miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsDEZVĂLUIRI. Nave rusești au fost văzute în Marea Nordului, unde a explodat...

DEZVĂLUIRI. Nave rusești au fost văzute în Marea Nordului, unde a explodat conducta Nord Stream, cu 4 zile înaintea incidentului. Anchetatorii danezi și suedezi n-au încredere în procurorul german care investighează cazul!

-

Nave rusești au fost văzute și fotografiate de armata daneză în Marea Nordului, la locul unde a explodat conducta Nord Stream 1, cu patru zile înaintea incidentului, relatează cotidianul danez „Information“. Publicația scrie că există nu mai puțin de 112 fotografii cu navele rusești aflate la locul exploziei.

Ministerul Apărării din Danemarca a confirmat că există aceste imagini, dar a refuzat să ofere detalii deoarece ar fi vorba de protejarea activității serviciilor de informații.

Dezvăluirile apar după ce, acum 3 săptămâni, publicația germană „T-online“ a scris despre faptul că, pe 21 și 22 septembrie 2022, înaintea exploziei de la conducta Nord Stream, nave speciale ale armatei ruse, în care se aflau militari mascați, au fost la locul incidentului. Acestea s-au deplasat la nord-est de Bornholm, echipate cu macarale și mini-submarine. Danezii și suedezii s-au alertat și au trimis, la rândul lor, nave de patrulare. Ceva mai târziu, vedeta de patrulare daneză „Nymfen“ s-a întâlnit cu militari ruși la locul exploziilor.

Dezvăluirile apar într-un moment în care danezii și suedezii n-au încredere în ancheta nemților, iar operațiuni de dezinformare fac ca în presă să apară acuzații către diverse state

Aceste dezvăluiri „pe surse“ în presă apar într-un moment extrem de interesant, când – conform „The New York Times“, anchetatorii suedezi și danezi n-au încredere în investigația făcută de procurorul de caz din Germania! Se discută despre o operațiune „sub steag fals“, care ar trebui să mascheze adevărații autori ai faptei.

- Advertisement -

Cel mai probabil scenariu, în viziunea anchetatorilor, este că operațiunea are în spate un stat, dar nu se știe deocamdată care. Au fost acuzate, de-a lungul timpului, ba Rusia, ba Ucraina, ba chiar și Statele Unite ori Marea Britanie și Norvegia.

Publicația „Zeit“ și televiziunea ARD spun că anchetatorii din Germania cred că iahtul cu vele „Andromeda“ ar avea legătură cu exploziile care au distrus Nord Stream 1. Dar numeroși experți pun la îndoială această pistă. Nici dezvăluirile făcute de „The New York Times“ acum câteva luni, care avansau informații ale serviciilor americane, cum că un grup pro-ucrainean ar fi organizat totul, nu sunt privite serios.

Jurnalistul american Seymour Hersh a dat publicității un raport în care Statele Unite erau acuzate de atac, dar anchetatorii îl consideră necredibil pentru că multe lucruri nu se potrivesc.

- Advertisement -

Anchetatorul suedez Mats Ljungqvist a avertizat că „incidentul a devenit, în mod evident, o arenă deschisă pentru diverse încercări de influențare“.

Gazoductele Nord Stream 1 și 2 (acesta din urmă, încă nefolosit) au fost aruncate în aer pe 26 septembrie 2022, printr-o serie de explozii de proporții. Livrările de gaz dinspre Rusia spre Germania nu mai sunt posibile, de atunci, prin aceste gazoducte de mare capacitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* Oamenii Rusiei în Biserică: Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a transmis enoriașilor mesajul Patriarhului Kirill, anunțându-i că se vrea „o resetare a lumii“, iar „stăpânitorii Pământului“ au provocat războiul din Ucraina

* „Venerarea științei, tehnologiei și progresului este noul păgânism. Biserica Ortodoxă Rusă i se va opune activ!“ – Patriarhul Kirill, în predica de Paște

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -