Violeta Alexandru, șefa PNL București, despre Firea și mandatul ei: „Dezastru! A făcut jaf! Un om profund incorect”

1
855

Mandatul Gabrielei Firea în fruntea Bucureștiului a fost “un dezastru”, actuala senatoare PSD făcând “un adevărat jaf”, pentru a lăsa în urmă “un buget ciuruit” și “o administrație locală plină de interese”, a acuzat marți deputata Violeta Alexandru (45 de ani), șefa PNL București și fost ministru al Muncii în Guvernul Orban.

Într-o prezentare a situației din Capitală, unde actuala administrație trebuie să jongleze cu datoriile lăsate de Firea, aparatul birocratic supradimensionat și presiunea investițiilor urgente neglijate atâția ani, Violeta Alexandru a anunțat că PNL face demersuri pentru a închide noi companii municipale bugetofage.

Lidera PNL București a avut în ultimele săptămâni mai multe luări de poziție “împotriva curentului”, susținând inclusiv transparentizarea procesului de vaccinare în pofida presiunilor făcute chiar de colegi de partid (precum colonelul Nelu Tătaru).

„Suntem determinaţi să închidem aceste companii, în pofida tuturor presiunilor şi încercărilor actualilor directori şi şefi de a-i menţine în funcţie și de a le menţine activitatea“

În intervenția de marți, Violeta Alexandru și-a pus iar în cap tot “aparatul de partid” ascuns de PSD în administrația publică, dezvăluind că asupra sa și a conducerii PNL se fac presiuni pentru a fi menținuți în funcții directorii și șefii de companii puși de Firea.

Proiectul de eliminare a companiilor municipale inventate cu unic scop de a scurge banii publici în buzunare private este asumat și coordonat de PNL împreună cu USR-PLUS, a adăugat Violeta Alexandru.

“(…) Vom opri risipa banilor publici. Aceste companii deja constatăm din primele informaţii, pe care le putem accesa prin consilierii generali prezenţi în AGA ale acestor companii, că acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureştenilor şi trebuie să oprim acest jaf. Suntem determinaţi, în pofida tuturor presiunilor şi încercărilor actualilor directori şi şefi din aceste companii de a-i menţine în funcţie și de a le menţine activitatea, deşi ştiu foarte bine că nu au muncit sau că au cheltuit banii bucureştenilor pentru orice altceva mai puţin pentru creşterea calităţii serviciilor, să închidem aceste companii şi să dăm posibilitatea oricărui antreprenor din Bucureşti sau din ţară să depună oferte, în mod transparent, la Primărie pentru desfăşurarea de activităţi care au fost până acum prestate de aceste companii“.

Firea, „un om profund incorect cu nevoile bucureștenilor și care s-a îngrijit excesiv de imaginea ei, lăsând în spate un buget ciuruit”

Aceste firme “clonate” de Firea după modelul lui Pandele la Voluntari sunt complicat de desființat, fiind nevoie de hotărâri de Consiliu Municipal individualizate, spune Violeta Alexandru.

“Companiile municipale trebuie închise una câte una prin hotărâri de Consiliu General. Fiecare dintre ele are anumite particularităţi, situaţia lor economică şi juridică este diferită şi, ca atare, în deplină coordonare cu partenerii de la USR PLUS, PNL trece astăzi la iniţierea unui al doilea proiect după cel care a vizat închiderea Companiei Turistica, unul care să ducă în foarte scurtă vreme, în baza procedurilor de lichidare care sunt prevăzute de lege, la închiderea Companiei Managementul Transportului“.

Lidera PNL București a vorbit despre “dezastrul PSD” în București, unde rolul principal l-a avut fosta primăriță Firea, care “a avut orice altă preocupare, mai puţin binele bucureştenilor. (…) Un om profund incorect cu nevoile bucureştenilor şi care s-a îngrijit excesiv de imaginea ei şi comunicările publice, lăsând în spate un buget ciuruit, o administraţie locală plină de interese“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here