miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsLideri afro-americani plătiți de spionajul rusesc au provocat agitație și influențat alegerile...

Lideri afro-americani plătiți de spionajul rusesc au provocat agitație și influențat alegerile în SUA. Trădătorii pretindeau că luptă pentru drepturile afro-americanilor

-

Importanți lideri ai unui grup naționalist afro-american au fost puși marți sub acuzare pentru trădare, în SUA, după ce s-a dovedit că acționau la comanda Rusiei, informează AFP. Trădătorii pretindeau că luptă pentru drepturile afro-americanilor și împotriva imperialismului SUA, dar în realitate erau plătiți de ruși să provoace agitație, disensiuni și să influențeze alegerile în America.

Omali Yeshitela este fondatorul APSP (African People’s Socialist Party) și al Uhuru Movement. Alături de el, în boxa acuzaților mai apar alți trei membri ai partidului, Penny Joanne Hess, Jesse Nevel și Augustus Romain. Procurorii au împotriva tuturor probe că au servit ca agenți ai Rusiei și au conspirat împotriva statului ai cărui cetățeni sunt, Statele Unite. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei 4 pot primi până la 10 ani de închisoare.

Conform dovezilor strânse de anchetatori, liderii naționaliști afro-americani au primit bani și sprijin logistic din partea lui Alexander Ionov, un rus care lucra sub acoperirea de lider al unei mișcări împotriva globalizării. De asemenea, există dovezi că și agenți ai FSB au finanțat mișcarea partidului condus de Omali Yeshitela.

Kurt Ronnow, director adjunct interimar al FBI, a tras un semnal de alarmă: „Anunţul de astăzi prezintă o imagine alarmantă a acţiunilor Guvernului rus şi a limitelor pe care FSB este dispus să le depăşească pentru a interfera cu alegerile noastre, a semăna discordie în ţara noastră şi, în cele din urmă, a recruta cetăţeni americani pentru a-i ajuta în eforturile lor”.

- Advertisement -

Datele strânse la dosar arată că acuzații știau cu precizie cine e Ionov și că acesta lucra pentru regimul Putin. Mișcarea naționalistă afro-americană, asociată cu numele lui Malcom X sau Black Panther, promovează confruntarea agresivă cu autoritățile, în numele apărării intereselor minorității de culoare.

S-a descoperit însă că Yeshitela, fondatorul partidului, a vizitat Rusia în 2015, înainte de a bate palma cu Ionov. În 2016, rușii au finanțat un turneu de manifestații prin care partidul naționalist afro-american APSP a promovat „petiția privind crima de genocid împotriva poporului african din Statele Unite“.

Anul 2016 a fost cel în care Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale în SUA.

- Advertisement -

Inculpații au încercat să influențeze alegerile locale din 2017 și din 2019, din statul Florida. Ei sunt bănuiți că au vrut să influențeze și alegerile prezidențiale și parlamentare din 2020.

Mai mult decât atât, Augustus Romain a primit anul trecut bani de la Ionov „pentru a promova interesele Rusiei în legătură cu invazia rusă a Ucrainei“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -