duminică, aprilie 14, 2024
AcasăNewsCine este Cornelia Nagy, șefa ONAC acuzată de PNL că a sabotat...

Cine este Cornelia Nagy, șefa ONAC acuzată de PNL că a sabotat achiziția tabletelor pentru elevi: provenită din camarila lui Tăriceanu și Chițoiu, numită de Dăncilă

-

Cornelia Nagy, șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centalizate (ONAC) acuzată de Guvernul liberal că a sabotat sistematic procesul de achiziție a celor 250.000 de tablete destinate elevilor, este una din nenumăratele “conserve” lăsate în urmă de regimul PSD-ALDE, scrie Newsweek.

ONAC a fost înființat în 2018, la cererea lui Orlando Teodorovici, pe atunci ministrul de Finanțe al PSD. ONAC urma să se ocupe de achizițiile finanțate din fonduri UE. Premierul Viorica Dăncilă a emis Ordonanța de Urgență privind înființarea ONAC pe 31 mai 2018. În fruntea instituției a fost pusă Cornelia Nagy, propusă și susținută de Călin Popescu Tăriceanu.

Venită din sistemul vamal, Nagy a fost promovată în trecut, de către Tăriceanu și Daniel Chițoiu, șefă de cabinet a lui Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe din acea vreme.

Plimbată pe la achizițiile publice din Ministerul de Finanțe și la Direcția de Achiziții de la Ministerul Sănătății, Nagy a continuat să fie mutată în diverse funcții la instituții de stat aflate sub controlul politic al ALDE.

- Advertisement -

Așa cum enumeră și Newsweek, în perioada pandemiei, ONAC a încheiat nenumărate contracte pentru achiziționarea a diverse echipamente medicale. Multe dintre ele ridică mari semne de întrebare privind prețul plătit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Până să-l aresteze pe Rasdaq, Irina Loghin a fost lovită de Covid! Are 81 de ani, iar virusul i-a fost adus de soț și de fiu, de pe litoral

Patron de televiziune: “Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!” / „Am furat atât de mult ca să vă dau și vouă bani, mă!”

* Cum era studentul Ludovic Orban. Poveste din vremea când actualul premier cânta la chitară, la muncile câmpului

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Asta nu vor psd-iști să vadă sau să accepte, peste tot sunt oamenii puși de ei, ori sunt incapabili, ori sabotează, efectul este același, guvernul nu ooate să-și desfășoare programul în condiții normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -