost depusă în ultima zi lucrătoare a unei sesiuni şi nu mai sunt organizate şedințe ale plenului sau în timpul vacanței parlamentare, deputatul este considerat demisionat la data depunerii cererii. Cererea trebuie să conțină legalizarea de semnătură dată în fața notarului sau atestarea identității părților realizată de avocat”.

Este clar că, în cazul Marcel Ciolacu, nu se aplică alineatul 1, ci alineatul 2.

La fel de clar este că Marcel Ciolacu a avut calitatea de deputat pe parcursul zilei de 19 decembrie 2016 – ultima zi a sesiunii parlamentare și a mandatului 2012-2016.

Să nu uităm: Ciolacu și-a înregistrat demisia în acea ultimă zi, iar Biroul Permanent a luat act de ea în ultimele minute ale ultimei ședințe.

Important: cererea de demisie a lui Ciolacu nu conține ”legalizarea de semnătură dată în fața notarului sau atestarea identității părților realizată de avocat”, prevăzută de regulament. Altfel spus, demisia nu e validă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Disperare în tabăra rusă: cu câteva zile înaintea paradei de 9 Mai, „niciun succes” pe frontul din Donbass

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* O fregată rusească, dotată cu rachete de croazieră Kalibr, arde lângă Insula Șerpilor! Ar fi fost lovit de un proiectil ucrainean Neptun

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Ce a muncit acest Marcel Ciolacu in afara ca da din clanța? Omul asta a muncit ceva la viața lui, ca suge doar de la stat! Mai flăcău, dacă sunteți așa de daștăpt , de ce va tot agățați de salarii de funcții doar de la stat și NU va duceți in MEDIUL PRIVAT.!!! MAI BINE AȚI INIȚIA UN PFOIECT DE LEGE CA CEI CARE AU LUCRAT CEL PUȚIN 20 de ANI IN PRIVAT SA BENEFICIEZE LA PENSIE DE UN PLUS DE 25%.!!! SA VEDEȚI CUM S-AR SUBȚIA BUFETARII PENTRU CA ALTFEL BUGETARII NU SE POT DEZLIPI DE SCAUNUL DE BUGETAR CU SALARII MAI MARI DE 30% DECÂT SALARIILE CELOR DIN PRIVAT!!!
  ȘI SA REVENIM LA PENSIILE PARLAMENTARILOR ACESTEA SE DAU DOAR LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE PENSIONARE ( 65 de ani bărbați și 62 de ani femeile), DAR NU TREBUIE SA ACCEPTAM AȘA CEVA INTR-O ȚARA SĂRACĂ CA ROMÂNIA , CA VOI POLITICIENI CA ACEST MARCEL CIOLACU AU ADUS-O IN SITUAȚIA DE SĂRĂCIE LUCIE CU PENSIE MINIMA DE 1000 lei și CEA MEDIE DE 1666 lei IAR UN MAGISTRAT FĂRĂ CONTRIBUTIVITATE SA AIBĂ PENSII DE PESTE 15000 lei??? ESTE DE-A DREPTUL STRIGĂTOR LA CER CE MIZETII NE SPUN ACEȘTI POLITICIENI ȘI DOMNUL MARCEL CIOLACU ( a propos ce studii mărețe de drept aveți domnule?). SA TE FEREASCĂ DUMNEZEU CA LUMEA SA FIE CONDUSĂ DE OAMENI FĂRĂ PREGĂTIRE SOLIDA ȘI IGNORSNTI!!!
  Cum ați putut sa puneți la CCR UN INDIVID CA BOGDAN LICU CU NOTE DE 5 și 6 la drept penal și respectiv constituțional sa fie numiți in aceasta funcție!!! ACEȘTIA SUNT PROFESIONIȘTII PSD-ului??? CHIAR NU AVEȚI UN MINIM DE BUN SIMT DOMNULE DE LA PSD?????
  DESFIINȚAȚI TOT PRIN LEGE MIZERIA CU PENSIILE SPECIALE CARE NE COSTA PE NOI ROMANII PESTE 1,5 miliarde de euro(!!!!!)
  RUȘINE!!!

 2. Pensiile nesimtite sunt cea mai buna dovada a calitatii execrabile a celor care le primesc, care, din pacate, isi pun amprenta asupra dezastrului care domneste in tara.
  Cum sa nu faca si sa voteze asemenea parlamentari legi strambe, la comanda, incalcite si incoerente, asa incat marii escroci sa poata fura averea tarii si sa scape usor?
  Cum sa nu taraganeze asemenea magistrati procesele marilor infractori pana la prescrierea faptelor? Cum sa nu ia mita, sau sa execute comenzi politice, daca au un asemenea profil moral?
  Cum sa nu se dedea CCR la tertipuri penibile pentru a gira legile strambe si a le obstructiona pe cele drepte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -