duminică, aprilie 14, 2024
AcasăLumeaMesaj misterios despre otrăvirea lui Navalnîi, transmis de ofițerul britanic otrăvit în...

Mesaj misterios despre otrăvirea lui Navalnîi, transmis de ofițerul britanic otrăvit în cazul Skripal. Novociok peste tot!

-

Ofițerul de poliție otrăvit cu Noviciok în Marea Britanie, în martie 2018, când ancheta cazul Skripal, a postat pe Twitter un mesaj misterios legat de cazul lui Aleksei Navalnîi.

Detectivul Nick Bailey a fost internat în spital după ce a intrat în contact cu agentul neurotoxic de proveniență rusească, în urma atacului asupra fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, în Salisbury, sudul Angliei.

Joi, detectivul a postat un răspuns la un tweet al prim-ministrului britanic Boris Johnson, prin care acesta condamna Guvernul rus și promitea că „va colabora cu parteneri internaționali pentru a se asigura că se va face dreptate”, relatează CNN.

Bailey a scris: Sunt atât de multe de spus despre acest tweet. Dar nu pot și nu o voi face”.

- Advertisement -

Și soția lui Nick Bailey a postat un răspuns la mesajul lui Boris Johnson. Ea a fost mai explicită:

Ar fi bine să se facă dreptate. Acțiunile vorbesc mai puternic decât cuvintele.

- Advertisement -

Au trecut aproape 2 ani și jumătate după evenimentele din Salisbury și nu s-a făcut dreptate pentru Dawn și familia ei și nici pentru familia Skripal, Charlie sau noi. Și acum s-a întâmplat din nou.

Se pare că nu există consecințe pentru vinovați. Guvernul are dreptate să condamne aceste acțiuni, dar peste 2 ani și jumătate vor fi uitate? Noi așa simțim. #RIPDawn„.

Personajele

Dawn Sturgess, o femeie de 44 de ani, a murit după ce s-a dat cu „parfum” dintr-o sticlă mică. „Parfumul” era de fapt Noviciok, agentul neurotoxic din epoca sovietică, folosit de doi agenți ruși în atacul asupra lui Skripal și a fiicei sale, care au supraviețuit tentativei de asasinat.

Charlie Rowley, partenerul lui Dawn Sturgess, a fost și el internat, dar ulterior a fost externat.

Nick Bailey a intrat în contact cu Noviciokul în timp ce investiga otrăvirea lui Skripal, un fost agent KGB care ajunsese să lucreze pentru serviciile secrete britanice. Procurorii britanici au declarat în 2018 că au suficiente dovezi pentru a acuza doi ruși de tentativă de omor. Nu s-a solicitat extrădarea celor doi asasini, întrucât Constituția Rusiei nu permite așa ceva.

Aleksei Navalnîi, un militant anticorupție care a fost încarcerat în repetate rânduri din motive politice, se află acum într-un spital din Berlin, după ce a fost otrăvit în Siberia. Guvernul german a anunțat miercuri că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, iar asta a stârnit revolta liderilor din multe țări occidentale. Așa s-a ajuns inclusiv la mesajul lui Boris Johnson, la care a reacționat polițistul Nick Bailey.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -