Orban: „Este o minciună! PNL nu l-a propus pe Radu Tudor la șefia TVR!”. Omul Antenei 3 vehiculează tendențios oferte politice pe care i le-au făcut foste conduceri ale PNL

4
2053
Radu Tudor s-a compromis prin asocierea cu Mihai Gâdea în campaniile anti-justiție și pro-corupție

O știre falsă a circulat în acest weekend: Radu Tudor (50 de ani), realizator de emisiuni la Antena 3, ar fi propunerea PNL pentru funcția de Președinte – Director General al Televiziunii Române, în locul Doinei Gradea (cea numită de PSD-ul lui Liviu Dragnea).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a dezmințit categoric o asemenea variantă, pe care Radu Tudor a alimentat-o în mod tendențios, vorbind despre „discuții cu unii lideri PNL” și oferte politice primite din partea acestui partid în alte epoci, ceva mai USL-iste.

Radu Tudor a declarat pentru G4Media.ro: „Au fost discuții cu unii lideri PNL, nu o propunere concretă. M-au întrebat dacă m-aș gândi la o asemenea ofertă. Nu le pot da numele, ar fi incorect. Am mai avut oferte și în trecut de la PNL, inclusiv politice”.

„Au fost discuții cu unii lideri PNL” nu înseamnă nimic, mai ales că nu le sunt date numele. „Unii lideri PNL” pot fi și niște trepăduși care conduc o organizație comunală… sau nu pot fi lideri deloc! De exemplu, senatoarea Alina Gorghiu, care are o înclinație spre propuneri nefericite, gen Denise Rifai și Radu Tudor.

La PNL, dacă nu ai o propunere din partea președintelui Ludovic Orban sau a secretarului general Robert Sighiartău, înseamnă că nu ai nicio propunere! Iar Radu Tudor, ca reprezentant al Antenei 3, n-a primit și nu va primi niciodată asemenea oferte din partea celor doi.

Alina Gorghiu sau Ben Oni Ardelean nu sunt în măsură să se implice în nominalizări de acest gen!

Când spune că am mai avut oferte și în trecut de la PNL, inclusiv politice”, Radu Tudor amestecă în mod tendențios epocile. PNL-ul actual nu mai seamănă nii 1% cu PNL-ul USL-ist al lui Crin Antonescu, nici cu PNL-ul PSD-ist al lui C. A. C. P. Tăriceanu și nici măcar cu PNL-ul bezmetic al Alinei Gorghiu! Atunci or fi fost oferte politice, de genul candidaturii la Primăria orașului Constanța (în 2010) sau pentru un mandat de deputat, dar asemenea viziuni nu mai sunt de actualitate.

De altfel, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ferm pentru G4Media.ro: „Este o minciună! Nu are niciun fel de bază. Ăsta este punctul meu de vedere. Sunt ofensat că poate să apară un astfel de articol. Sunt cunoscute relațiile dintre Antena 3 și PNL, care a fost sistematic atacat de Antena 3”.

Nu pot fi uitate nici campaniile isterice regizate de tandemul Dana Grecu – Radu Tudor…

Bile negre, bile albe. Concluzia: nu poate fi propunerea PNL, ci eventual a PSD!

Radu Tudor (50 de ani) a debutat în televiziune la TVR în 2002, iar până în 2004 a fost consilier al fostului director TVR, Valentin Nicolau. De 16 ani angajat al Antenei 3, unde a participat cu râvnă la jihadul anti-justiție, la mizerabilele campanii pro-corupție și la cântarea lui Dragnea și a PSD. Tot el a găzduit, de regulă, sondajele mincinoase ale lui Marius Pieleanu.

Alte bile negre ale lui Radu Tudor, care-l fac incompatibil cu o nominalizare din partea PNL:

 • finanțarea de care a beneficiat din partea PSD;
 • interviurile în genunchi pe care le-a făcut cu lideri ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea;
 • asocierea cu Raed Arafat în Fundația SMURD, care i-a adus foloase necuvenite prin căpușarea unui brand național;
 • slugărnicia cu care laudă orice ministru al Apărării (conform intereselor proprii) și orice ministru de Externe (conform intereselor soției sale, angajată la MAE);
 • bănuiala că lucrează pentru serviciul de informații al Armatei.

Bile albe:

 • poziția fermă pro-europeană și pro-NATO;
 • semnalarea constantă a Rusiei ca pericol la adresa României;
 • distanța luată uneori de anumite abordări ale altor anteniști (Mihai Gâdea, Mircea Badea etc.);
 • atitudinea responsabilă adoptată în pandemia de Covid-19.

Nimic nu-i poate spăla însă diversiunile și campaniile din anii trecuți, precum și apartenența la o televiziune de linșaj și șantaj (dovedită astfel de instanțe judecătorești)!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gabriel Liiceanu îl face praf pe Mircea Dinescu: „Un claun isteric, locuit de patima căpătuielii”, „pușlama ordinară”, „cultivă vulgaritatea, țopenia obraznică și infatuată”

4 COMENTARII

 1. Vorba lu’ Mazăre, când (toooot!) venea ăsta, Radu Tudor, pe la noi prin redacție, la „Telegraf”, cuuu… CERȘEALA (de bani!) la fostul său coleg de clasă: „ȚIGANU’ TOOOOOTT… ȚIGAN”!!!!!!

  • Ne-a spus Radu Mazăre că așa era poreclit Radu Tudor la el în clasă/școală: „ȚIGANU'”, și asta… NU-NUMAI din cauză căăă… era neam deee… „SUEDEZI” (Sic!), „manca’ț’așșș”…, daaa’… se și comporta CA-ATARE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here