luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși...

DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

-

A apărut prima dovadă clară că militarii ruși sunt efectiv speriați de confruntarea cu armata ucraineană. După ce și-au pierdut peste 25.000 de compatrioți în două luni de război, unii dintre aceștia refuză să mai intre în luptă. De curând, o întreagă companie a evadat de pe frontul din Donbass. Mai precis, ar fi vorba despre 295 de invadatori proveniți din Siberia.

Anunțul a fost făcut de bloggerul militar Anatoli Ștefan, reprezentantul Statului Major al armatei ucrainene, pe pagina sa de Facebook.

Astfel – precizează acesta -, operațiunea tactică în zona de acțiune a acestei companii rusești s-a soldat cu un eșec total. Informațiile sunt preluate de site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Postarea lui Anatoli Ștefan: „Primele rândunele s-au dovedit a fi mai deștepte decât cealaltă turmă (carne). Procuratura districtului autonom Neneț investighează faptul dezertării în masă a militarilor care participau la o operațiune militară specială în Ucraina. 295 de militari au refuzat să se supună ordinului comandantului, au părăsit câmpul de luptă în mod arbitrar, în urma căruia operațiunea tactică a fost zădărnicită. Slavă Ucrainei și luptătorilor săi!”

- Advertisement -

Districtul autonom din care provin militarii răzvrătiți se află în nordul Câmpiei Siberiei de Vest. Mai mult de jumătate se situează dincolo de Cercul Polar

Și alți ocupanți sabotează ordinele directe primite de la comandanții lor. Se zvonește că în Federația Rusă se pregătește o rebeliune majoră în rândurile acestora. Procurorii din districtul autonom Neneț au deschis dosare penale pe numele dezertorilor, invocând infracțiunea prevăzută de articolul 338, alineatul 2 din Codul penal al Federației Ruse (dezertare). Drept mărturie stă captura de ecran realizată de Anatoli Ștefan.

Centrul administrativ al districtului autonom Iamalo-Neneț, din care fac rebelii ruși, este orașul Salehard. Se învecinează cu regiunea Arhanghelsk și în același timp cu districtul autonom Neneț la nord-vest, cu Republica Komi la vest, cu districtul autonom Hantî-Mansiysk-Iugra la sud, cu teritoriul Krasnoiarsk la est și cu Marea Kara spre nord. Această mare, situată la nord de Siberia, este o parte din Oceanul Arctic și aparține în totalitate Rusiei.

- Advertisement -

Districtul autonom Iamalo-Neneț se află în nordul Câmpiei Siberiei de Vest. Mai mult de jumătate se situează dincolo de Cercul Polar. Acoperă o suprafață vastă, de 769.250 kilometri pătrați, depășind-o pe cea a Franței (543.940), Spaniei (505.990) sau Ucrainei (603.548).

La sfârșitul lunii februarie, în regiunea rusă Belgorod, învecinată cu regiunile ucrainene Harkov, Lugansk și Sumî, a avut loc o adevărată revoltă în cadrul armatei ruse. Aproximativ 5.000 de soldați contractuali, care au fost adunați în grabă pentru a fi trimiși în Ucraina, au refuzat să meargă să lupte pentru Putin.

De asemenea, peste 100 de militari din Brigada 200 separată de puști motorizate (Pecenga) n-au dorit să mai participe la „operațiunea specială” a Kremlinului, după ce brigada a suferit pierderi uriașe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -