marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsAutobuzul cu gaz al STB a fost respins la RAR, după ce...

Autobuzul cu gaz al STB a fost respins la RAR, după ce Firea l-a lansat cu fanfară, iar presa abonată la contractele Primăriei l-a popularizat asurzitor!

-

Primul autobuz din flota STB modificat ca să funcționeze cu gaz natural comprimat în loc de motorină, lansat de Gabriela Firea cu zgomot mediatic asurzitor, a fost respins la RAR, astfel că nu va putea fi folosit în trafic. În urmă nu a rămas decât o altă operațiune de imagine a primarului Capitalei, care înșiră déjà în urmă un uriaș număr de acțiuni de PR costisitoare pentru bugetul public, dar fără niciun efect pentru locuitori.

Ideea convertirii autobuzelor pe motorină la un combustibil mai puțin poluant a fost una bine-venită, în trend cu dorința cetățenilor și cu tendințele la nivel european. Firea a “mirosit” că e rost de încă o lovitură de imagine și, folosindu-se de posturile TV și publicațiile abonate la contractele cu Primăria, a folosit din plin pretextul. Subiectul a fost speculat ca la carte.

S-a făcut zarvă mare când s-a lansat proiectul, iar publicul a fost periodic informat despre cum merge treaba. Dar când să fie lansat autobuzul, tăcere!

Întâi s-a făcut o gălăgie medicatică pe tema faptului că Firea a venit cu ideea de a transforma autobuzele și a le face mai puțin poluante.
Apoi s-a stârnit zarvă mare pe subiectul că “primul autobuz e gata”. Titluri precum “Au apărut imagini cu prototipul Mercedes transformat în autobuz cu gaz” au împânzit Internetul.

În final, când ar fi trebuit să se atingă apogeul campaniei, cu Firea în prima cursă făcută de un astfel de autobuz, s-a lăsat însă, brusc, tăcerea.

- Advertisement -

Explicația a venit de la Nicușor Dan, candidatul PNL și al Alianței USR-PLUS la primărie: vehiculul nu îndeplinește normele de siguranță rutieră, așa că nu poate fi folosit!

Nicușor Dan a menționat pe Facebook: „Încă un proiect ratat de Primăria Capitalei, fiindcă a fost făcut în grabă, în scop electoral!

Primul autobuz din flota STB care a fost convertit în autobuz cu gaz natural comprimat a fost respins la reomologare de către RAR.

- Advertisement -

Nu e clar încă ce greșeli au făcut primăria și STB în tot procesul conversiei sau reomologării, dar exact așa arată o acțiune gândită nu pentru bucureșteni, ci doar pentru imaginea primarului PSD – Firea.

E timpul ca bătaia de joc și incompetența să fie sancționate.

Veniți la vot pe 27 septembrie și spuneți-i prim-vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea, că ea și administrația PSD trebuie să plece!“.

Nesfârșitul șir de acțiuni electorale mincinoase ale Gabrielei Firea: a inaugurat un spital care nu funcționa, a lansat o campanie de testare inexistentă, a “redeschis” un spital care a rămas închis

Gabriela Firea, primarul PSD al Bucureștiului din 2016 încoace, are în spate un șir nesfârșit de asemenea scenete goale de conținut, cu destinație exclusiv electorală, fără nicio finalizare concretă pentru cetățeni.

Numai în ultimele luni, aceste acțiuni de PR au asediat, pur și simplu, publicul.

– s-a anunțat construirea unui spital modular pentru bolnavii de Covid. Acesta “a funcționat” astă-primăvară fix 5 minute, cât l-a “inaugurat” Firea cu televiziunile. Fără personal și aparatură medicală, neconectată la utilități, construcția a rămas părăsită timp de câteva luni. Ziaristii.com a scris despre acel eșec costisitor pentru administrație.

– s-a pornit o “campanie de testare gratuită” pentru Covid a bucureștenilor. Operațiunea organizată la Stadionul Național a debutat furtunos, cu Firea și toți cei 6 primari înșirați la o masă, ca și cum ar fi fost o comisie de examinare. Au fost aduse toate televiziunile, s-au dat interviuri și s-a filmat toată aparatura cu personalul, apoi, peste câteva ore, totul s-a închis. În singura zi de funcționare a acestei “campanii”, au venit doar 10 persoane să se testeze, deși Firea anunțase că în prima zi vor veni 500 de voluntari.

– la mijlocul lunii iulie, Firea a scos “la careu” personalul medical de la Spitalul Colentina, lăudându-se că a rezolvat ea ca unitatea să fie redeschisă publicului și pentru alte afecțiuni în afara Covid. Primărița a venit, a ținut discursuri, a făcut sesiune foto cu angajații spitalului obligați să joace rolul figuranților într-un filmuleț publicitar în care Firea era actrița principală. Apoi, spitalul și-a închis din nou porțile pentru mai bine de o lună și jumătate! “Colentina” s-a deschis cu adevărat abia pe 1 septembrie, deși Firea l-a “inaugurat” pe 16 iulie. Ziaristii.com a prezentat la momentul respectiv falsul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. „Autobuzul cu gaz al STB a fost respins la RAR, după ce Firea l-a lansat cu fanfară, iar presa abonată la contractele Primăriei l-a popularizat asurzitor”. Titlu de jurnalism ASA NU!
    Sa explic de ce. Incepe cu o minciuna – autobuzul cu CNG nu a fost respins la omologare, Comunicatul STB din 4 septembrie a.c. fiind elocvent pentru cei care nu stiau ce inseamna statusul RESPINS de pe aplicatia RAR inainte de finalizarea procesului de omologare. Dar ca jurnalist se presupune ca ti-ai facut temele si stii mai bine. Deci sa fie rea-vointa, interes? Poate chiar ipocrizie, avand in vedere ca cealalta parte a titlului blameaza presa abonata la contractele Primariei. Dar care presă? Si care sunt articolele in care s-a promovat acest autobuz si aceasta transformare. Care e lansarea acu fanfara? Nimic din toate astea nu se regaseste in articol. Pentru ca nici nu are cum. Ca unul care am monitorizat situatia datorita interesului meu pentru CNG pot sa zic ca dimpotriva, proiectul a fost cvasi-secret. Cele mai multe informatii s-au ivit pe forumuri si bloguri ale pasionatilor din domeniu, iar unii amatori de inedit din presa le-au preluat. Dincolo de niste declaratii ale d-lor Creci si Kansou la modul general despre transformarea a 500 de autobuze pe CNG plus 100 ca troleibuze dinspre STB nu a razbatut mai nimic, iar dinspre Primarie nici atat. Deci prea multa politica, prea putina substanta, insuficienta documentare. Dezamagitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -