VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

0
1396

Două avioane de tip Suhoi ale aviaţiei ucrainene, Su-27, au efectuat un raid asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră. Avioanele au atacat la joasă înălţime şi au bombardat mai multe ţinte aflate pe insulă. Imaginile raidului, filmate de o dronă Bayraktar, au fost publicate duminică pe reţelele sociale.

Din înregistrarea video se vede cum avioanele ucrainene atacă la înălţime mică, aruncă bombele şi apoi lansează capcane termice (mici rachete folosite pentru păcălirea sistemelor antiaeriene).

Nu se observă nicio reacţie a apărării antiaeriene de pe insulă.

Zilele trecute, ucrainenii au publicat mai multe înregistrări cu drone Bayraktar lovind diverse ţinte pe Insula Şerpilor, inclusiv sisteme antiaeriene.

În alte imagini, despre care ucrainenii susţin că sunt realizate tot pe Insula Şerpilor, o dronă Bayraktar loveşte şi distruge un elicopter rusesc chiar în momentul în care trupe ruseşti debarcau din respectivul aparat.

VIDEO: Lovitura nimicitoare încasată de ruși

raid_insula_serpilor
Sursa GIF: Twitter / Ukraine Weapons Tracker

Raidul aviaţiei ucrainene – primul de acest fel confirmat până în prezent în Marea Neagră de la începutul războiului din Ucraina – vine în condiţiile în care scufundarea crucişătorului Moscova a redus capacitatea semnificativ capacitatea de luptă antiaeriană a forţelor ruseşti din zonă.

De cealaltă parte, armata rusă a publicat sâmbătă un bilanț conform căruia ar fi reuşit să doboare, în zona Insulei Şerpilor, un avion Su-24, un avion Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu paraşutişti şi două drone Bayraktar – toate aparţinând forţelor armate ucrainene. Informațiile n-au fost confirmate de surse ucrainene sau independente, existând bănuiala că ele sunt rodul propagandei mincinoase a Moscovei.

Prin ocuparea Insulei Șerpilor încă din prima zi a invaziei ruse din Ucraina (24 februarie), Rusia a ajuns să controleze cel mai apropiat teritoriu din apropierea graniţei cu România (insula se află la circa 45 de kilometri distanţă de litoralul românesc).

Insula Şerpilor este considerată a fi un obiectiv esenţial pentru Federaţia Rusă, din punct de vedere economic, militar, geopolitic şi geostrategic, conform unei analize realizate de Centru Euro-atlantic pentru Rezilienţă. O prezenţă permanentă a ruşilor pe acest teritoriu stâncos de 17 hectare ar permite Moscovei să blocheze transporturile comerciale din zonă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Surpriză totală pentru ruși: Jill Biden a dat o fugă în Ucraina, via Slovacia, la o zi după vizita în România! Soția lui Joe Biden s-a întâlnit cu cea a lui Zelenski

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here