Liste de așteptare enorme, la vaccinare, în aproape toată țara. Bucureștiul a „absorbit” toate județele din jur. Au mai rămas doze în Moldova și Banat

1
3435

Deschiderea etapei a III-a a campaniei naționale de vaccinare, destinată populației generale, a dus nu doar la sincope pe platforma online pusă la dispoziție de STS, dar și la un aflux de cereri care a depășit cu mult stocurile. Liste de așteptare enorme s-au format la centrele de vaccinare din aproape toată țara. În acest moment, vaccinuri se mai găsesc într-o parte din județele Moldovei și în Banat.

Marți la prânz, în București nu mai era niciun loc disponibil la niciun centru și pentru niciun tip de vaccin, conform site-ului vaccin.live, care sistematizează informațiile oficiale de pe platforma guvernamentală https://vaccinare-covid.gov.ro.

Bucureștenii au „consumat” toate locurile din oraș și din 9 județe aflate în apropiere

În Capitală, la centrele unde se folosește Pfizer erau înscrise pe listele de așteptare circa 56.000 de persoane. Cele două centre unde se folosește Moderna aveau pe lista de așteptare 13.500 de oameni. Centrele unde se livrează vaccinul AstraZeneca aveau, de asemenea, zero locuri disponibile și aproape 30.000 de oameni pe lista de așteptare.

S-au epuizat, de asemenea, toate locurile disponibile în săptămânile următoare în județele din jurul Bucureștiului (Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu).

În proporție foarte mare, acestea au fost ocupate tot de bucureștenii care n-au mai găsit locuri în propriul oraș. Chiar și centrele amenajate în containere, în diverse comune, au fost luate cu asalt de cei de la oraș.

La Fetești, 150 de kilometri de București, se vaccinează, în medie, 150 de persoane pe zi. Majoritatea vin din Capitală

La Spitalul Municipal “Anghel Saligny”, din Fetești, vin în medie circa 150 de persoane să se vaccineze – majoritatea, de la București. “Acum câteva zile am avut și peste 300 de oameni”, relatează personalul medical din spital. Luni, 15 martie, la centrul de la Fetești, unde se administrează Pfizer, erau oameni veniți din București, dar și de la Slobozia. Sunt toate categoriile de populație, de la pensionari și profesori până la oameni tineri.

Situația este similară în aproape toate județele unde sunt orașe mari. În județul Cluj nu mai e niciun loc disponibil, iar pe listele de așteptare erau înscriși, marți la prânz, peste 28.000 de oameni la Pfizer și aproape 12.000 la AstraZeneca.

La Constanța, conform datelor centralizate de vaccin.live, nu mai era, de asemenea, niciun loc liber pentru programare, iar pe lista de așteptare se aflau circa 12.000 de persoane la Pfizer, aproape 2.000 la AstraZeneca și aproape 2.500 la Moderna. Iar exemplele pot continua.

Singurul județ „verde”, cu doze de la Moderna și AstraZeneca, a rămas Suceava

Locuri se mai pot găsi în județele din Moldova și cele din Banat. Singurul județ “verde” este Suceava, unde sunt sute de locuri libere la Siret, Rădăuți, Suceava și Câmpulung Moldovenesc. Toate aceste centre, mai puțin cel de la Siret (unde se găsește Moderna), au AstraZeneca.

În cea mai mare parte a centrelor din județele unde se mai găsesc locuri, acestea sunt la AstraZeneca.

Maramureș, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Hunedoara mai au locuri doar pentru AstraZeneca. Pfizer este epuizat în toată țara. În Botoșani încă se mai găseau, marți la prânz, trei centre unde te puteai vaccina cu Moderna.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here