Ce trebuie să știe părinții înainte de începerea școlii: la copii, infecția cu Covid are alte simptome decât la adulți. Diareea și stările de vomă sunt mai dese decât tusea

0
687

Diareea și stările de vomă sunt cele două simptome ale infectării cu coronavirus care apar mai frecvent, la copii, decât tusea și temperatura. Informația este foarte utilă și pentru părinții din România, care în nici două săptămâni își vor trimite copiii la școală.

Cercetători britanici, citați de The Guardian, au cerut Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) să reactualizeze lista cu simptome ale Covid, personalizând-o în cazul copiilor cu această particularitate a bolii.

Odată cu începerea școlii, este esențial ca părinții să recunoască simptomele care ar putea indica infectarea copiilor

Este esențial ca părinții să înțeleagă corect și să evalueze în cunoștință de cauză starea copiilor lor, mai ales odată cu începerea școlii. Autoritățile au făcut mai multe apeluri, și în România, încercând să îi instruiască pe oameni.

La adulți, se știe deja că simptomele principale ale infectării cu Covid sunt febra, tusea, dificultățile de respirație, durerile musculare, oboseala, confuzia și problemele stomacale.

În cazul copiilor, care au un sistem imunitar incomplet dezvoltat, ordinea acestor simptome este schimbată. Cercetătorii de la Queens University Belfast au remarcat că “în eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine boala decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțul gustului și cel al mirosului”.

În acest moment, lista simptomelor de Covid la copii cuprinde trei elemente: febră, tuse persistentă și pierderea simțurilor gustului și mirosului. Organizația Mondială a Sănătății actualizează această listă pe măsură ce se finalizează studiile concludente. Pierderea gustului și a mirosului a fost adăugată pe lista simptomelor la copii în luna mai.

Diareea și vărsăturile apar în 97% dintre copiii infectați cu coronavirus

Tom Waterfield spune că lucrurile s-au schimbat în ultimele luni și, “dacă dorim să diagnosticăm corect infecția la copii, trebuie să începem să ne uităm la diaree și vărsături, nu doar la simptomele tractului respirator superior”.
Potrivit doctorilor britanici, cele 3 simptome recunoscute oficial acum (febră, tuse, pierderea gustului și a mirosului) sunt prezente la 76% dintre copiii infectați. În schimb, diareea și vărsăturile se manifestă la 97% dintre copiii îmbolnăviți!

Studiul făcut de britanici a cuprind 990 de copii cu vârste între 2 și 15 ani.

În România, diareea și vărsăturile au fost deja incluse de Institutul Național de Sănătate Publică pe lista simptomelor de coronavirus la copii sub 16 ani încă din luna iulie.

Odată cu începerea școlii, e important ca și părinții să știe acest lucru, nu doar cadrele medicale care îi consultă pe cei mici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.